DPÜ’den Uluslararası Etkileşimli Sanat Çalıştayı
DPÜ’den Uluslararası Etkileşimli Sanat Çalıştayı
DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin ev sahipliğinde Resim Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası Etkileşimli Sanat Çalıştayı, düzenlenen kapanış töreni ve açılan sergiyle tamamlandı.
DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin ev sahipliğinde Resim Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası Etkileşimli Sanat Çalıştayı, düzenlenen kapanış töreni ve açılan sergiyle tamamlandı.
DPÜ'de düzenlenen Uluslararası Etkileşimli Sanat Çalıştayı düzenlenen etkinliklerle sona erdi.
GSF Resim Bölümü tarafından gerçekleştirilen ve farklı ülkelerden 24 sanatçının katıldığı altı günlük etkinlikte aralarında Aizanoi Antik Kenti'nin de yer aldığı tarihi alanların gözlem - alan gezisi, gruplar hâlinde sanat çalışmaları ve atölye çalışmaları düzenlendi. Katılımcıların ilgi alanları ve temaları üzerine sanatsal söyleşilerin de yapıldığı etkinliğin uygulama yapılan bölümlerinde farklı teknik, yöntem ve süreçler deneyimlendi.
Çalıştayın Ahmet Yakupoğlu Amfisi'nde düzenlenen kapanış ve Frigya Sergi Salonu'nda düzenlenen sergi açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, Kütahya Güzel Sanatlar MYO Müdürümüz Doç. Dr. Pınar Yazkaç, çalıştayda yer alan sanatçı ve akademisyenler, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.
Burada ilk konuşmayı yapan Resim Bölümü Başkanımız Prof. Dr. Selda Mant Menay, etkinliğe yurt içinden ve yurt dışından katılan tüm akademisyenlere ve sanatçılara teşekkür ederek çalıştayın oldukça verimli geçtiğini, bu etkinlikte Kütahya izlenimleri, zafer, kent kültürü ve peyzaj gibi ana konu başlıklarında eserler üretildiğini söyledi. Prof. Dr. Mant Menay, konuşmasında ayrıca etkinliğe destek veren Rektörlüğümüze, Dumlupınar Belediyesine, Kütahya Belediyesine ve Kütahya Valiliğine teşekkürlerini sundu.
Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, "Bu çalıştay uzun yıllardan yapamadığımız ancak şu anda yapmanın hazzını yaşadığımız bir günü ifade ediyor. Pandemi ve deprem bu çalıştayı yapmamızı engelledi. Bu tarz işlemlerin yapılması için ciddi bir bütçeye ihtiyaç oluyor. Rektör hocamızın da desteğiyle bu desteği bir bilimsel araştırma projesi olarak aldık. Kütahya bir sanat şehri, sanatçı şehri. Ben bu çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.
REKTÖR KIZILTOPRAK: TÜRK MEDENİYETİNİN NEREDE OLDUĞUNU SANATLA GÖZLER ÖNÜNE SERİYORSUNUZ
Etkinlikte katılımcılara hiap eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:
Kıymetli misafirlerimiz değerli protokol üyeleri ve sevgili meslektaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Bugün bu çalışmaya destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz, çok güzel işler yapıyorsunuz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında sanat alanında Türk medeniyetinin hangi aşamada olduğunu gözler önüne seriyorsunuz. Her karış toprağı mübarek şehitlerimizin kanıyla kutsallaşan topraklarda yaşıyoruz. Türk tarihinin en önemli zaferlerinin kazanıldığı topraklardayız. Bu üniversitede yaptığımız her faaliyetin cumhuriyetimize, şehitlerime layık işler olmasına özel gösteriyoruz. Sanatın prens ve prenseslerine en kalbi duygularımla şükranlarımı iletiyorum. İyi ki varsınız.
Protokol konuşmalarının ardından çalıştay kapsamında üretilen eserlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.