Rektör KAVUNCU, Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural KAVUNCU, Genel Sekreter Kutlu ÖNAL ile birlikte Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan SAĞLAM, Başkan Yardımcısı Fatma ÇAKIR, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan OKÇU ve Tamer YİĞİT'i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgilendirmeler ve istişarelerde bulundular.
KSBÜ’nün 2021 projeleri, covid19 süreci, eğitim ve sağlık hizmetine sunduğu katkılar, şehir hastanesi süreci, yeni kampüse sanayici ve iş adamlarının katkılarının olması talebi dile getirildi.
SAĞLAM: “Rektörümüz, Kütahya'nın Sağlık Hizmetlerinin Kalitesini Artırdı”
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan SAĞLAM, “Değerli Rektörümüz Prof. Dr. Vural KAVUNCU’yu çok başarılı ve tecrübeli buluyoruz. Rektörümüz sayesinde Kütahya sağlık hizmeti konusunda, büyük yol katetti. Kendilerine teşekkür ediyoruz.
Sanayici ve İş adamlarımızın şehrimize ciddi katkıları olan üniversitelerimizle koordineli bir çalışma yapmasını, katkı vermesini, duyarlı olmalarını bizler de talep ediyoruz. Üniversiteye yapılan katkı, bilime, eğitime, geleceğe yapılan katkıdır. Ziyaretlerinden ve bilgilendirmelerinden dolayı kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Vural KAVUNCU'ya ve Genel Sekreter Kutlu ÖNAL'a teşekkür ederiz” dedi.
KSBÜ Rektörü: "Yoncalı İmar Planının Revize Edilmesi Gerekiyor"
2011 yılındaki imar planına göre hareket edildiğini belirten KSBÜ Rektörü KAVUNCU: "Zafer Kalkınma ile bir projemiz var, Yoncalı modelinden başlayarak Kütahya'yı canlandırmayı düşünüyoruz. Yoncalı'da anahtar tesis projesi yapıldı; bir nevi ekonomik yatırım müşavirliği yapıldı. Bir tesis planladık, geliri, gideri ayrıntılı bir şekilde yatırımcının önüne konulacak şekilde. Hastanenin yapılması avantajlar arasında yer alacak.
Yoncalı'yı bütün kenti kapsayan Termal Kent planlıyoruz. Spor tesisi yapılıyor, çevre düzenlemesi yapılıyor. KOSGEB 7 Yatırımcıya 2 milyon TL'ye kadar destek vermiş, oteller yapılacak. Hâla 2011 yılındaki imar planı geçerli, bunun revize edilmesi gerekiyor" dedi.
"Pandemide Hızlı Bir Şekilde Pozisyon Aldık"
4 temel alanda hizmet verildiğini belirten KAVUNCU: "Pandemi de dışarıda yapılamayan çeşitli ameliyatları yaptık, yapamıyoruz diye gönderdiğimiz hasta yok. Şehri tanıdığımız için şehrin ihtiyaçlarına göre hareket ediyoruz. Sağlık ihtiyacı var, üniversitemiz sadece sağlık hizmetlerini yapan bir yer değil, araştırma, eğitim, sağlık, topluma fayda olmak üzere 4 kalemimiz var.
Randevu'da daha önce vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyordu, artık o sorunlarda kalmadı. 1 yıldır Pandemi gibi bir dönem yaşıyoruz, günde 1000 pozitif hastanın geldiği gün oldu. Fizik Tedavi Hastanesi'nin altı hala yoğun bakım, hızlı bir şekilde pozisyon aldık. Pandemi döneminde, doktorumuz, imkanımız yok dediğimizi, yetersiziz diye bir şey duymadınız.
"Fizik Tedavi Hastanesi Önümüzdeki Süreçte Tekrar Faaliyete Geçecek"
Biliyorsunuz üniversite içerisindeki Fizik Tedavi Hastanesi'ni pandemi servisi olarak kullanıyorduk, yakın zamanda tekrar fizik tedavi hizmetleri için kullanacağız. Pandemiden dolayı normal muayeneler ve acil hastaları azalmıştı, tekrar artışa geçti.
Covid19'un Seyri
Covid19'un ilk çıktığı formuyla mücadele etmemiz çok zor, Mutosyon beklediğimiz bir gelişme idi, etkisini kaybetmesidir. Fakat bu esnada bulaşıcılığı artabilir, ki arttı. Bilinmeyen ise bulaşıcılığı artanın etkisinin ne olduğu, etkisinin kötü yönde arttığına dair bir bilgi yok. Arzu edilen bu virüsün normal gribe dönmesi.
