Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi GÖREN, Kütahyadaki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektör GÖREN, Üniversite ile ilgili gerçekleşen ve gündemdeki projelerini basın mensuplarına anlatırken; "Bir yandan da Kütahyaʹnın sosyal gelişimi ve ekonomik yapılanmasıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla diyalog halinde akademik çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi GÖREN Üniversitenin çalışmalarını aktarmak üzere basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Yaklaşık 1.5 yıldır basın mensuplarıyla ilk defa bir araya gelen Rektör Remzi GÖREN, Rektörlüğü döneminde üniversitenin yaptığı çalışmaları anlattı. GÖREN, STK’larla ve kamu kuruluşlarıyla grup toplantıları düzenlediklerini ve bu toplantılarda üniversitenin öncelikli alanlarını belirlediklerini söyledi.
Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi GÖREN: "Yerel basının haberlerini yakından takip etmeye gayret ediyorum. Özellikle 2015 Mart ayı ve 2016 Mart ayı arasındaki süreçte bütün basında Kütahya ile ilgili çıkan haberlerle alakalı bir dosya hazırlamak adına bütün haberleri topladık. Üniversiteyle olan ilginize ve teveccühünüze binaen teşekkürü hak ediyorsunuz.
Üniversitenin Kütahya’yla ve şehrin insanlarıyla buranın dinamikleriyle, erkleriyle nasıl bir araya gelebiliriz, üniversiteyle halkı nasıl kaynaştırabiliriz bunun gayreti içerisinde olduk. Yaklaşık 6 grup toplantısıyla insanlarla bir araya geldik. Bunların arasında iş adamları vardı. Esnafı vardı. En son muhtarlarla bir araya geldik. Bazen 10 gün aralıklarla bazen 1 hafta aralıkla bir araya geldik. Bu uzun soluklu bir olaydı. Buradan çıkan sonuçlarla neler yapabiliriz, üniversiteden beklentiler neler, iç ve dış paydaşlar acaba üniversiteden ne bekliyorlar amacımız bunlardı.
Geçtiğimiz günlerde iç paydaşlarımız olan öğrencilerimizle ilgili yaptığımız bir çalışmadan bahsetmiştim. Ne kadar memnuniyet var, öğrencilerin beklentileri neler, üniversitenin halktan, şehirden, öğrencilerden beklentileri nedir bunları konuştuk.
Bu gün dış paydaşlar yani bu grup toplantılarını oluşturan insanlardan elde ettiğimiz istekler ve bunlarla ilgili yaptığımız çalışmaları söylemek istiyorum. Grup toplantılarında özetle şöyle bir olay var; üniversiteden halkın, şehrin, Kütahya’nın beklentisi çok yüksek. Ancak bu beklentilerin sınırları ne olduğu yönünde net bir şey yok. Konuşulan şeylerden bahsedersek; mesela grup toplantıları sanayicilerin olduğu toplantılardan İLTEM’in (İleri Teknolojiler Merkezi) akreditasyonuyla ilgili istekleri oldu. Biz burada hem içerik olarak hem de yönetim bazında birçok değişiklik yaptık. Şu anda cihazlarımızın bakımını yenilenmesini yapmaya çalışıyoruz. Bu yüzden muhtemelen 2017 yılı başında daha nitelikli bir laboratuvarla karşı karşıya kalacağız.
Bir diğer konu da yılan hikâyesine dönen Rektörlük sonrasında sizden iki şey istiyoruz diyen basın mensubu arkadaşlar oldu. Birincisi Teknokent ile ilgili beklentileriydi. Bir diğeri de rahmetli Ahmet Yakupoğlu amcamızın bize miras bıraktığı müzeyle ilgiliydi. Teknokent ile ilgili biz orada bir yönetim değişikliğine gittik. Hisselerimizi değiştirdik. Üniversitemiz %90 oranında Teknokent A.Ş.’nin ortağıydı, biz belediyeye ve özel idareyi de ortak ederek daha sinerjisi olan bir şirkete dönüştürdük. Şu an ihalesi yapıldı. İnşaatı da 2. Organize Sanayi Bölgesinde başlamış durumda.
Övünmelerimizi azaltalım, daha fazla çalışalım
Övünme alışkanlığımızı gözden geçirmemiz lazım. Övünelim, doğru. Övündüğümüz şeylerde haklılık payımız %100 ama sanki bundan biraz vazgeçmemiz gerekiyor. Kuruluşun ve kurtuluşun şehriyiz diyoruz. Ben geçen hafta Bilecik’teki üniversitenin açılışındaydım oradaki Rektör arkadaşımız da kuruluşun ve kurtuluşun şehriyiz diyordu. Herhâlde biraz daha beklersek bu da elimizden gidecek. Biraz günümüze bakmamız, karar vermemiz gerekiyor. Nasıl bir şehir olmalıyız karar vermemiz gerekiyor" dedi.
Basın mensupları da üniversitenin pek çok çalışmasını şu anda bu toplantıda Rektör Beyʹin açıklaması ile öğrendiklerini belirterek; bu da gösteriyor ki üniversite ve basın arasında yeterli iletişim ve koordinasyon sağlanamamış. Dolayısıyla bu tür toplantıların daha sık yapılması gerekliliği ortadır. Bir de üniversitenin basını önemsediğini hissettirmesi gereklidir. Rektörümüz veya rektör yardımcılarımız zaman zaman gazetelerimizde bizleri ziyaret ederek, önemsendiğimizi hissettirmeli bu vesile ile de daha çok bilgi alışverişi temin edilmiş olunmalıdır, dediler. - DORUK