DPÜ Rektörü KIZILTOPRAK: Üniversiteler Şehrin Can Damarıdır
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak basın mensuplarıyla bir araya gelerek, üniversitenin yol haritasını açıkladı. Akademisyenlerle nasıl çalışacağını belirtti. Önceliğin Kütahya’nın ve ülkemizin evlatları olduğunu, Türk Dünyasındaki öğrencilerle sıraların dolmasını hedeflediklerini; yabancı öğrencilerin de hem üniversiteye ciddi gelir sağladığını aynı zamanda da kültür elçileri olduğunu belirtti. Şehrin tüm katmanları ile birlikte yol alacaklarını, DPÜ’nün Dünya standartları kalitesinde bir eğitim hedeflediklerini açıkladı. Şehrin hafızasının basın olduğunu ve Kütahya’nın adını dünyanın dört bir yanına duyurmak için basını destekleyeceğini belirtti.
Üniversite demek evrensel şehir demek, üniversitemizi evrensel değerlerle kavuşturmalıyız diyen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi eğitim ve öğretimde dünya standartları kalitesinde bir eğitim hedefliyoruz. Yenilenen bilgiler, yenilenen materyaller, eğitim ve öğretimde yeni metotlar, bütün bunları yaparak üniversitemizin bölgede ve Türkiye çapında adını daha emin adımlarla duyurduğu bir süreç yaşamak istiyoruz. İyi bir üniversite iyi bir öğrenci olmadan sürdürülebilir bir eğitim kurumu olamaz. Üniversiteler bir şehrin can damarıdır. Gündüz güneşi gece ay ışığıdır. Biz gece gündüz faaliyet göstererek halkımızı, şehrimizi aydınlatmak ve onların yeni bilgilerle, yeni tecrübelerle tanışmasını sağlamak olacak.
Teşvik Ödülü Kazandıracak, Akademik Çalışmalar Yapılacak
İyi öğrenciyi DPÜ’ye çekmek için akademik çalışmaları standartların üzerine çıkaracağız. Akademisyenlerimizle hedeflerimizi belirledik. Her akademisyenimiz mutlaka her yıl kendisine bir teşvik ödülü kazandıracak akademik bir çalışma yapacak. Hem maaşına ekstra bir gelir sağlamış olacak hem de akademik eğitimini yapmış olacak” dedi.
Liseler Hatta Ortaokullarla Temas Kuracağız
Bizim sıralarımızı önce Türk öğrencilere cazip kılacağız. Bizim sıralarımız Türk öğrencilerle hatta Kütahya’da ki hemşerilerimizin çocuklarıyla dolacak. Bütün akademisyen arkadaşlarıma verdiğim hedef şu, her akademisyen kendi alanında mutlaka bir lise ’de bir sunum yapacak. Liseleri hatta ortaokulları gezeceğiz. Oradan iyi öğrencileri sıralarımıza oturtmaya çalışacağız.
Üniversitemizi Öncelikle Türk Öğrencilere Cazip Kılacağız
Üniversitemizde eğitim veren her arkadaşımız liselerde programlar verecek. Öğrenciler gördükleri, tanıdıkları meslekleri yapmak isterler. Bizde eğitimci olmayı, akademisyen olmayı üniversitemizin uzmanlarından direkt ortaokul ve lise öğrencilerine aktaracağız.
Önceliğimiz Kütahya’mızın ve Ülkemizin Evlatları
Eğitimci arkadaşlarımız okul okul gezecek kendi mesleklerini ve üniversitemizi anlatacaklar. Ve biz kendi şehrimizin iyi öğrencilerini üniversitemizin sıralarına yerleştirmek için çalışacağız. Önceliğimiz Kütahya’mızın sonra ülkemizin milletimizin evladı. Sonrasında ise boş kalan sıralarımız olursa dünyada işbirliği içerisinde olduğumuz Türk Devletlerinden alacağız. Türk Devletleri Teşkilatı kuruldu, orta Asya’da ki Türk Devletleri Macaristan bütün balkan ülkeleri bunlar bizim sıralarımızda öncelikli olarak yer alması için gayret edeceğiz.
Yabancı Öğrenciler, Şehrimizi Ülkemizi Kalkındırır
Yabancı öğrencilere kapı açmak bizim için yararlı bir iş. Boş kalan bölümler sıralar varsa ben o öğretmenleri öğrencilerle buluşturmalıyım. Bu ülkemizi şehrimizi kalkındırır. Şehrimizi zenginleştirmek zorundayız. Dostlarımızı artırmak zorundayız. Yabancı öğrencilere örfümüzü âdetimizi geleneklerimizi göstererek anlatarak yetiştirmek bu bilinçle dünyanın çeşitli yerlerinde meslek sahibi edindirmek Türkiye için çok büyük bir kazanım olacaktır. O yüzden biz onlara onlar biz bize saygı duyacak bir iletişim ortamı oluşturulmalı.
TÖMER Öğrencileri, DPÜ’ye Ciddi Gelir Sağlıyor
TÖMER öğrencileri DPÜ için büyük bir gelir sağlamakta. Bizim bir dünya görüşümüz bir yürüyüşümüz var bu yürüyüşte bazı esaslar var. Başarıya giderken milletlerin ve dostların çoğalması her bakımdan önemli. Yabancı öğrencilere kapımızı açmamız lazım. Onlar olmasa biz bilimsel araştırma projesi üretemeyiz. Bizim için değerli bir kaynak sağlıyorlar.
Herkesle İrtibat Halinde Olacağız
Ticaret Odaları, Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, devletimizin merkezi hükümet temsilcileri ve bize öğrenci gönderen liseler bütün eğitim camiasıyla şehrimizdeki herkesle sıkı irtibat kuracağız. Bu irtibat sayesinde iyi öğrencilere adres olmaya çalışacağız. İyi bir üniversite, iyi bir öğrenci olmadan sürdürülebilir bir eğitim kurumu olamaz.
Biz Kimseye Benzemeyeceğiz
Üniversite demek evrensel şehir demek bu üniversiteyi biz evrensel değerlerle kavuşturmalıyız. Milletimiz Dünya’nın en güçlü devletinin milleti yapmak istiyorsak bunları yapmak durumundayız. Ülkemizi zenginleştirmek, şehrimizi kalkındırmak zorundayız. Biz burada yabancı öğrencileri bu ruh dâhilinde yetiştireceğiz. Biz kimseye benzemeyeceğiz. Bize benzeyecekler bizim örfümüzü, âdetimizi, dilimizi, töremizi iyi bilecekler. Biz onlara saygı duyacağız. Onlar da bize saygı duyacak. Ama biz merkezde olacağız. Şehrimizin nüfusunu artırmak için gençlere ihtiyacımız var. Bizim Üniversitemizin kapasitesi 60 Bini aşma noktasında kapasitemizi olabildiğince kullanacağız.” İfadelerini kullandı. – DORUK Fatma