Elektrikli Otobüslere, Hızlı Şarj İstasyonları Kuruluyor

Yerel 01.10.2023 - 04:37, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4177+ kez okundu.
 

Elektrikli Otobüslere, Hızlı Şarj İstasyonları Kuruluyor

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi ile ASELSAN arasında yapılan protokol kapsamında şehrimizde hizmet vermeye başlayacak elektrikli otobüs sisteminin hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için Yoncalı’da başlatılan çalışmaları
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi ile ASELSAN arasında yapılan protokol kapsamında şehrimizde hizmet vermeye başlayacak elektrikli otobüs sisteminin hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için Yoncalı’da başlatılan çalışmaları inceledi.  Türkiye’de Samsun’dan sonra Kütahya’mızda hayata geçirilecek olan hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüs sisteminin hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için başlayan çalışmalar devam ediyor. Planlanan çalışmalar kapsamında 5 elektrikli otobüs için Zafertepe ve Yoncalı Mahallelerimize iki hızlı şarj istasyonu kuruluyor.  Yaptığı çevre yatırımlarıyla ülkemize örnek olan Kütahya Belediyesi, elektrikli otobüs sistemiyle egzoz gazını ortadan kaldıran, karbon salınımını azaltan, çevre temizliğine büyük katkı sağlayan, tasarruflu ve konforlu sistemle mevcut toplu taşıma sistemine destek olacak. Yoncalı Mahallesi’nde kurulan şarj istasyonunda incelemelerde bulunan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, ilk etapta 5 otobüsü işletmeye alıp toplu taşımaya destek olmaya ve sorunların çözümünü rahatlatacak bir alternatif ulaşım sistemini şehrimize kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Projeden sorumlu ASELSAN mühendisi Serhat Kayık ise, “Otobüslerimizin en önemli özelliği hızlı şarj olması. 10-12 dakikada yüzde 20’den yüzde 100’e yakın şarj oluyor. Bu da yolcu indi bindi yaparken ki kısa bir süreye denk geliyor. 80 kilometre menzile sahip otobüsleri ilk defa Samsun’da devreye almıştık, Kütahya ikinci olacak bu konuda” dedi. TEMSA Kamu Satış Müdürü Ali Acıbadem ise elektrikli otobüsün teknik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı. Acıbadem açıklamasında “Yüzde yüz yerli araç 30+2 kapasiteli, 2 saat şarjla 400 km menzile sahip. Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli araçların yaygınlaşmasını temenni ediyorum. Burada temel hedeflerin başında belediyemizin yakıt maliyetini en aza düşürerek, güneş enerji panel sistemleriyle doğadan aldığımız enerjiyi araçlarımıza yükleyerek daha az maliyet, tasarruf ve çevreci otobüslerimizle belediyelerimize katkı sunmayı planlıyoruz” dedi. - DORUK
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi ile ASELSAN arasında yapılan protokol kapsamında şehrimizde hizmet vermeye başlayacak elektrikli otobüs sisteminin hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için Yoncalı’da başlatılan çalışmaları

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi ile ASELSAN arasında yapılan protokol kapsamında şehrimizde hizmet vermeye başlayacak elektrikli otobüs sisteminin hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için Yoncalı’da başlatılan çalışmaları inceledi. 

Türkiye’de Samsun’dan sonra Kütahya’mızda hayata geçirilecek olan hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüs sisteminin hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için başlayan çalışmalar devam ediyor. Planlanan çalışmalar kapsamında 5 elektrikli otobüs için Zafertepe ve Yoncalı Mahallelerimize iki hızlı şarj istasyonu kuruluyor. 

Yaptığı çevre yatırımlarıyla ülkemize örnek olan Kütahya Belediyesi, elektrikli otobüs sistemiyle egzoz gazını ortadan kaldıran, karbon salınımını azaltan, çevre temizliğine büyük katkı sağlayan, tasarruflu ve konforlu sistemle mevcut toplu taşıma sistemine destek olacak.

Yoncalı Mahallesi’nde kurulan şarj istasyonunda incelemelerde bulunan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, ilk etapta 5 otobüsü işletmeye alıp toplu taşımaya destek olmaya ve sorunların çözümünü rahatlatacak bir alternatif ulaşım sistemini şehrimize kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Projeden sorumlu ASELSAN mühendisi Serhat Kayık ise, “Otobüslerimizin en önemli özelliği hızlı şarj olması. 10-12 dakikada yüzde 20’den yüzde 100’e yakın şarj oluyor. Bu da yolcu indi bindi yaparken ki kısa bir süreye denk geliyor. 80 kilometre menzile sahip otobüsleri ilk defa Samsun’da devreye almıştık, Kütahya ikinci olacak bu konuda” dedi.

TEMSA Kamu Satış Müdürü Ali Acıbadem ise elektrikli otobüsün teknik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı. Acıbadem açıklamasında “Yüzde yüz yerli araç 30+2 kapasiteli, 2 saat şarjla 400 km menzile sahip. Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli araçların yaygınlaşmasını temenni ediyorum. Burada temel hedeflerin başında belediyemizin yakıt maliyetini en aza düşürerek, güneş enerji panel sistemleriyle doğadan aldığımız enerjiyi araçlarımıza yükleyerek daha az maliyet, tasarruf ve çevreci otobüslerimizle belediyelerimize katkı sunmayı planlıyoruz” dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.