KERAMİKA'ya Uluslararası Ödül

KERAMİKA Uluslararası Yarışmada ”En İyi Mikro Dünya Fotoğrafı"  Ödülü Aldı.

Tasarım, Ar-Ge ve İnovasyon odaklı üretim anlayışıyla Türkiye’de ve dünyada Sofra Üstü Sunum grubunda seramik sektörünün önemli aktörlerinden biri olan Keramika, Eskişehir Teknik Üniversitesi’ nde 13-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen V. Uluslararası Seramik, Cam, Emaye, Sır ve Boya Kongresi  ( SERES’21) En İyi Mikro Dünya Fotoğraf Yarışması’ nda “Kar Taneleri” adlı çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.

  Keramika Ar-Ge Laboratuvarı’ nda çalışmaları yapılan ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi- İLTEM ‘de Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) görüntüleri alınarak “Kar Taneleri” ismi verilen çalışma, özellikle ticarileşmesi yönüyle dikkat çekiyor. Çalışma bu doğrultuda “Ar-Ge’den Üretime mantığının diğer tüm Keramika ürünlerine uygulanması açısından büyük önem arz ediyor.

 Konuya yönelik açıklamalarda bulunan Keramika Genel Müdürü Emin Yüce: “ -Bu ödülün Keramika adına kazanılmasında emekleri geçen başta İşletme Müdürümüz Melek Arslan’ı, Ar-Ge Teknoloji ve Tasarım Danışmanımız Prof. Dr. Fatih Şen’i ve tüm Ar-Ge Teknoloji ve Tasarım Ekiplerimizi tebrik ediyorum. Daha sonra başta Prof. Dr. Alpagut Kara olmak üzere tüm SERES’21 düzenleme kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi. Hem Ar-Ge’si hem de Ür-GE’si Keramika bünyesinde gerçekleşen bu ürünlerin sayılarının artarak devam edeceğini belirten Yüce; Ar-Ge’nin önemini vurgulayarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi-İLTEM’e de teşekkürlerini iletti.  - DORUK