SP İl Başkanı Ahmet SUNAR: Ülkeyi Bizdensin, Değilsin Diye İkiye Böldüler
Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı Ahmet Sunar, ağızlara sakız olan Zafer Havaalanı, yılan hikâyesine dönen Şehir Hastanesi hakkında konuşurken; Halk otobüslerinin öncesini ve yapılabilecekleri belirtirken; sahipsiz bir şehirde yaşadığımızı, halkın gündeminin geçim sıkıntısı olduğunu, mesele çözüm üretmekse "biz varız" ifadesini kullandı.
Saadet Partisi Kütahya İl Başkanlığı basın toplantısı düzenledi. Ülkenin içinde bulunduğu çıkmazdan çıkaracak yol haritasını basın mensuplarıyla paylaşan Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı Ahmet Sunar, “İktidara hazırız” mesajı verdi.
SP İl Başkanı Ahmet Sunar, “52 yıllık bir siyasi hareketin felsefesiyle Mart ayından beri çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk günkü heyecan, düşünce ve fikirlerle yola devam ediyoruz. O gün ne söylüyorsak bugün de aynı şeyleri söylemeye devam ediyoruz.
"Halkın Gündemi Geçim Sıkıntısı"
Ülkemiz çıkmaz bir sokağa girdi. Her gün önümüze koyulan farklı bir gündemle bizi oyalamaya çalışıyorlar. Bu gündemlerin hiçbiri halkın gündemi değil. Halk ciddi manada geçim sıkıntısı yaşıyor. İçinden çıkılmaz bir hal aldı. Marketleri müfettişler ile denetleyerek sorunu çözmeye çalışıyorlar. Girdi maliyetleri yükselirken doğalgaza elektriğe motorine bu kadar zam gelirken siz nasıl sadece müfettişlerle marketleri suçlayarak bu işi çözmeye çalışırsınız. Türkiye’de bir sürü lobi var: Faiz lobisi, döviz lobisi, soğan lobisi, patates lobisi. Hepsi güya hükümeti yıkmaya çalışıyor. Bu insanlar bu girdilerle nasıl maliyeti düşürüp çözüm üretecekler. Kütahya’da bile en ucuz kira 1000TL’nin altında değil. İnsanlar bu şartlarda yaşamaya çalışıyor. Böyle bir durumda hala günah keçisi aranıyor. Ekonomi yönetmek böyle bir şey değil.
20 yıllık iktidarın geldiği nokta bu olmamalı. Acil durum eylem planımız hazır. İktidara hazırız.
Kütahya yıllardır mevcut iktidarı zaman zaman yüzde 60’ın üzerine çıkan bir oy oranıyla destekledi. Kütahya ekonomisini ayakta tutan KİT’lerin satılmasıyla şehir asgari ücretliler ve emekliler şehrine dönüştü. İşsizliğin ortadan kaldırılması, yatırımların Kütahya’ya gelmesi için çalışmalar yapılması, geliştirilebilecek ekonomik alanların belirlenmesi gerekiyor.
‘Belediye Rekabeti Oluşturacak, Alternatif Oluşturmalıdır’
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın geçmişteki ciddi borçlanmaların üzerine borç eklemeden işlemini yürütmeye çalışıyor, bu konuyu çok olumsuz bulmuyoruz; fakat seçim döneminde verdiği vaatleri henüz yerine getirmedi. Vazokule ile ilgili ÇED Raporu olumsuz gelmiş. Mesela 15 bin işsize iş sözü verdi. Tabii ciddi bir borçla devralındı ancak başkanlığa talip olurken bunu biliyorlardı. Bu işler ciddi ekip işi. 1994-2004 yılları arasında 10 sene Kütahya Belediyesini Süleyman Canan Başkanımız yönetti ve 2 trilyon değerinde gayrimenkul bıraktı. Evet, o dönemde otobüsler satıldı, Belediye otobüsleri satılırken hat minibüsleri devam ediyordu. Belediye otobüsü ve halk otobüslerinin yarattığı o rekabet sayesinde Kütahya halkı çok ucuza şehir içi ulaşımı kullandı. Hat minibüslerini Mustafa İça kaldırdı, tamamını otobüse çevirdi ve ondan sonra böyle bir sürece girdik. Belediye'nin bu rekabeti oluşturacak bir alternatif oluşturması lazım. Kütahya başından sonuna kaç km'de 4 TL’ye otobüse biniyoruz? Karta bastığımızda 3,10 kuruşa otobüse biniyoruz. İstanbul'da bile bu rakamlar hemen hemen yok. İnsaflı olunması lazım. Konforsuz hale getiren bir başka kişi, Süleyman abiyle bir alakası yok.
"Türkiye'nin Bu Hale Gelmesinin En Büyük Sebebi Kutuplaşma Siyaseti"
Herhangi bir ittifakın içinde yokuz, biz Türkiye partisiyiz, tüm partilerle görüşüyoruz, görüşürüz. Türkiye'nin bu hale gelmesinin en büyük sebeplerinden birisi de kutuplaşma siyaseti. Ülkeyi ya bizdensin ya değilsin diye ikiye böldüler. Yüzde 49, yüzde 51 noktasına getirdiler. Malatya'da sandık başındaki görevlimiz öldürüldü. Seçimler geçer, ama bizim hukukumuz, dostluğumuz baki kalacak; Kütahya'da biz birbirimizin yüzüne bakacağız, hangi parti kim olursa olsun; bunu gözardı edemeyiz. Seçim sattı mahaline girmeden ittifakları konuşma gibi bir durumumuz yok, mutlaka bizim katkımızı isteyen kim olursa olsun o gruba da katkımızı her zaman sağlarız. ”
ARABACI: "Milli Görüş Felsefisine Sahip Partiler Birleşir Mi? Koalisyon ve İttifak Arasındaki Farklar Nelerdir?"
