Yeni Nesil Eğitim Kapsamında, ZEKA'dan 34 Projeye 10 Milyon TL Destek

Eğitim 30.08.2019 - 18:42, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3647+ kez okundu.
 

Yeni Nesil Eğitim Kapsamında, ZEKA'dan 34 Projeye 10 Milyon TL Destek

Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı’na (YENEP) sunulan projelerin değerlendirme sonuçlarına göre; Kütahya Merkez, Gediz, Tavşanlı, Simav, Çavdarhisar, Altıntaş, Şaphane, Emet Milli Eğitim Müdürlükleri, ZEKA'dan destek almaya hak kazandılar.
2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 30.01.2019 tarihinde ilan edilen Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı’na (YENEP) sunulan projelerin değerlendirme sonuçları 31.07.2019 tarihli ve 2019-07 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı’nda karara bağlandı.  Kütahya Merkez, Gediz, Tavşanlı, Simav, Çavdarhisar, Altıntaş, Şaphane, Emet Milli Eğitim Müdürlükleri, ZEKA'dan destek almaya hak kazandılar. Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa illerinden oluşan TR33 Bölgesi’nin dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve sürdürülebilir kılacak geleceğin nitelikli iş gücünün oluşturulması amacıyla hazırlanan 10 Milyon TL bütçeli YENEP kapsamında Ajansımıza yapılan 60 proje başvurusunun 47’si BAŞARILI oldu ve bunlardan 34’ü ASIL olarak desteklenmeye hak kazanırken 13’ü YEDEK listede yer aldı.   Kütahya'dan ise 8 asil, 4 yedek olmak üzere ajans destek miktarı ile 2.182.276 TL ile TR33 Bölgesindeki illerden destek miktarı alımı bakımından en yüksek 2. İl oldu. YENEP kapsamında Bölge genelinde 133 ALT ATÖLYEDEN (istasyon) oluşan 42 SABİT ve 6 MOBİL KENDİN YAP atölyesi kurulacak olup 550 kapasite artışı olacaktır. Bununla birlikte, 1.400 ÖĞRETMENİN 100’ü aşkın konuda toplam 59.000 adam x saat eğitim alması sağlanacaktır.  Atölyelere Ajansımız tarafından sağlanacak 10 Milyon desteğe ek olarak özel sektör, STK, yerel yönetim ve meslek kuruluşları arasından projelerde ortak/sponsor olarak yer alan toplam 125 kurum / kuruluş tarafından 1.65 Milyon TL mali kaynak sağlanacaktır. Yerelde ve ulusal düzeyde faaliyet gösteren birçok kurum, kuruluş ve özel sektör tarafından destekleniyor ve sahipleniliyor olması sebebiyle YENEP kapsamında kurulacak KENDİN YAP atölyelerinin sürdürülebilirliğinin de son derece kuvvetli olacağı değerlendirilmektedir. Günümüz teknolojisine ve 21. Yüzyıl becerilerine uygun olarak kurulacak atölyelerde robotik kodlama, ahşap tasarım, 3 boyutlu imalat vb. genel konular dışında birçok farklı ve yenilikçi temada çocukların eğitim alması sağlanacaktır. Bunlar; Afet yönetimi, Akıllı üretim / tarım, Dijital sanat ve medya, Endüstriyel tasarım ve modelleme, Greenbox stüdyo, Güzel sanatlar, İHA uygulamaları, İleri eklemeli üretim, İleri ve geri dönüşüm, Mobil oyun tasarım, Oyun ve animasyon tasarım, Robot işletim sistemi (ROS), Sanal / artırılmış gerçeklik, Seramik / Bor teknolojileri, Sosyal ve tekno girişimcilik, Yapay zeka uygulamaları, Yenilenebilir enerji, Yerli maker setleri geliştirilmesi Desteklenecek proje sayısı (12) ve destek miktarı (4,65 Milyon TL) bakımından en başarılı il MANİSA Atölyelerin il genelinde yaygınlığı açısından 83 ile en başarılı il UŞAK Sağlanacak kapasite artışı bakımından 3.500 ile en başarılı il AFYONKARAHİSAR Atölyelere erişim noktasında atölye başına düşen 1.259 öğrenci ile en avantajlı il KÜTAHYA - DORUK Fatma Çakır
Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı’na (YENEP) sunulan projelerin değerlendirme sonuçlarına göre; Kütahya Merkez, Gediz, Tavşanlı, Simav, Çavdarhisar, Altıntaş, Şaphane, Emet Milli Eğitim Müdürlükleri, ZEKA'dan destek almaya hak kazandılar.

