YEŞİLAY, 10 Bin Öğrenciye Ulaştı

Eğitim 13.11.2018 - 12:44, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1560+ kez okundu.
 

YEŞİLAY, 10 Bin Öğrenciye Ulaştı

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinde Yeşilay farkındalığı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Benim Kulübüm Yeşilay Projesi, Türkiye genelinde 10 bin öğrenciye ulaştı.
Benim Kulübüm Yeşilay Projesi kapsamında; 24 Ekim 2017 tarihinden itibaren, 39 ilden 66 Yeşilay şubesi ve 540 Genç Yeşilay gönüllüsü; ilkokul ve ortaokullarda öğrencilere Yeşilay’ı tanıtan ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kazanımlarını temel alarak öğrencilerde bilinç ve farkındalık oluşturacak faaliyetler düzenledi.  Etkinlikler kapsamında ulaşılan kişi sayısı 10 bin öğrenci oldu. Öğrenciler Eğlenirken Yeşilay’ı Tanıyor Benim Kulübüm Yeşilay Projesi, 2017 yılından itibaren ilkokul ve ortaokullarda düzenlenen faaliyetlerle öğrencileri bağımlılıklara karşı korumayı hedefliyor. Yeşilay gönüllüleri tarafından ilkokul ve ortaokullarda uygulanan etkinlikler ile öğrenciler hem eğleniyor hem de Yeşilay’ı tanıma imkânı yakalıyor. Bunların yanı sıra proje kapsamında öğrencilerin Yeşilay kulüpleri kurması desteklenirken daha önce kurulan Yeşilay Kulüplerinin de aktif hale getirilmesi amaçlanıyor. Yeşilay Kütahya Şubesi olarak Şube Başkanı Nuri ÇETİN’in önderliğinde 31 Ekim 2018 tarihinde Yıldırım Beyazıt İlkokulu’nda Benim Kulübüm Yeşilay projemizi hayata geçirdi. Başkan ÇETİN: "Projemizi, toplamda 7 şube olup sayı itibariyle 160’a ulaşan 3. ve 4. Sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Katılımlarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT’e, DPÜ Türkçe Öğretmeni Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya TOPÇUOĞLU ve 16 gönüllü üyemize, Yıldırım Beyazıt İlkokul Müdürü Ahmet DURGUN’a, okul içinde projemize liderlik eden Sınıf Öğr. Neslihan KILIÇ’a ve 7 Sınıf Öğretmenimize  teşekkür ederiz" dedi. - DORUK
İlkokul ve ortaokul öğrencilerinde Yeşilay farkındalığı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Benim Kulübüm Yeşilay Projesi, Türkiye genelinde 10 bin öğrenciye ulaştı.

Benim Kulübüm Yeşilay Projesi kapsamında; 24 Ekim 2017 tarihinden itibaren, 39 ilden 66 Yeşilay şubesi ve 540 Genç Yeşilay gönüllüsü; ilkokul ve ortaokullarda öğrencilere Yeşilay’ı tanıtan ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kazanımlarını temel alarak öğrencilerde bilinç ve farkındalık oluşturacak faaliyetler düzenledi.  Etkinlikler kapsamında ulaşılan kişi sayısı 10 bin öğrenci oldu.

Öğrenciler Eğlenirken Yeşilay’ı Tanıyor

Benim Kulübüm Yeşilay Projesi, 2017 yılından itibaren ilkokul ve ortaokullarda düzenlenen faaliyetlerle öğrencileri bağımlılıklara karşı korumayı hedefliyor.

Yeşilay gönüllüleri tarafından ilkokul ve ortaokullarda uygulanan etkinlikler ile öğrenciler hem eğleniyor hem de Yeşilay’ı tanıma imkânı yakalıyor. Bunların yanı sıra proje kapsamında öğrencilerin Yeşilay kulüpleri kurması desteklenirken daha önce kurulan Yeşilay Kulüplerinin de aktif hale getirilmesi amaçlanıyor.

Yeşilay Kütahya Şubesi olarak Şube Başkanı Nuri ÇETİN’in önderliğinde 31 Ekim 2018 tarihinde Yıldırım Beyazıt İlkokulu’nda Benim Kulübüm Yeşilay projemizi hayata geçirdi. Başkan ÇETİN: "Projemizi, toplamda 7 şube olup sayı itibariyle 160’a ulaşan 3. ve 4. Sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Katılımlarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT’e, DPÜ Türkçe Öğretmeni Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya TOPÇUOĞLU ve 16 gönüllü üyemize, Yıldırım Beyazıt İlkokul Müdürü Ahmet DURGUN’a, okul içinde projemize liderlik eden Sınıf Öğr. Neslihan KILIÇ’a ve 7 Sınıf Öğretmenimize  teşekkür ederiz" dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.