MHP Teşkilatı, Senenin Son Toplantısını Yaptı
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş'ın 2021 yılını değerlendirdiği basın toplantısına gazetecilerin yanı sıra MHP İl Başkanı Selçuk Alıç, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Selvi, Ülkü Ocakları İl Başkanı İlker Bükni, MHP Kütahya Kadın Aile Çocuk ve Engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hülya Öztürk, Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Altınok ve bazı parti yöneticileri katıldı. Samimi bir ortamda geçen toplantıda eksik kalınan noktalar, çözüm önerileriyle birlikte değerlendirildi.
Yerel Basın Mutlaka Ayakta Kalmalı
Yerel basına her zaman önem veren ve verdiği kıymeti her defasında gösteren, nezaketi ile dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş: “Yerel basın mutlaka ayakta kalmalı. Girdi fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle bir ekonomik sıkıntı söz konusu. Hiçbir gazetecilik pozisyonuna sahip olmadan hiçbir eğitim almadan, hiçbir etik kurala sahip olmadan bir arkadaş rahatlıkla bir internet sitesi kurarak kendini gazetecilerde eşdeğer tutabiliyor. Gazetecilik yaptığını iddia eden ama bu meslekle hiçbir alakası olmayan, düz yazı yazamayacak bir resim çekemeyecek bir arkadaşın gazetecilerle aynı statüde olması çok ciddi bir sıkıntı
Kütahya'da Aktif Fay Hattı var, Acilen Hastaneye İhtiyacımız Var
Ülkede 500 aktif fay var ve bunlar toplam 24 ile dağılmış. Bu illerden birisi de Kütahya. Bizim acilen bir hastaneye ihtiyacımız var. Bu şehir hastanesi ile ilgili çok ciddi bir problem var. Hastanenin bitmeme ihtimali çok yüksek. Görünen o. Mutlaka bir B planına ihtiyacımız var ve biran önce devreye girmesi gerekiyor. Çünkü hastanemiz yok. Bu bize yakışmıyor.
Şehir Hastanesinde Şu Zamanda Bitireceksiniz Gibi Madde Yok
Çünkü kazanan firma son güne kadar devletin ve kanunun verdiği hakkı kullanabilir. Son yıla kadar da hastaneyi bitirmeyebilir. Zannederim ki firma ile yapılan anlaşmada size burayı 19 yıllığına ya da 25 yıllığına buranın işletmesini veriyoruz ama 3 yıl içinde de bu hastaneyi bitireceksiniz gibi bir madde de yok.
Hastaneyi Ne Olarak Kullanacağımızı Bilmiyoruz
Tavşanlı’ya 16 bin metrekare kapalı alanı olan 75 yataklı bir hastane yapmışız. Ve bu hastaneyi daha ne olarak kullanacağımızı bilmiyoruz. Bu hastane mevcut Mustafa Kalemli hastanesinin ek binası mı? Yoksa ayrı bir Fizik Tedavi Hastanesi mi? Buna karar vermemişiz. 16 bin metrekare herhangi bir X firmasında olursa siz herhangi bir özel hastane sahibine Türkiye de çağırın ve size 16 bin metrekare kapalı bir alanı olan hastane veriyorum derse 16 bin metrekarelik bir alana en az 150 yataklı bir hastane yapar.
Batı Marmara'ya İnegöl'le Ulaşmamız Lazım
Gar kavşağı için şuanda yeniden yapılması planlanan çevreyolu ile ilgili bir bağlantıdan bahsediliyor. Zafertepe OSB kavşağı ile ilgili projelendirmenin 2022 yılında biteceği söyleniyor. Ben bundan şunu anlıyorum. İnşallah 2022 yılı veya en geç 2023 yılının başında bu kavşak bitmiş olacak.
