YAZAR: Haydi Kütahya, Şimdi Yatırım Zamanı

Ekonomi 19.05.2020 - 15:01, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3795+ kez okundu.
 

YAZAR: Haydi Kütahya, Şimdi Yatırım Zamanı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 11 Mayıs 2020 tarihinde IPARD II Programı Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 11 Mayıs 2020 tarihinde IPARD II Programı Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. TKDK Koordinatörü Ahmet YAZAR: "Tüm uygun yatırım harcamalarınıza  100 KDV muafiyeti sunuluyor. Belirtilen sektörlerde yapılacak yatırımların "inşaat harcamaları, makine - ekipman alımları, proje hazırlama ve danışmanlık ücretleri" destek kapsamına alınmaktadır. 5.000 Avro'dan 500.000 Avro'ya kadar olan yatırımlarınıza 50 ile 70 arasında değişen oranlarda HİBE DESTEĞİ sunuyoruz" dedi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 11 Mayıs 2020 tarihinde IPARD II Programı Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ve “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbirleri kapsamında başvurular kabul edilecektir. Müracaatların 1 Haziran'da başlayacağını belirten TKDK Kütahya Koordinatörü Ahmet YAZAR: "Tarımsal işletmelerin Fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar tedbirinde Süt, Kırmızı Et, Kanatlı Et, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmelere 50 - 70 oranında toplamda 104 milyon avro bütçe ile verilecek. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbirinde Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi; Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi; Zanaatkârlık ve katma değerli ürünler; Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri; su ürünleri yetiştiriciliği; makina parkları; yenilenebilir enerji tesisleri sektörlerinde Kütahya'nın 55 - 65 destek oranında toplamda 54 milyon avro bütçe ile verilecek. Her iki tedbire de başvurular 1 Haziran saat 9.00'dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak olup; Çiftlik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri online proje başvuru sistemi 23 Haziran saat 21:00'de kapanacak, başvuruların son teslimi 26 Haziran saat 18:00'e kadar yapılması gerekmektedir. Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımların ise online proje başvuru sistemi 30 Haziran saat 21:00'de kapanacak, başvuruların son teslimi 3 Temmuz saat 18:00'e kadar yapılması gerekmektedir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 12 (on iki) ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberinde yer almaktadır. Bilgi almak için kurumumuza 444 85 35 - 0274 225 02 00 nolu telefondan ulaşabilirsiniz." dedi. - DORUK
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 11 Mayıs 2020 tarihinde IPARD II Programı Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 11 Mayıs 2020 tarihinde IPARD II Programı Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.

TKDK Koordinatörü Ahmet YAZAR: "Tüm uygun yatırım harcamalarınıza  100 KDV muafiyeti sunuluyor. Belirtilen sektörlerde yapılacak yatırımların "inşaat harcamaları, makine - ekipman alımları, proje hazırlama ve danışmanlık ücretleri" destek kapsamına alınmaktadır. 5.000 Avro'dan 500.000 Avro'ya kadar olan yatırımlarınıza 50 ile 70 arasında değişen oranlarda HİBE DESTEĞİ sunuyoruz" dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 11 Mayıs 2020 tarihinde IPARD II Programı Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ve “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbirleri kapsamında başvurular kabul edilecektir.

Müracaatların 1 Haziran'da başlayacağını belirten TKDK Kütahya Koordinatörü Ahmet YAZAR: "Tarımsal işletmelerin Fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar tedbirinde Süt, Kırmızı Et, Kanatlı Et, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmelere 50 - 70 oranında toplamda 104 milyon avro bütçe ile verilecek.

Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbirinde Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi; Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi; Zanaatkârlık ve katma değerli ürünler; Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri; su ürünleri yetiştiriciliği; makina parkları; yenilenebilir enerji tesisleri sektörlerinde Kütahya'nın 55 - 65 destek oranında toplamda 54 milyon avro bütçe ile verilecek.

Her iki tedbire de başvurular 1 Haziran saat 9.00'dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak olup; Çiftlik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri online proje başvuru sistemi 23 Haziran saat 21:00'de kapanacak, başvuruların son teslimi 26 Haziran saat 18:00'e kadar yapılması gerekmektedir.

Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımların ise online proje başvuru sistemi 30 Haziran saat 21:00'de kapanacak, başvuruların son teslimi 3 Temmuz saat 18:00'e kadar yapılması gerekmektedir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 12 (on iki) ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberinde yer almaktadır.

Bilgi almak için kurumumuza 444 85 35 - 0274 225 02 00 nolu telefondan ulaşabilirsiniz." dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.