Zirve Başarı Ödülleri İlk Kez, DPÜ KERAMİKA İşbirliğiyle Yapıldı
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Keramika Zirve Başarı Ödülleri" töreni bugün Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Yakupoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde okuyan başarılı yüksek lisans ve doktora öğrencileri ödüllendirildi. Tez dönemi öncesinde akademik çalışmalara öğrencileri teşvik etmek ve öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacı ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü programlarına kayıtlı olan, kredili derslerini ve seminerlerini üstün başarıyla tamamlayan öğrencilere ilk kez Keramika Zirve Başarı Ödülleri verildi.
Rektör UYSAL: "Lisansüstü Eğitim Enstitümüzdeki Öğrencilerin, Lisans Öğrencilerine Oranı 3'den 15'e Çıktı"
Açılış konuşmasını yapan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL: "Kütahya DPÜ son bir yıl içerisinde lisansüstü eğitimde olduğu gibi her alanda oldukça iyi işler yapıyor, bizi takip edenler görüyor. Lisansüstü eğitim özelinde yaklaşık 1, 1 buçuk yıl oldu; 3 enstitümüzü kapattık tek çatı altında topladık, bunun çok faydasını gördük, YÖK'ün tavsiyesiydi bize bu. Parçalı bir yapı vardı, idarede zorluk vardı, farlı enstitülerde farklı uygulamalar vardı, böylelikle bunu birleştirdik yönetimde kolaylığı sağladık ve lisansüstü eğitimin önemine inandığımız için üniversitemizin en güzel binasını onlara tahsis ettik.
Lisans üstü eğitim enstitümüzün başta Sayın Müdürü ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. 1 yıl önce Lisansüstü eğitimindeki öğrencilerimizin sayısı lisans öğrencilerine oranı yaklaşık 3 civarında idi, şimdi 15 civarına çıktı, müthiş bir rakam.
"22 Program Açtık"
Aynı zamanda farklı programlar açtık. 4 doktora programı, 6 tezli yüksek lisans, 12 tezsiz yüksek lisans toplamda 22 tane program açtık. Lisansüstü eğitim enstitüsünde toplam öğrenci sayımız yaklaşık 7 binlere yaklaşıyor. Biliyorsunuz 47 bin civarında öğrencimiz var. DPÜ için geleceğe ümitle bakmamız için yeterli bir veri olduğunu düşünüyorum, bu daha da artacak, daha da iyi yerlere gelecek.
Lisansüstü eğitimimizi destekleyecek uygulamalar da yaptık, BAP destekli projelerin sayısını ve miktarını artırdık. Sadece bu ay hem bor çalışmaları, hem de enerji depolama pil çalışmaları için tam 1 buçuk milyon Önap çağrısına çıktık, kendi kaynaklarımızla, BAP projelerimizle. Hem kazanacağız hem de lisansüstü eğitim enstitümüzü güçlendireceğiz. Gerek projelerden gerek kendi kaynaklarımızdan gerekse dış kaynaklardan projelere destek çıkacağız.
"Bor ve Kimyasal Ürünlerle İlgili Araştırma Uygulama Merkezi Açtık"
Ayrıca son 1 yıl içinde bor ile ilgili ve kimyasal ürünlerle ilgili araştırma ve uygulama merkezleri açtık. BAB'da kazanıyoruz, araştırmaya aktarıyoruz; lisansüstü öğrenci sayımızı artırdık, bu veriler bu şekilde devam ederse yakın bir gelecekte DPÜ bilgiyi kullanan değil, bilgiyi üreten; ürettiği bilgiyle milletimizi öne geçiren ve bu bilgiyi ihraç eden bütün bilim dünyasına, insanlık dünyasına sunan bir üniversite haline gelecek.
"Üniversitelerin Temel Misyonu Bilgiyi Üretmektir"
Bilgiyi kullanmak çok önemli lakin bilgiyi üretmek en önemlisi. Çünkü bilgiyi üretemeyen milletler, hep geride kalır geride kalmaya mahkumdur. Bilgiyi başkası üretiyor, siz kullanıyorsunuz. Hep geriden gidersiniz. Üniversitelerin temel misyonu var olan bilgiyi kullanmaktan ziyade, bilgi üretmek bu bilgiyle milletini, devletini öne geçirmektir. Hani bir hedefimiz, idealimiz kızıl elmamız vardı değil mi, muasır medeniyetler seviyesine çıkmak; işte bilgiyi üretirseniz çıkarsınız hatta geçersiniz. Bilgiyi üretemezsiniz, geriden gelmeye mahkûm olursunuz. Üniversiteler bilgi üretilen merkezlerdir, kurumlardır. Üniversitelerin içerisinde de lisansüstü eğitim asıl bilgi üretilen kurumlardır, yerlerdir. Lisansüstü eğitimi güçlendiriyoruz, araştırma yapacak öğrenci sayısını artırıyoruz.