Gazetemiz Kurucusu Ahmet Arabacı'nın "Siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır ama artık günümüzde siyasi partiler enflasyonu yaşamaya başladık. Geçmişte bundan çok sıkıntı çekildi, geçmişte koalisyon hükümetlerinden sıkıntı çekildiği, yaşandığı iddia edildi hep. Şimdi ittifakların koalisyon hükümetlerinden ne farkı var? Koalisyon hükümetlerinde farklı dünya görüşü olan iki parti bir araya gelip daha ideal hizmetler götürebiliyordu.
"Karşımızdakini Düşman Olarak Değil, Rakip Olarak Görmeliyiz"
Milli Görüşü temsil ettiğini iddia eden partiler olan Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi farklı iki ittifakta yer alırsa milli görüşü kim nerede temsil etmiş olacak, Milli Görüş felsefesi etrafında bir araya gelme, daha güçlü olma şansı var mı?" sorusuna İl Başkanı Ahmet Sunar; "Mevcut iktidar tarafından bu devlet koalisyon hükümetlerinden çok çekti söylemi sürekli pompalanıyor. Sıkıntılı dönemler de yaşadık, az önce söylediğim tüm çalışmaları koalisyon dönemlerinden yaptık. Belediye dönemleri, Refah Yol hükümeti gibi dönemlerde biz bu çalışmaların hepsini yürütebildik, yeter ki karşımızdakini bir düşman olarak değil bir rakip olarak, gerektiğinde beraber iş yapabileceğimiz insanlar olarak görelim. 74 yılında CHP ile koalisyon yaptık, Kıbrıs Zaferi ortaya çıktı. Erbakan Hocamızın bir lafı var; "Ülkemizin insanının üzeri közlenmiş bir kor gibidir. Külünü üfledimizde altında kor çıkar"
Bu yüzden bu ülkenin insanlarının bir araya geldiklerinde bir çözüm üretebileceğini düşünüyoruz. Kürdüyle, Türküyle, lazıyla, çerkeziyle, abazasıyla bin yıldan beri bu topraklarda beraber yaşıyoruz, bizim hamurumuz bu topraklarda beraber yoğruldu. Farklı bir sonuç beklemek söz konusu olmaz. İttifaklarda sadece seçimle alakalı durumlar söz konusu olabiliyor, bir de organik olarak şuanda MHP organik olarak AK Parti'yi destekliyor. Yani olumlu, olumsuz her şeyini destekleyerek o ittifakın içinde yer alıyor. Koalisyonlarda herkes kendi bağımsızlığını muhafaza edip, ortak faaliyetlerde bir araya geliyor" dedi.
Milli görüşle ilgili olan Yeniden Refah'la biraraya gelme konusunda ise Başkan Sunal: "Daha önce bir çok kez girişimlerde bulunuldu, sonuç alınamadı. Bu aşamadan sonra nasıl olur bilmiyoruz. Bu siyaset gelişmeler, değişmeler yaşanabilir. Biz herkesle siyaset yaparız, mevzu çözüm üretmekse biz herşeyi yaparız." ifadelerini kullandı.
Ahmet Sunar Başkanlığındaki yeni yönetim şu şekilde; Sadık Maltaş Teşkilat Başkanı, Ömer Faruk Evren Siyasi İşler Başkanı, Muhammed Fatih Şahin Planlama ve Koordinasyon Başkanı, Hamit Dönmez Seçim İşleri Başkanı, Ahmet Oturak Tanıtım ve Medya Başkanı, Bünyamin Karagür STK ve Halkla ilişkiler başkanı, İsmail Erdemir Eğitim başkanı, Halil Hamzaoğlu Mahalli İdareler Başkanı, Taner Gökduman Muhasebe ve Mali İşler Başkanı, Ali Rıza Kuru Sosyal işler başkanı, Adnan Küçük Ekonomik işler başkanı, Mehmet Fatih Özbek il sekreteri, Osman Sedat Akyüz Gençlik Kolları Başkanı, Haşim Özkan, İsmail Yarım, Abdullah Gülsever Teşkilat başkan yardımcıları, Şerif Ahmet Günel Siyasi işler başkan yardımcısı, Hasan Özmen Planlama ve Koordinasyon başkan yrd, İlhan Eryılmaz ve İbrahim Efecan Seçim işleri başkan yardımcıları, Hasan Sağır Tanıt ve Medya Başkan yrd, Hasan Emre Şahin STK ve Halkla ilişkiler bşk yrd, Mustafa Kinkav Mahalli İdareler bşk. yrd, Mesut Gökşin Muhasebe ve Mali işler bşk. yrd, İbrahim Bilgi Sosyal işler bşk. yrd, Fatih İnağ Ekonomik işler bşk. yrd, Reşat Yeşildere il sekreter yrd, Adnan Elmas ve Ali Sözeri İdare Amir
Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı Ahmet Sunar ve parti il yönetimi basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. - DORUK