KÜTAHYA ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ÜLKÜCÜ ŞEHİDE BÜYÜK VEFA

Güncel (DORUK) - DORUK GAZETESİ | 18.06.2024 - 13:02, Güncelleme: 18.06.2024 - 13:02 3877 kez okundu.
 

KÜTAHYA ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ÜLKÜCÜ ŞEHİDE BÜYÜK VEFA

KÜTAHYA ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ÜLKÜCÜ ŞEHİDE BÜYÜK VEFA "ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA PEHLİVANOĞLU HAYRATI"
Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanlığı, Aslanapa ilçesinde 12 Eylül 1980 darbesi öncesi misafir olduğu, geçtiğimizi günlerde Aslanapa-Çalköy yolundaki caddeye isminin verilerek Mustafa Pehlivanoğlu Çalköy Caddesi olan yola yaptırdıkları hayratı ,Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun ağabeyi Oktay Fırtına Pehlivanoğlu’nun da katılımıyla dualarla açtı.  12 Eylül 1980 darbe sürecinde idam edilen, ülkücü camianın idam edilen dokuz şehidinden biri olan Mustafa Pehlivanoğlu için hayrat açılışında konuşan Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni; “Hepimizin hafızasında,gönlünde ve kalbinde çok ayrı yeri olan Ülkücü Hareket'in verdiği mücadelesi ile sembol isimlerinden biri olan Ülkücü Şehidimiz Mustafa Pehlivaoğlu'nun adını verdiğimiz bu hayratı yaptırma niyetine girmiş bulunduk ve Allah'a çok şükür ki açılışını yapmak Cenab-ı Allah'tan nasip olmuştur.   Biz ülkücüler çok iyi biliyoruz ki, ahde vefa imandandır. Bizim için vefa yalnızca İstanbul'da bir semt adı, Kütahya'da bir mahallenin adı ya da bir faninin adı değildir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin de dediği gibi ; Vefa adam olmaktır,ahlaklı olmaktır. Mertliktir,iman ve vicdan alametidir. Dava ve ülkü arkadaşlarımıza karşı bitmeyecek bir vefamız, eksilmeyecek bir muhabbetimiz vardır." Diye konuştu. Ülkücü Şehidin ağabeyi Oktay Fırtına Pehlivanoğlu ise açılışta yaptığı konuşmada, ağabeyinin darbe yönetimi tarafından idam edilmeden önce misafir olduğu Kütahya Aslanapa ilçesine gelmekten ve Kütahya’nın böyle anlamlı bir vefa örneği göstermesinden dolayı çok duygulandığını belirterek, 12 Eylül 1980 sürecini yaşayan herkes tarafından o zorlu yılların iyi bilindiğini, kendisinin de o dönemde büyük mücadeleler verdiğini,o dönemde verilen mücadelenin gelecek nesillere de anlamını aktarmanın önemli olduğunu belirterek, bu anlamda vefa örneği gösteren Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı İlker Bükni ve emeği geçenlere teşekkür etti.   Aslanapa’da gerçekleşen açılış programına ise, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Aslanapa Belediye Başkanı Necati Kulik, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy,MHP Aslanapa İlçe Başkanı Mustafa Azteğin,MHP Aslanapa önceki dönem Belediye Başkanı  Gökhan Gürel,Türkiye Kamu Sen Başkanı Mehmet Altınok,MHP Kütahya İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri,Aslanapa’daki Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. - DORUK
KÜTAHYA ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ÜLKÜCÜ ŞEHİDE BÜYÜK VEFA "ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA PEHLİVANOĞLU HAYRATI"

Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanlığı, Aslanapa ilçesinde 12 Eylül 1980 darbesi öncesi misafir olduğu, geçtiğimizi günlerde Aslanapa-Çalköy yolundaki caddeye isminin verilerek Mustafa Pehlivanoğlu Çalköy Caddesi olan yola yaptırdıkları hayratı ,Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun ağabeyi Oktay Fırtına Pehlivanoğlu’nun da katılımıyla dualarla açtı. 

12 Eylül 1980 darbe sürecinde idam edilen, ülkücü camianın idam edilen dokuz şehidinden biri olan Mustafa Pehlivanoğlu için hayrat açılışında konuşan Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni; “Hepimizin hafızasında,gönlünde ve kalbinde çok ayrı yeri olan Ülkücü Hareket'in verdiği mücadelesi ile sembol isimlerinden biri olan Ülkücü Şehidimiz Mustafa Pehlivaoğlu'nun adını verdiğimiz bu hayratı yaptırma niyetine girmiş bulunduk ve Allah'a çok şükür ki açılışını yapmak Cenab-ı Allah'tan nasip olmuştur.

 

Biz ülkücüler çok iyi biliyoruz ki, ahde vefa imandandır. Bizim için vefa yalnızca İstanbul'da bir semt adı, Kütahya'da bir mahallenin adı ya da bir faninin adı değildir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin de dediği gibi ; Vefa adam olmaktır,ahlaklı olmaktır. Mertliktir,iman ve vicdan alametidir. Dava ve ülkü arkadaşlarımıza karşı bitmeyecek bir vefamız, eksilmeyecek bir muhabbetimiz vardır." Diye konuştu.

Ülkücü Şehidin ağabeyi Oktay Fırtına Pehlivanoğlu ise açılışta yaptığı konuşmada, ağabeyinin darbe yönetimi tarafından idam edilmeden önce misafir olduğu Kütahya Aslanapa ilçesine gelmekten ve Kütahya’nın böyle anlamlı bir vefa örneği göstermesinden dolayı çok duygulandığını belirterek, 12 Eylül 1980 sürecini yaşayan herkes tarafından o zorlu yılların iyi bilindiğini, kendisinin de o dönemde büyük mücadeleler verdiğini,o dönemde verilen mücadelenin gelecek nesillere de anlamını aktarmanın önemli olduğunu belirterek, bu anlamda vefa örneği gösteren Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı İlker Bükni ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Aslanapa’da gerçekleşen açılış programına ise, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Aslanapa Belediye Başkanı Necati Kulik,
MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy,MHP Aslanapa İlçe Başkanı Mustafa Azteğin,MHP Aslanapa önceki dönem Belediye Başkanı  Gökhan Gürel,Türkiye Kamu Sen Başkanı Mehmet Altınok,MHP Kütahya İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri,Aslanapa’daki Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.