Çıktık Açık Alınla, CUMHURİYETİMİZ 100 Yaşında

Güncel 26.10.2023 - 14:35, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 16273+ kez okundu.
 

Çıktık Açık Alınla, CUMHURİYETİMİZ 100 Yaşında

Çıktık Açık Alınla CUMHURİYETİMİZ 100 Yaşında
Dünya’da eşi görülmemiş bir mücadelenin sonucu kazanılan İstiklâl Savaşından sonra yeniden bir devlet olma süreci ile başlatılan çalışmalarla 1920 yılında kurulan TBMM gerekli hazırlıklarını tamamlamış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk 28 Ekim 1923’te Mecliste yaptığı toplantıda “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i kuruyoruz” sözleriyle Cumhuriyet’in ilanının müjdecisi olmuştur. İşte bu başlangıcın bugün 100. Yılındayız. Bugüne kadar ki süreçte 100 yıl önce başlayan hayallerin bugüne taşınmasını sağlayan başarı hikayesi bugün 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’in nasıl bir devlet haline geldiğini devasa göstergesidir. O günkü heyecan ve hayallerle tam bağımsız bir Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için başlatılan hareket bugün umutların gerçek olması ile sonuçlanmıştır. Artık “Dünya 5’ten büyüktür” ifadesiyle tüm emperyalist ülkelere kafa tutabilen sanayisiyle, teknolojisiyle her gün biraz daha muhasır medeniyetler seviyesine yaklaşan Türkiye’mizde görüyoruz ki savunma sanayinde de bizim çocuklarımızın gayret ve başarısıyla dünyaya kafa tutar hale gelinmiştir. Özetle Türkiye Cumhuriyeti 100. Yılında devasa bir devlet olmuştur. Daha nice 100 yıllara ulaşmak temennisiyle, bugün yeniden haykırıyoruz YAŞASIN CUMHURİYET ! – Doruk Ahmet Arabacı
Çıktık Açık Alınla CUMHURİYETİMİZ 100 Yaşında

Dünya’da eşi görülmemiş bir mücadelenin sonucu kazanılan İstiklâl Savaşından sonra yeniden bir devlet olma süreci ile başlatılan çalışmalarla 1920 yılında kurulan TBMM gerekli hazırlıklarını tamamlamış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk 28 Ekim 1923’te Mecliste yaptığı toplantıda “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i kuruyoruz” sözleriyle Cumhuriyet’in ilanının müjdecisi olmuştur. İşte bu başlangıcın bugün 100. Yılındayız. Bugüne kadar ki süreçte 100 yıl önce başlayan hayallerin bugüne taşınmasını sağlayan başarı hikayesi bugün 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’in nasıl bir devlet haline geldiğini devasa göstergesidir. O günkü heyecan ve hayallerle tam bağımsız bir Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için başlatılan hareket bugün umutların gerçek olması ile sonuçlanmıştır.

Artık “Dünya 5’ten büyüktür” ifadesiyle tüm emperyalist ülkelere kafa tutabilen sanayisiyle, teknolojisiyle her gün biraz daha muhasır medeniyetler seviyesine yaklaşan Türkiye’mizde görüyoruz ki savunma sanayinde de bizim çocuklarımızın gayret ve başarısıyla dünyaya kafa tutar hale gelinmiştir. Özetle Türkiye Cumhuriyeti 100. Yılında devasa bir devlet olmuştur.

Daha nice 100 yıllara ulaşmak temennisiyle, bugün yeniden haykırıyoruz YAŞASIN CUMHURİYET ! – Doruk Ahmet Arabacı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.