Avrupa Seramik Şehirler Ağın’da Kütahya’ya Övgü

Güncel 07.03.2021 - 14:27, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 9551+ kez okundu.
 

Avrupa Seramik Şehirler Ağın’da Kütahya’ya Övgü

2020 yılı Kasım ayı içinde Avrupa Seramik Şehirler Ağına katılım için başlatılan girişimler ve sonrasında Avrupa Seramik Şehirler Ağı yetkilileri ile online toplantılar gerçekleştirildi. Türkiye Seramik Şehirler Ağı kurulmasına öncülük edecek olan Kütahya Belediyesi, bu girişimi ile Avrupa’da ses buldu.  Avrupa'daki Seramik Şehirleri Birliklerini bir araya getiren bir Avrupa Bölgesel İşbirliği Gruplaması olan AEuCC resmi internet sitesinde Kütahya Belediyesinin girişimleri ve Kütahya’daki çini ve seramik sanatı ile ilgili bilgiler verildi. Sitede Kütahya çinisi ve seramik üretimiyle ilgili “Renkli çinileriyle tanınan Kütahya il merkezi, Kütahya Çinisi, cam tozu, kuvars ve kil kullanılarak yapılan çini yapımının merkezidir. Çini, halka açık çeşmeleri, binaları kapsayan şehir manzarasının her yerinde. Yüzyıllardır ünlü bir sanat geleneği olan çini, şehir içinde hem kültürel hem de sosyal bir işleve sahiptir. 2016 yılı itibarıyla yüzde 95'i çini üretimi ile ilgili olmak üzere 15 bin esnafın çalıştığı 435'e yakın zanaat atölyesi bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi. - DORUK

2020 yılı Kasım ayı içinde Avrupa Seramik Şehirler Ağına katılım için başlatılan girişimler ve sonrasında Avrupa Seramik Şehirler Ağı yetkilileri ile online toplantılar gerçekleştirildi. Türkiye Seramik Şehirler Ağı kurulmasına öncülük edecek olan Kütahya Belediyesi, bu girişimi ile Avrupa’da ses buldu. 

Avrupa'daki Seramik Şehirleri Birliklerini bir araya getiren bir Avrupa Bölgesel İşbirliği Gruplaması olan AEuCC resmi internet sitesinde Kütahya Belediyesinin girişimleri ve Kütahya’daki çini ve seramik sanatı ile ilgili bilgiler verildi. Sitede Kütahya çinisi ve seramik üretimiyle ilgili “Renkli çinileriyle tanınan Kütahya il merkezi, Kütahya Çinisi, cam tozu, kuvars ve kil kullanılarak yapılan çini yapımının merkezidir. Çini, halka açık çeşmeleri, binaları kapsayan şehir manzarasının her yerinde. Yüzyıllardır ünlü bir sanat geleneği olan çini, şehir içinde hem kültürel hem de sosyal bir işleve sahiptir. 2016 yılı itibarıyla yüzde 95'i çini üretimi ile ilgili olmak üzere 15 bin esnafın çalıştığı 435'e yakın zanaat atölyesi bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.