"KERAMİKA'ya, DPÜ Adına Çok Teşekkür Ediyorum"
Keramika'ya, Emin YÜCE Beyefendi'ye Üniversitem adına çok teşekkür ederim, katkıları azımsanamayacak kadar kıymetli, değerlidir. Eğitime destek oluyorlar, bugünkü programa destek oldukları için de ayrıca kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Bu anlamlı törene katıldınız, şeref verdiniz; sevgili öğrencilerimi, ailelerini tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. İnşallah bu programımız bundan sonra her yıl devam edecek. Önümüzdeki zirve başarı ödüllerinde buluşmayı niyaz ediyorum." Dedi.
Milletvekili ERENLER: Üniversitemize, Keramika Porselen Firmamıza ve Öğrencilerimize Teşekkür Ederim
Yerli ve milli üretimin artması için bilimsel çalışmaların artması gerekiyor diyen AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda ÇETİN ERENLER: "Keramika Zirve Başarı ödüllerinin inşallah hayırlara vesile olmasını, ödül alacak öğrencilerimizin de daha nice başarılara ulaşmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Tarih, kültür ve medeniyetler şehri Kütahya'mızın gurur kaynağı olan Dumlupınar Üniversitemizin bir başarı programındayız. Gerçekten gurur duyduğumuz üniversitemizden, ben de mezun olmanın gururunu her yerde ifade ediyorum. Nice başarılara bundan sonra da inşallah imza atacak. Bugün ilki düzenlenen bu başarı ödülleri programında başta Rektör Hocamız nezdinde üniversitemize, Emin Bey nezdinde Keramika Porselen firmamıza ve kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.
Bilim dünyasındaki her çalışma, her üretim, ülkemiz istikbali geleceği için çok önemli ve çok kıymetli buluyoruz. Bu noktada yerli ve milli üretimin artması için de bu bilimsel çalışmaların da artması gerektiğini hepimiz biliyoruz.
"Keşfetip, Araştırmamız Lazım Ki Üretimlerimizi Artırabilelim"
Buradaki öğrencilerimizin kıymetli çalışmalarını çok başarılı buluyorum. İnşallah bundan sonra üniversitemiz öncülüğünde de nice başarılı projelere imza atmak, ülkemizin her yerindeki, her ilindeki üniversitelerinden başarılı projelerin yükselerek ülkemizin geleceğinde çok önemli yer işgal eden üretimlerin artmasına ihtiyacımız var, bunun için de keşfetmemiz lazım, araştırmamız lazım ki üretimlerimizi de artırabilelim.
Pandemi sürecinden dolayı sözlerimi uzatmayayım, bugün burada ödül alacak yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizi tekrar tebrik ediyor, onları yetiştiren gençlerimizin arkasında duran, onların üzerine titreyen anne babalarına ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum, hocalarını tebrik ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, inşallah bu ödüllerin devamını diliyorum. " dedi.
Keramika Genel Müdürü Emin YÜCE: İş Dünyası Olarak Öğrencilerimizin Yanındayız
Keramika Genel Müdürü Emin YÜCE: "Üniversitemizin hocalarına teşekkür ediyorum. Bu tür programlara her zaman üniversitemizin, Kütahya'mızın ve iş dünyamızın ihtiyacı var. Bu zirveye ulaşmış tüm öğrencilerimizi kutluyorum. İnşallah önleri açık olsun, nice nice başarıları olsun. Biz de Keramika olarak küçücük bir katkımız olduysa ne mutlu bizlere.
"İş Dünyasındaki Yeni Trend, Kendi Personelini Üretmek"
Biz iş dünyası olarak öğrencilerin her zaman yanında olmayı arzu ediyoruz. İş dünyasında artık trend şuraya geldi; her firma kendi elemanını kendi yetiştiriyor. Eskiden 5 - 10 yıl tecrübeli insanlar aranıyordu, şimdi tam tersine yeni mezun olmuş öğrencileri sanayide kendi firmamızın kültürüne göre yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Bunun için aradığımız tek özellik var, gelen öğrencilerimizin kendilerini yetiştirip yetiştirmedikleri ve hocamızın da söylediği gibi o heyecanı duyup duymadıkları; gerçekten kendilerini yetiştirirlerse onlara iş hayatında yer var.
Sayın Vekilim kısa kesti anlatmadı ama Organize Sanayi Bölgelerimiz her geçen gün inanılmaz şekilde büyüyor. Kütahya'da büyük bir sanayi geliyor. Zafer OSB kurulmak üzere, büyük firmalar anlaşmaya başladı.