2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 30.01.2019 tarihinde ilan edilen Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı’na (YENEP) sunulan projelerin değerlendirme sonuçları 31.07.2019 tarihli ve 2019-07 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı’nda karara bağlandı.  Kütahya Merkez, Gediz, Tavşanlı, Simav, Çavdarhisar, Altıntaş, Şaphane, Emet Milli Eğitim Müdürlükleri, ZEKA'dan destek almaya hak kazandılar.

Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa illerinden oluşan TR33 Bölgesi’nin dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve sürdürülebilir kılacak geleceğin nitelikli iş gücünün oluşturulması amacıyla hazırlanan 10 Milyon TL bütçeli YENEP kapsamında Ajansımıza yapılan 60 proje başvurusunun 47’si BAŞARILI oldu ve bunlardan 34’ü ASIL olarak desteklenmeye hak kazanırken 13’ü YEDEK listede yer aldı.   Kütahya'dan ise 8 asil, 4 yedek olmak üzere ajans destek miktarı ile 2.182.276 TL ile TR33 Bölgesindeki illerden destek miktarı alımı bakımından en yüksek 2. İl oldu.

YENEP kapsamında Bölge genelinde 133 ALT ATÖLYEDEN (istasyon) oluşan 42 SABİT ve 6 MOBİL KENDİN YAP atölyesi kurulacak olup 550 kapasite artışı olacaktır. Bununla birlikte, 1.400 ÖĞRETMENİN 100’ü aşkın konuda toplam 59.000 adam x saat eğitim alması sağlanacaktır. 

Atölyelere Ajansımız tarafından sağlanacak 10 Milyon desteğe ek olarak özel sektör, STK, yerel yönetim ve meslek kuruluşları arasından projelerde ortak/sponsor olarak yer alan toplam 125 kurum / kuruluş tarafından 1.65 Milyon TL mali kaynak sağlanacaktır. Yerelde ve ulusal düzeyde faaliyet gösteren birçok kurum, kuruluş ve özel sektör tarafından destekleniyor ve sahipleniliyor olması sebebiyle YENEP kapsamında kurulacak KENDİN YAP atölyelerinin sürdürülebilirliğinin de son derece kuvvetli olacağı değerlendirilmektedir.

Günümüz teknolojisine ve 21. Yüzyıl becerilerine uygun olarak kurulacak atölyelerde robotik kodlama, ahşap tasarım, 3 boyutlu imalat vb. genel konular dışında birçok farklı ve yenilikçi temada çocukların eğitim alması sağlanacaktır. Bunlar; Afet yönetimi, Akıllı üretim / tarım, Dijital sanat ve medya, Endüstriyel tasarım ve modelleme, Greenbox stüdyo, Güzel sanatlar, İHA uygulamaları, İleri eklemeli üretim, İleri ve geri dönüşüm, Mobil oyun tasarım, Oyun ve animasyon tasarım, Robot işletim sistemi (ROS), Sanal / artırılmış gerçeklik, Seramik / Bor teknolojileri, Sosyal ve tekno girişimcilik, Yapay zeka uygulamaları, Yenilenebilir enerji, Yerli maker setleri geliştirilmesi

Desteklenecek proje sayısı (12) ve destek miktarı (4,65 Milyon TL) bakımından en başarılı il MANİSA

Atölyelerin il genelinde yaygınlığı açısından 83 ile en başarılı il UŞAK

Sağlanacak kapasite artışı bakımından 3.500 ile en başarılı il AFYONKARAHİSAR

Atölyelere erişim noktasında atölye başına düşen 1.259 öğrenci ile en avantajlı il KÜTAHYA - DORUK Fatma Çakır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.