Yoncalı Sağlık Turizmi Masaya Yatırıldı

Spor 10.02.2021 - 02:04, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3075+ kez okundu.
 

Yoncalı Sağlık Turizmi Masaya Yatırıldı

Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) tarafından hazırlanan Yoncalı Konaklamalı Rehabilitasyon Fizibilite Projesi’nin istişare toplantısı yapıldı.
Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) tarafından hazırlanan Yoncalı Konaklamalı Rehabilitasyon Fizibilite Projesi’nin istişare toplantısı yapıldı.  KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, termal sağlık turizminde dünyanın geldiği nokta, Kütahya özelinde yapılabilecek çalışmalar ve atılması gereken adımlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi, dünyadan örnekler gösterdi.  Kavuncu’nun konuşmalarının ardından Yoncalı Fizibilite Koordinatörü Dr. Turgay Sehil, konaklamalı rehabilitasyon merkezi yatırım fizibilitesi hakkında bilgiler verdi.  “Yoncalı’nın Kaderini Değiştirmemiz Lazım” Yoncalı’nın dünya ölçeğinde bir yer olmaması için bir neden olmadığını söyleyen Vali Ali Çelik, “Vizyon, irade, ortak akıl ortaya koymalı ve ileriye dönük bakış açımızı güçlendirmeliyiz. Termalin, sağlığın gücünü kullanmalıyız.  Zorluklar var ama bizi vazgeçirmeyecek. Yoncalı’nın kaderini değiştirmemiz lazım. Bu konuda elimden gelen desteği vereceğim” dedi.  “Kütahya Başlı Başına Bir Turizm Merkezi” Kütahya’nın il merkezi ve ilçeleriyle başlı başına bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Vali Çelik, “Yoncalı turizmin konaklama merkezi olabilir. Aizanoi Antik Kenti, Frig Vadisi, Dumlupınar, Murat Dağı, şehir merkezi ve ilçelerimizi birbirine entegre etmemiz lazım. Bütün çabam bu yönde” dedi.  Toplantı görüş ve önerilerin paylaşılmasının ardından sona erdi.  Yoncalı Sağlık Turizmi İstişare Toplantısı’na; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Vali Yardımcıları Mustafa Güney, Dr. Halil İbrahim Ertekin, Aydın Börü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ile Yoncalı Fizibilite Koordinatörü Dr. Turgay Sehil katıldı.  - DORUK
Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) tarafından hazırlanan Yoncalı Konaklamalı Rehabilitasyon Fizibilite Projesi’nin istişare toplantısı yapıldı.

Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) tarafından hazırlanan Yoncalı Konaklamalı Rehabilitasyon Fizibilite Projesi’nin istişare toplantısı yapıldı. 


KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, termal sağlık turizminde dünyanın geldiği nokta, Kütahya özelinde yapılabilecek çalışmalar ve atılması gereken adımlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi, dünyadan örnekler gösterdi. 

Kavuncu’nun konuşmalarının ardından Yoncalı Fizibilite Koordinatörü Dr. Turgay Sehil, konaklamalı rehabilitasyon merkezi yatırım fizibilitesi hakkında bilgiler verdi. 


“Yoncalı’nın Kaderini Değiştirmemiz Lazım”

Yoncalı’nın dünya ölçeğinde bir yer olmaması için bir neden olmadığını söyleyen Vali Ali Çelik, “Vizyon, irade, ortak akıl ortaya koymalı ve ileriye dönük bakış açımızı güçlendirmeliyiz. Termalin, sağlığın gücünü kullanmalıyız.  Zorluklar var ama bizi vazgeçirmeyecek. Yoncalı’nın kaderini değiştirmemiz lazım. Bu konuda elimden gelen desteği vereceğim” dedi. 


“Kütahya Başlı Başına Bir Turizm Merkezi”

Kütahya’nın il merkezi ve ilçeleriyle başlı başına bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Vali Çelik, “Yoncalı turizmin konaklama merkezi olabilir. Aizanoi Antik Kenti, Frig Vadisi, Dumlupınar, Murat Dağı, şehir merkezi ve ilçelerimizi birbirine entegre etmemiz lazım. Bütün çabam bu yönde” dedi. 
Toplantı görüş ve önerilerin paylaşılmasının ardından sona erdi. 

Yoncalı Sağlık Turizmi İstişare Toplantısı’na; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Vali Yardımcıları Mustafa Güney, Dr. Halil İbrahim Ertekin, Aydın Börü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ile Yoncalı Fizibilite Koordinatörü Dr. Turgay Sehil katıldı.  - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.