"Başarılı Lisansüstü Öğrenciler! Sanayide Çalışmak İstiyorsanız, Sanayi Sizleri Bekliyor"
Biliyorsunuz firmaların yapmak istediği, Sayın Cumhurbaşkanımız 2023'e 500 milyar dolar ihracat hedefi koydu, onun için de firmalar da katma değerli ürünler üretmek. Lisansüstü doktora yapmış öğrencilere sanayinin çok ihtiyacı var. Sizler sanayide çalışmak istiyorsanız, sanayi sizleri bekliyor. Bu başarılı öğrencilerin her zaman sanayi yanında. Çünkü biz sanayiyi geliştirmek istiyorsak; genç, bilgili, belirli bir kültürü almış çalışma arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Türkiye'nin bir şansı da pandemi döneminde üretim ve ihracat yapan firmalarımız, hiç durmadan çalışmaya devam etti. Avrupa'dan biz daha öndeyiz çünkü genç ve çalışkan bir nüfusa sahibiz. İnşallah önümüzdeki günlerde Türkiye ve özellikle Kütahya sanayi anlamında çok ileri gideceğine sanayi ve iş dünyası olarak inanıyoruz. Bize gerçekten çalışacak, kendini yetiştirecek, genç arkadaşlara ihtiyacımız var.
"Rektörümüzün Sanayi ile Üniversiteyi Birleştirme Konusunda Yoğun Çabaları Var"
Dumlupınar Üniversitemiz de bunun için çalışıyor. Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Bizlerle birlikte neler gerçekleştirebiliriz, sanayi ile üniversiteyi nasıl birleştirebiliriz yoğun çaba sarf ediyorlar. Rektörümüzün huzurunda tüm hocalarımızı tebrik ediyorum. Yeniden zirveye ulaşmış öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyor, nice başarılar diliyorum" dedi.
Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim ERTEKİN: Kütahya'nın Üniversite - Sanayi İşbirliğinde Fırsatları Çok
Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim ERTEKİN: "Bir tarafta sanayici, bir tarafta yüksek lisans doktora öğrencileri birleştiğinde heyecanıyla eritmek, inanılmaz güzel. DPÜ kurulmasından bugüne kendini geliştirmiş, büyüyen bir üniversitemiz, artık kurumsallaşmış bir üniversitemiz, meyvelerini vermeye, çevresini aydınlatmaya başlamış durumda. Çok değerli Rektörümüz ve ekibiyle beraber bu bayrak yarışı devam ediyor.
Valiliğimizin koordinesinde Üniversite - Sanayi işbirliği konusunda ne yapabilirizi konuşmuştuk, Kütahya açısından birçok fırsat var, Organize Sanayi Bölgelerimizin gelişmesi, yeni yatırımlar, iş dünyasındaki iş adamlarımızın geleceğe ait vizyonları, aslında Kütahya'da çok hızlı bir şekilde kabuk değişiminin olduğunu gösteriyor. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin de çok büyük desteği var; hem ilimize hem üniversitelerimize ve bizim üniversitemize bu süreçle birlikte inşallah çok daha iyi noktalara geleceğiz.
"Her Konuda Uzmanlaşılmış Olunması Gereken Dönemdeyiz"
Günümüz her konuda uzmanlaşmış olunması gereken bir dönem yani sadece bir konuda genel olarak bilgi sahibi olmak yeterli değil. Şöyle örnek vereyim, doktorlarımız pratisyen diyoruz, yok uzmanına gideyim diyoruz. Günümüzde uzman da değil profesöre gidelim diyoruz neden daha detaylı ve daha güven veriyor. Günümüz uzmanlaşma, her alanda daha iyiye gitme zamanı, öğrenci arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.
"Yüksek Lisans ve Doktora Yapmam ile Bakış Açım Değişti"
Yıllar önce Şanlıurfa Siverek Kaymakamıydım, eskiden Ortadoğu amme idaresi Enstitüsü vardı, Enstitüde başarılı kurumları, başarılı bürokratları yüksek lisans programı veriliyordu. Kurumlara yazıyor, dedim ki ben de gireyim; o zamanlar ÖSYM sınavla alıyor, kitaplar getirttim, yüksek lisansı kazandım, Ankara'ya geldim. 1 yıl kadar Ankara'da kaldım. 1991 Ankara Siyasal mezunuyum, Kamu Yönetim mezunuyum; 6 - 7 yıl Kaymakamlık yaptım. Şunu gördüm ki yüksek lisans ile birlikte kendi görev alanımda, kendi işimde bakış açımın değiştiğini, olumlu yönde farklılaştığını gördüm. Yıllar sonra nasip oldu doktoramı tamamladım, bu dönemde de olayları okuma, işle ilgili ne yapabiliriz, bütüncül bakma gibi farklılaştığımı htim.