Yine Tavşanlı – Domaniç yolunun mutlaka biteceğini bir şey daha teklif etmiştim. Mutlaka batı Marmara’ya ulaşmamız için İnegöl’e ulaşmamız lazım. Bir çok alternatif söyleniyor ama bana tünel projesi çok ütopik geliyor. Benim teklifim şuydu Eti Bor’dan taşınan asit yüklü kamyonların bu yolu kullandığı için bu yolun 3 hatta çevrilmesi çünkü duble yapılması da çok zor. Yaklaşık 37 km’lik bir hattan bahsediyoruz. Ulaştırma Bakanlığı da buranın genişletilmesi ile ilgili bir çalışması olduğu noktasında bilgi notu elimize ulaştı.
Eti Bor Genel Müdürü, Emet'e Balıkesir'den Büyük Fabrika Yapılacağını Söyledi
Eti Bor Genel Müdürümüzle görüştüm. Rekor bir fiyatla bu yıl ihracatı bitiriyoruz. 1 Milyar’ın üzerinde bir ihracat yapmışız. 2022 yılının bütün malını satmışız. Bandırmaya malum bir fabrika kurulduğu için biz hemen ayağa kalkmıştık. Niye Bandırma, Bor burada çıkıyor. Onun müjdesini de Eti Bor Genel Müdürümüz verdi. Çok yakında Balıkesir’e yapılan fabrika’nın daha büyüğünün Emet - Hisarcık arasında yapılacağını ve bununla ilgili bir ÇED raporunun hazırlanmaya başladığını söyledi. Emet ve Hisarcık için çok büyük bir kazanç. İnşallah 2022 ve 2023 yıllarında bu müjdeleri de alırız.
547 Köyün, 530'u Orman Köyü
Kütahya’da ki 547 köyün 530’unun orman köyü ve köylüsü olduğunu Meclisteki bu bütçede ilk defa ben söyledim. Biz aynı zamanda bir orman şehriyiz. 530 köyümüz orman köylüsü ve bunlarında çok ciddi problemleri vardı. Bunların en büyük problemi gelir problemi, emeklerinin karşılığını tam alamaması, ormanda herhangi bir personel alımında kendilerine öncelik verilmemesi, sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız bu hafta ki grup toplantısında orman köylülerinin kesim ücretlerinin yüzde 51 oranında arttırıldığının müjdesini verdi.
Cumhur İttifakının İllere Olan Katkısından Yararlanamıyoruz
Ben şuanda Cumhur İttifakı partisinin mensubu olarak Cumhur İttifakının illere olan katkılarından en yüksek derecede yararlanmamız gerektiğini inanlardanım. Yararlanıyor muyuz? Hayır. Adım Adım 2023 kapsamında MHP olarak yaklaşık 9 ilde bulundum. Antalya’ya gittim. Antalya’da dağ taş muz seraları ile dolu devlet muz üreticilerine ciddi bir destek vermiş herkes muz üretimine yönelmiş, bizde her tarafta sıcak su var gelin kaplıca oteli yapalım, olmuyor.
Bir Allah'ın Kulu Memnun Değil
Son 10, 15 yılın Kütahya için verilmiş en büyük cezası Çinigaz’dır. Ya böyle bir dağıtım şirketi olabilir mi? Bir Allah’ın kulu memnun olmaz mı ya? Benim doğalgazla en ufak bir işim yok ama bunlar benim siyasi rakiplerim. Seçimlerde çıktılar alenen Aslanapa’ya gittiler. ‘X partiye oy verir de belediye başkanı seçerseniz buraya doğalgaz gelir, bunun dışında kimi seçerseniz seçin doğalgaz gelmez’ dediler. Bir ticaret erbabının bunu yapmasının bir anlamı var mı? Çinigaz’dan vatandaş ne kadar şikâyetçiyse ben de o kadar şikâyetçiyim.
Teşvik Verilsin, Simav'da Seralar Kurulsun
Bu sıcak sudan özellikle Simav’da yararlanalım seralar kuralım. Bu seralar içinde ben buradan devlet yetkililerine sesleniyorum. Muz’a ne teşvik verdiysen bize de ver. Emin olun ki teşvik verilirse Simav’daki o bin dönümde sera ile kaplanır. Devletin tekrar bir Seyitömer yapması, Şeker Fabrikası yapması, Tunçbilek yapma ihtimali yok.
