TEKNOFEST’te DPÜ’ye 2 Şampiyonluk
TEKNOFEST’te DPÜ’ye 2 Şampiyonluk
İHA kategorisinde 2 bin takımın yarıştığı, DPÜ İHA takımı KARANDA, st üste iki kez birinci olmakla DPÜ ve TEKNOFEST tarihine geçti.. DPÜ’ye bir birincilik daha. Robotaksi-Binek Otonom ve Elektrikli Araç olmak üzere iki kategoride temsil eden üniversitemiz
İHA kategorisinde 2 bin takımın yarıştığı, DPÜ İHA takımı KARANDA, İnsansız Hava Araçları kategorisinde yarışarak, dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST’te bu yıl da 94 puanla birinci oldu. KARANDA, üst üste iki kez birinci olmakla DPÜ ve TEKNOFEST tarihine geçti.
TEKNOFEST’te DPÜ rüzgarı esmeğe devam ediyor. DPÜ’ye bir birincilik daha. Robotaksi-Binek Otonom ve Elektrikli Araç olmak üzere iki kategoride temsil eden üniversitemizin Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan DPÜ DUSCART Elektromobil Takımı 18.’si düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen ivmelenme (hız) yarışmasında TÜRKİYE 1.’si olmuştur. Böylece DPÜ’ye bu yılki ikinci şampiyonluğunu kazandırılmış oldu.
DPÜ’nün 6 takımı TEKNOFEST finallerinde yarışmaya hak kazandı.
DPÜ’NÜN ÜÇ TAKIMI DAHA ŞAMPİYONLUK YOLUNDA
Turizm Teknolojileri Yarışması’nda üniversitemizi temsil eden DPUMAT takımı, hazırladıkları sanal müze tasarımıyla, yerli ve yabancı turistlerin müze deneyimlerini zenginleştirmeyi hedefliyor. Modellenen müzeleri bir yandan ziyaret ederken bir yandan da gizli ipuçlarını buldurmayı hedefleyen DPUMAT uygulaması, kullanıcıları tüm müzeyi oyun yoluyla gezecekleri bir deneyim sunuyor. Uygulamanın internet sitesi de mevcut müzelere ilişkin bilgilerin yanı sıra o gün müzeyi ziyaret etmek isteyen turistlere hava durumu, ulaşım gibi verileri sunuyor.
Sosyal İnovasyon Yarışması’nda yer alan YAZTEM RothDevelopers, geliştirdikleri uygulamayla insanları sağlıklı beslenmeye teşvik etmeyi hedefliyor. Oluşturdukları veri tabanına ekledikleri gıda ürünlerinin içeriklerini analiz eden bir uygulama geliştiren YAZTEM RothDevelopers üyeleri Hüseyin Onur Bural, Ramazan Eren Karakuş, Mert Yıldırım, Doğukan Sakin, Deniz Demirkan, Hüseyin Can Dinçer ve Mehmet Kaan Öztürk seçilen ya da taratılan ürünün içinde kişilerin sağlığına zarar verebilecek katkı maddelerini listeleyerek bunun yerine kişilere aynı besin değerine sahip sağlıklı ürünler öneriyor.
Eğitim Teknolojileri kategorisinde yarışan BioSpacEx, hazırladıkları projeyle uygun maliyetlerle mikroskop tasarlamayı amaçlıyor. Kendilerine STEM raporlarında Türk öğrencilerin eğitim süreçlerinde mikroskobu çok az kullanmaları sorununu çıkış noktası olarak kabul eden BioSpacEx’in ekip üyeleri Ayşegül Şimal Ulaş ve Berfin Vapor’un DPÜ İleri Teknolojiler Merkezi’nin olanaklarını kullanarak ürettiği dönüştürülebilir bir özelliğe sahip olan mikroskop sadece eğitim değil bilimsel çalışmalar için de kullanılabiliyor. - DORUK
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.