"Sizler Bize Göre Şanslısınız"
Arkadaşlarımızı, öğrencilerimi kutluyorum, önemli bir aşama, siz şanslısınız. Benim koşullarımda, bir an önce bitireyim, iş sahibi olayım diye baktım, çoğu arkadaşımız aynıydı. Hemen yüksek lisans ve doktora sürecine girme şansımız yoktu, bir an önce ekmeğimizi ele almak derdindeydik. Sizler bu anlamda bize göre şanslısınız.
"KERAMİKA Mütevazi Gözüküyor Ama Özgül Ağırlığı Çok Yüksek"
İnşallah Kütahya'mızda birlik ve beraberlik Valilik, Belediye, Üniversite, Odalarla işbirliği devam ettiği sürece, Sayın Milletvekillerimizin Ankara'da olağanüstü çabaları, inşallah bu gelişme hızla devam edecek. Bu tür çalışma ve faaliyetlerin sayısının artması çok önemli. Üniversite - sanayi işbirliği inanılmaz önemli; sağ olsun çok teşekkür ediyorum Emin Bey'e ve Keramika'ya; çok mütevazi gözüküyor ama çok anlamlı ve değerli, özgül ağırlığı çok yüksek bir çalışma, kendilerine çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Burada başarılı olan bütün öğrencilerimizi kutluyorum, Allah yollarını açık etsin, her şey gönülleri gibi olsun. Nice başarı zirvelerinde birlikte olmak dileğiyle, hepinize en içten sevgi ve saygılar sunarım" dedi.
Keramika Zirve Başarı Ödüllerini alan yüksek lisans öğrencileri;
Fen Bilgisi Eğitimi, Yüksek Lisans Programı Öğrencisi Sevde Betül KÖNÜL,
İleri Teknolojiler, Yüksek Lisans Programı Öğrencisi Mehmet ERGÜL,
Sanat ve Tasarım, Yüksek Lisans Programı Öğrencisi Meltem ÖZKAN,
İşletme (Finans), Yüksek Lisans Programı Öğrencisi Bahar DUMAN,
Beden Eğitimi ve Spor, Yüksek Lisans Programı Öğrencisi Samet USLU.
Biyoloji, Yüksek Lisans Programı Öğrencisi Mustafa Haıtham Mohammed AL-BASSAM,
Uluslararası İlişkiler, Yüksek Lisans Programı Öğrencisi Rashıd SADIGOV,
Beden Eğitimi ve Spor, Yüksek Lisans Programı Öğrencisi Kakha SHAMATAVA.
Keramika Zirve Başarı Ödüllerini alan doktora öğrencileri;
Maden Mühendisliği, Doktora Programı Öğrencisi Ahmet ÖZGÜR,
Kamu Yönetimi, Doktora Programı Öğrencisi Erdem GÜÇ,
Beden Eğitimi ve Spor, Doktora Programı Öğrencisi Yunus ŞAHİNLER.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Keramika Zirve Başarı Ödülleri törenine üstün başarı gösteren öğrencilere kayıtlı olduğu programların anabilim dalı başkanları Prof. Dr. Ali UÇAR, Prof. Dr. Hayri DAYIOĞLU, Prof. Dr. Hüsamettin İNAÇ, Prof. Dr. İrfan TERZİ, Prof. Dr. Levent MERCİN, Prof. Dr. Mehmet ACET, Prof. Dr. Muammer GAVAS, Prof. Dr. Orhan ELMACI ve Prof. Dr. Özgür ÖNDER katıldı.
İlk kez düzenlenen Keramika Zirve Başarı Ödülleri törenine AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda ÇETİN ERENLER, Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim ERTEKİN, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ömer KÖSE, KERAMİKA Genel Müdürü Emin YÜCE, Keramika e-ticaret ve satış müdürü Tuğba ÖZTÜRK DEMİR, İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Salih Nafi ALIÇ, Eğitim Bir Sen Kütahya 1 Nolu Şube Başkanı Fatih KÖSE ile Başkan Yardımcısı İsmail GÖNEN, Keramika Zirve Başarı Ödüllerini alan yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve aileleri katıldı.
Programda katılımcılara Türk Sanat Müziği dinletisi ve Keramika hakkında bilgiler sunuldu ve program sonunda ödül alan başarılı öğrencilere sertifikaları, plaketleri, hediyeleri protokol tarafından verilirken; üstün başarı gösteren öğrencilere kayıtlı olduğu programların anabilim dalı başkanlarına ve Hocalarına hediyeleri takdim edildi. - DORUK Fatma