2 Ulusal, Uluslararası Törenimiz Var
İl genelinde Türkiye çapında ses getiren ulusal ve uluslararası iki törenimiz var. Biri 30 Ağustos Zafer Bayramı Dumlupınar törenleri biri de Eylül ayında yapılan Hayme Ana Şenlikleri. Bizim bu iki töreni de mutlaka daha büyük bir şekilde yapmamız gerekiyor. Birçok alanda kendimizi tanıtamadığımızı anlatıyoruz. Hiç olmazsa senede iki kere ulusal ve uluslararası gündem oluruz. Değerlerimizin farkında değiliz.
Tarımdaki Elektrik Maliyeti Düşürülerek, Hasat Zamanı Ödensin
Tarım giderlerinin büyük bir kısmı elektrik üzerine. Tarımda kullanılan elektrik maliyetlerinin mutlaka konut fiyatlarının altına inmesi lazım. Şu anda tarımda uygulanan elektrik fiyatları konut fiyatlarının üstünde. Bu elektrik parasını devlet ya da özel herhangi bir banka ödesin. Hasat zamanı geldiğinde de köylü parasını tek seferde bankaya ödesin. Direk muhatap bir banka olsun. Bununla ilgili bizim bir yasa teklifimiz var.
Tüm Kurum Kuruluş, STK'ların Sorun ve Taleplerini İstiyorum, Geri Bildirim Olmuyor
Kütahya ve ilçelerinde bulunan kamu kurumu, kuruluş, oda, sendika ve STK’lara her yıl plan bütçe görüşmeleri öncesi Kütahya’da bulunan bütün kamu kurumu ve kuruluşlara, odalara, borsalara, sendikalara birer mektup yazıyorum. Beni bilgilendirmelerini istiyorum. Odanız, sendikanı, ilçeniz, belediyeniz ile ilgili bir sıkıntınız varsa yazın diyoruz. Bunu Türkiye’nin gündemine taşıyalım ya da ilgili Bakanın kapısına gidelim anlatalım derdimizi istiyoruz. Maalesef bu konuda çok zayıf kalıyoruz. Bana KUTSO Başkanı İsmet Özotraç ve Tavşanlı TSO Başkanı Davut Efe talep yazısı gönderdi. Derdimizi anlatmakta zorlanıyoruz. Sonuçta bizlerin de beslenmesi lazım. Ben her gün sosyal medyada yapılan dedikoduları meclis kürsüsünde anlatamam ki! Vazifem de bu değil. Üç yıldır belediye başkanlarının hepsine yazı yazdım. Kendi belediye başkanlarımız da dahil olmak üzere bizim şöyle bir problemimiz var demediler. Gönül ister ki biz bu yazıyı yazmadan, telefon etmeden bu talepler bize gelsin” ifadelerini kullandı.
ALIÇ: “Belediye Başkanımızın Vereceği Cevabı Merakla Bekliyoruz”
Kütahya Belediyesinde çalışan, MHP’den ihraç edilen ve Belediyedeki görevlerine son verilen kişilerin işe tekrar başladığıyla ilgili durum hakkında görüşleri sorulan MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç da: “MHP kurulduğu günden bugüne, 53 yıldır böyle bir olay yaşamamıştır. Partimizden ihraç edilen herhangi birisi partimizin belediyesi ya da başka bir kurumunda işe geri alınmamıştır. Bu konu hakkında biz de bir şey bilmiyoruz. Bunu açıklaması gereken Sayın Belediye Başkanımız. Bu konu hakkında bir bilgimiz yok. Çünkü bizle bir istişare yapmadı. Biz de merakla vereceği cevabı bekliyoruz” dedi. Belediye ile teşkilat arasında kopukluk mu var? sorusuna ise MHP İl Başkanı Alıç, “Hayır her şeyi istişare ediyorduk. Ama bu işçiler konusunda bilgimiz yok” dedi. - DORUK Fatma