Pazarlar’da Yöresel Gıdalar Çalıştayı Yapıldı

Güncel (DORUK) - DORUK GAZETESİ | 09.10.2024 - 11:49, Güncelleme: 09.10.2024 - 11:49 10251 kez okundu.
 

Pazarlar’da Yöresel Gıdalar Çalıştayı Yapıldı

Kütahya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen “Pazarlar Yöresel Gıdalar Çalıştayı” na katılım sağladı.
Kütahya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen “Pazarlar Yöresel Gıdalar Çalıştayı” na katılım sağladı. Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, "Pazarlar Yöresel Gıdalar" çalıştayı geniş katılımla düzenlendi. Pazarlar Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, yöreye özgü gıdalar tanıtıldı ve ikram olarak ziyaretçilere sunuldu. Stantlarda Vişneli Glutensiz Tarhana, Cevizli Kekikli Glutensiz Ekmek, Pazarlar Ekmeği, Haşhaşlı Pide, Vişne Reçeli, Vişne Kompostosu, Hamursuz, Meyve Kuruları ve Pazarlar Turşusu gibi ürünler büyük ilgi gördü. Programda KÜTBO Başkan Necati Gültekin konuşmasında, Coğrafi İşaretin önemine değinerek, “Bölgelere özgü üretimleri tescil yoluyla korur ve yok olmalarını önleriz, ürüne pazarlama gücü katar, ürünün gerçek üreticilerini koruyarak olası kazanç kaybını önler ve ekonomik faydaları yanı sıra kültürün korunmasında öneme sahiptir” dedi. "Kütahya’da Üretilen Ürünlerin Coğrafi İşaret Süreci" ile ilgili bilgi paylaşımında bulunan Başkan Gültekin, “Kütahya Pazarlar Kirazı” Coğrafi İşaret tescilini daha ileri götürerek ihracatının ve pazar payının artması için “Kütahya Pazarlar Kirazı” AB Coğrafi İşaret başvurusunun yapıldığını ve bu süreçteki çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Borsa yöneticileri olarak, ilimizin yöresel ürünlerinin korunmasında öncülük yapmaktayız. İlimizin 23 adet Coğrafi işaret tescilli ürüne sahip olduğunu ve bu değerlerin yöresel ürünlerin “Coğrafi İşaret Tescili” ile daha da artacağını belirterek, tanıtım noktasında birlikte hareket edilmesine önemine vurgu yaptı. Program sonunda, KUTBO Başkanı Gültekin’e Pazarlar Kaymakamı Hüseyin Safa Erdem tarafından teşekkür belgesi taktim edildi. - DORUK
Kütahya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen “Pazarlar Yöresel Gıdalar Çalıştayı” na katılım sağladı.

Kütahya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen “ Pazarlar Yöresel Gıdalar Çalıştayı” na katılım sağladı.

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, " Pazarlar Yöresel Gıdalar" çalıştayı geniş katılımla düzenlendi. Pazarlar Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, yöreye özgü gıdalar tanıtıldı ve ikram olarak ziyaretçilere sunuldu. Stantlarda Vişneli Glutensiz Tarhana, Cevizli Kekikli Glutensiz Ekmek, Pazarlar Ekmeği, Haşhaşlı Pide, Vişne Reçeli, Vişne Kompostosu, Hamursuz, Meyve Kuruları ve Pazarlar Turşusu gibi ürünler büyük ilgi gördü.



Programda KÜTBO Başkan Necati Gültekin konuşmasında, Coğrafi İşaretin önemine değinerek, “Bölgelere özgü üretimleri tescil yoluyla korur ve yok olmalarını önleriz, ürüne pazarlama gücü katar, ürünün gerçek üreticilerini koruyarak olası kazanç kaybını önler ve ekonomik faydaları yanı sıra kültürün korunmasında öneme sahiptir” dedi.

"Kütahya’da Üretilen Ürünlerin Coğrafi İşaret Süreci" ile ilgili bilgi paylaşımında bulunan Başkan Gültekin, “ Kütahya Pazarlar Kirazı” Coğrafi İşaret tescilini daha ileri götürerek ihracatının ve pazar payının artması için “ Kütahya Pazarlar Kirazı” AB Coğrafi İşaret başvurusunun yapıldığını ve bu süreçteki çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Borsa yöneticileri olarak, ilimizin yöresel ürünlerinin korunmasında öncülük yapmaktayız. İlimizin 23 adet Coğrafi işaret tescilli ürüne sahip olduğunu ve bu değerlerin yöresel ürünlerin “Coğrafi İşaret Tescili” ile daha da artacağını belirterek, tanıtım noktasında birlikte hareket edilmesine önemine vurgu yaptı.

Program sonunda, KUTBO Başkanı Gültekin’e Pazarlar Kaymakamı Hüseyin Safa Erdem tarafından teşekkür belgesi taktim edildi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.