TÜED Başkanı BİNTEZ: TÜİK'in Enflasyon Rakamlarına Vatandaş Güvenmiyor

Güncel 10.11.2021 - 15:23, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1492+ kez okundu.
 

TÜED Başkanı BİNTEZ: TÜİK'in Enflasyon Rakamlarına Vatandaş Güvenmiyor

Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan BİNTEZ, enflasyon rakamlarının inandırıcı olmadığını, asgari ücret insan onuruna yakışacak seviyeye çıkartılmasını ve emekli maaşlarının taban aylığının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini ifade etti.
Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan BİNTEZ, enflasyon rakamlarının inandırıcı olmadığını, asgari ücret insan onuruna yakışacak seviyeye çıkartılmasını ve emekli maaşlarının taban aylığının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini ifade etti. "Yapılan Harcamaların Karşılığı Yok" Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün “Bir Milletin yaşlı vatandaşlarına ve Emeklilerine karşı tutumu, o Milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.” sözünün hayata geçirilmesini istediklerini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kütahya Şube Başkanı İlhan BİNTEZ: "Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı enflasyon oranı halkımız, çalışanlar ve Emekliler tarafından yetersiz olarak görülüyor. Açıklanan enflasyon oranları, yapılan harcamaların karşılığının olmadığını düşündürüyor. "Enflasyon Rakamları İnandırıcı Değil"               Doğalgaza, Elektriğe,  Akaryakıta ve Kömüre yapılan yüksek orandaki zamlara göre değerlendirildiğinde enflasyon rakamları inandırıcı olmuyor. Çalışanlarımızın  50 dolaylarındaki sayısı asgari ücret seviyesinde kazanıyor. Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı.                Emeklilerimiz, dul ve yetimlerimizin büyük bir kısmı asgari ücretin altında maaş alıyor. Üstelik yapılan harcamaların büyük kısmı gıdaya gidiyor. Diğer ihtiyaçlarını ertelemek zorunda kalıyorlar. Elektrik, Doğalgaz, Kira ve Kömürden sonra ellerinde bir şey kalmıyor. Şehirlerarası seyahat, tatil yapmak hayal oldu. Asgari ücret yükseltilerek, ihtiyaçlarını karşılayacak bir seviyeye çıkartılmalı.               TÜİK ‘in  açıkladığı enflasyon  rakamlarına  bütün  halkımızın  güvensizliği  var. Zira vatandaş cebine bakıyor. Etiketler insanları şaşırtıyor. Önümüzdeki günlerde kışı yaşayacağız. Doğalgaza, Kömüre, Elektrik ve Akaryakıta yapılan zamlar kışın çok acımasız ve sert olacağının habercisidir. Bu durumda Emeklilerimizin ve Asgari ücretlinin kışı daha da zor olacağa benziyor.               Devletimiz vatandaşını bu sıkıntılı günlerinde yalnız bırakmayacaktır. Asgari ücret insan onuruna yakışacak seviyeye çıkarılmalı. Emekli maaşlarının taban aylığı da Asgari ücret seviyesinin altında olmamalıdır.               Yaşlımıza göstereceğimiz hürmet ve değer elle tutulur, gözle görülür olmalıdır.               Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün “Bir Milletin yaşlı vatandaşlarına ve Emeklilerine karşı tutumu, o Milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.” Sözünün hayata geçirilmesini  bekliyor ve istiyoruz" ifadelerini kullandı. - DORUK
Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan BİNTEZ, enflasyon rakamlarının inandırıcı olmadığını, asgari ücret insan onuruna yakışacak seviyeye çıkartılmasını ve emekli maaşlarının taban aylığının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan BİNTEZ, enflasyon rakamlarının inandırıcı olmadığını, asgari ücret insan onuruna yakışacak seviyeye çıkartılmasını ve emekli maaşlarının taban aylığının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini ifade etti.

"Yapılan Harcamaların Karşılığı Yok"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün “Bir Milletin yaşlı vatandaşlarına ve Emeklilerine karşı tutumu, o Milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.” sözünün hayata geçirilmesini istediklerini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kütahya Şube Başkanı İlhan BİNTEZ: "Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı enflasyon oranı halkımız, çalışanlar ve Emekliler tarafından yetersiz olarak görülüyor. Açıklanan enflasyon oranları, yapılan harcamaların karşılığının olmadığını düşündürüyor.

"Enflasyon Rakamları İnandırıcı Değil"

              Doğalgaza, Elektriğe,  Akaryakıta ve Kömüre yapılan yüksek orandaki zamlara göre değerlendirildiğinde enflasyon rakamları inandırıcı olmuyor. Çalışanlarımızın  50 dolaylarındaki sayısı asgari ücret seviyesinde kazanıyor. Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı.

               Emeklilerimiz, dul ve yetimlerimizin büyük bir kısmı asgari ücretin altında maaş alıyor. Üstelik yapılan harcamaların büyük kısmı gıdaya gidiyor. Diğer ihtiyaçlarını ertelemek zorunda kalıyorlar. Elektrik, Doğalgaz, Kira ve Kömürden sonra ellerinde bir şey kalmıyor. Şehirlerarası seyahat, tatil yapmak hayal oldu. Asgari ücret yükseltilerek, ihtiyaçlarını karşılayacak bir seviyeye çıkartılmalı.

              TÜİK ‘in  açıkladığı enflasyon  rakamlarına  bütün  halkımızın  güvensizliği  var. Zira vatandaş cebine bakıyor. Etiketler insanları şaşırtıyor. Önümüzdeki günlerde kışı yaşayacağız. Doğalgaza, Kömüre, Elektrik ve Akaryakıta yapılan zamlar kışın çok acımasız ve sert olacağının habercisidir. Bu durumda Emeklilerimizin ve Asgari ücretlinin kışı daha da zor olacağa benziyor.

              Devletimiz vatandaşını bu sıkıntılı günlerinde yalnız bırakmayacaktır. Asgari ücret insan onuruna yakışacak seviyeye çıkarılmalı. Emekli maaşlarının taban aylığı da Asgari ücret seviyesinin altında olmamalıdır.

              Yaşlımıza göstereceğimiz hürmet ve değer elle tutulur, gözle görülür olmalıdır.

              Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün “Bir Milletin yaşlı vatandaşlarına ve Emeklilerine karşı tutumu, o Milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.” Sözünün hayata geçirilmesini  bekliyor ve istiyoruz" ifadelerini kullandı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.