Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti üyelerine ilçe ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Belediyeyi devraldıklarında bir borç yükü olduğunu ve öncelikle bu borçları ödediklerini söyleyen Özkan, yeni yatırımlar içinde borca girdiklerini ifade etti. 2011 yılında yaşanan depremle birçok binanın yıkıldığını, devletin yardımlarıyla yeni binalar ve okullar yapıldığını söyleyen Özkan, şuanda Simav’ın 20-25 yıllık okul ihtiyacının olmadığını kaydetti.
İÇME SUYU PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ
Önceki dönemden kalan projelerin olduğunu ve bunları tamamladıklarını vurgulayan Özkan “İlçemizin arıtması ve kanalizasyonu bitirilmiştir. Kanalizasyon yapılınca yollarımız bozuldu. İlk yıllarda bunlarla uğraştık. Bunun yanında içme suyu projemiz vardı henüz başaramadık ama yatırım programına alacağız ve içme suyu ve yağmur suyu problemini çözmeye çalışacağız” dedi.
YATIRIMCILARI DAVET EDİYORUM
Özkan, Simav’ın Allah’ın verdiği bir değerlere sahip bir ilçe olduğunu, 150 dereceye yakın sıcak su bulunduğuna dikkat çekerek “Burada daha önce oteller yapılmış ancak depremde iki otelimiz yıkıldı. Yıkılan otellerden birini eski otelimizle birleştirip 88 odalı, 230 yataklı bir termal otel projemiz var. Maliyeti yaklaşık 20-25 trilyon. Bunun için 4 yıldızlı bir otel yapımı için yatırımcıları davet ediyorum. Yap işlet devret modeli olabilir” ifadelerini kullandı.
SİMAV KAPALI BİR KUTU KALMIŞ
Gölcül yaylası, OSB çalışmaları, sera bölgeleri ile ilgili olarak ise Özkan şunları kaydetti; “Bizim burada Gölcük yaylamız var. Burayı Orman başkanlığında kiraladık. Köy köşkleri yapmak istiyoruz. Burası bir krater göl. Yatırımcıları buraya da davet ediyorum. Doğa, yayla, termal turizmi birleştirmek istiyoruz. Görenler burası çok güzel neden yatırım yapılmıyor diyorlar. Simav kapalı bir kutu kalmış. Yollar bitirilmeye çalışılıyor. Yollarımız bittiğinde Simav’ın talihi değişecektir. Simav’da sanayi yapılamamış. Yer seçimi nedeniyle OSB faaliyete geçememiş. Gediz doldu biz ne yazık ki faaliyete bile geçiremedik. 135 dönüm alanda sanayi alanı için yatırım çalışması başlattı. Şuanda Başbakanımızın imzasını bekliyor. Sonrasında yapmayı planlıyoruz. Eynal bölgesinde Sera alanı yapmak istedik. Ancak dönemin yöneticileri sözlerinde durmadığı için yarım kaldı. Şimdide önümüzde bürokratik engeller var. Yatırımcı geliyor ancak kamu arazisi olmadığı için yer tahsis edemiyoruz. İnşallah şimdi bir yatırımcı var. Eynal bölgesinde bir sera bölgesi planlayıp anlaşacağız. 160 dereceye yakın sıcak suyumuz var. Firmalar geldi ancak bir firma ile bilgimiz dışında bir ruhsat verilmiş. Bu firmanın ruhsatı var, bu firma elektrik üretmek istiyor. Ama bizimde 10 kuyumuz var. O elektrik ürettiğinde bize zarar verecek. İlgili firmayla görüşmeler yaptık ancak sonuç alamadık. Şuanda bir projemiz var yatırımcıları bekliyoruz.
SİMAV HAVA KALİTESİ EN YÜKSEK İLÇELERDEN BİRİ
Simav’da jeotermal ile ısınmanın 1989 yılında başladığını, kendilerinin de 2 mahalleyi Jeotermalle tanıştırdıklarını kaydeden Özkan “ Şuanda en büyük jeotermal enerjiye sahip ilçelerden biridir. Şuanda yüzde 90’ı Jeotermal enerji ile ısınmaktadır. Simav Türkiye’de hava temizliği bakımında en temiz ilçelerden biridir” dedi. Simav’ın değerlerinin eski olduğunu ifade eden Özkan “Müze müdürlüğümüzle görüşmelerimiz var. Burada bir kilisenin temelleri çıktı. Yaz aylarında kazı çalışması ile antik eserimizi çıkarmak istiyoruz. Yine ilçemizde Hisarımız var. Oraya da bir restoran ve lokantamız var. Orada proje gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.