Şuana kadar aşının yan etkisine rastlanmadı. Covid taşıyan vatandaşlar, sağlık personelleri aşı olduğunda yaşadıkları aşının etkisi değil, covid oldukları için yaşadıkları sıkıntılar.
"Kütahya'da İleri Tetkikler Uygulanıyor"
Başka illerden hastalar Kütahya'ya geliyor, ileri tetkikler uygulanıyor. Damara girerek tümor yok ediliyor, ilk 4 saatte felçli hastanın beynine pıhtı çözücü koyup felci tedavi ediyor. İleri kalp ameliyatları, beyin ameliyatları yapılıyor.
11 profesörümüz vardı, 25'e yükseldi, 11 Doçentimiz vardı 35'e yükseldi.
"Öğrencilerimizi Çağırmak İçin Sağlık Bakanlığı'nın Kararını Bekliyoruz"
Üniversiteler açılacak mı bilmiyoruz, senato kararı almadık ama bizim kararımız elimizde, ön hazırlık yapıyoruz.
Uzaktan eğitimde Tıpta ilk 3 sınıf, Sağlık Bilimlerinde ilk 1 sınıf, Meslek Yüksek Okullarında ilk 1 sınıf, Diş Hekimliğinde ilk 2 sınıfı uzaktan eğitimle devam etmesi, diğer sınıfları yüz yüze eğiteme çağırmak yönünde. Eğitim komisyonu çalışmalarını yaptı, hazırlıklarını yaptı. Harman eğitim şeklinde bir model çıkartıyoruz. Gelmek istemeyen öğrencilerimiz olursa, onlara da uzaktan eğitim modelleri vereceğiz. Öğrenciler gelmeye can atıyorlar, aşılarını da oldular. Devletimizin karırını bekliyoruz. Sağlık Bakanlığının kararını almak zorundayız" ifadelerini kullandı.
"Üniversitelerimizde Hayırseverlerin İsimlerini Görmek İstiyoruz"
Şehrimizin sanayici, iş adamlarının isimlerini üniversitemizdeki bölümlere vermek istiyoruz diyen Rektör KAVUNCU: "Yeni üniversite kampüsüne büyük firmaların katkı sağlaması önemli, Hayırseverlerin katkı sağlamadığı tek şehir Kütahya, gerek DPÜ gerek KSBÜ. Desteklerini görmek istiyoruz. Bizler de isimlerini üniversitelerimizde yaşatalım. Mesela ilk 5000'den tercih edecek öğrencilere burs verilmesini sağlayabilirler.
Konuşma Dil Terapisi bölümü için 500 Bin TL makina parası ihtiyacımız var, hocalarımız da var. Vatandaşımız ben kurayım bunu desin istiyoruz.
Bilime, öğrenciye, yapıya, hasta hizmetlerine katkı vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı, sanayici, iş adamlarımızı üniversitemize desteğe davet ediyorum, elimizden tutmaları gerekiyor" dedi.
"Şehir Hastanesinde Sürece Dahil Edilmeliyiz"
Yeni hastanede son müdahaleleri yapmamız için fırsat verilmesi gerekiyor diyen KSBÜ Rektörü: "Şehir hastanesinin iç yapılanması ve düzeninde Üniversite olarak bizim rolümüzün olması gerekiyor. Hastaneyi alın bunu kullanın derlerse çok eksikle karşılaşırız. Mesela yeni hastanede tüp bebek alanı ayrılmış, biz dahil olmazsak gerekli özelliklere sahip olmayabilir. İçinde yapılan uygulamaların daha yenilikçi, daha teknolojik daha ileri seviye sağlık hizmetlerinin verileceği hastane olacak. Bu işlevini alması için son müdahalelerin yapılması gerekiyor. Kütahya robotla cerrahi, kök hücre tedavisi, doku nakliyle tanışabilir; tıppın getirdiği ileri yeniliklerle tanışabilir. Sürece dahil olmamız gerekiyor" dedi.
Günün anısına KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural KAVUNCU, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan SAĞLAM'a çini vazo takdim etti ve toplu fotoğraf çekinilmesiyle program son buldu. - DORUK Fatma