BBP Başkanı GÖKDERE: Hukukun Gereği Derhal Yapılsın

Siyaset (DORUK) - DORUK GAZETESİ | 27.12.2023 - 18:18, Güncelleme: 27.12.2023 - 21:18 3396+ kez okundu.
 

BBP Başkanı GÖKDERE: Hukukun Gereği Derhal Yapılsın

BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa GÖKDERE: Hukukun Gereği Derhal Yapılsın
BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa GÖKDERE: “12 kahraman evladımızı, Mehmetçiğimizi toprağa verdik. Milletçe şehitlerimizin acısını yaşıyoruz. Öncelikle bir kez daha aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ve bir o kadar da gururlu ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Kıymetli kardeşlerim; 40 yıldır aynı acıyı yaşıyoruz; aynı problemle karşı karşıyayız; aynı düşmanların beslediği, aynı kuklalara karşı savaşıyoruz; ilk günden beri, terörle mücadele edilmesi için yapılması gerekenler aynı; bunun için ben de bir kez daha aynı cümleleri tekrar edeceğim. “Terörün bütün unsurlarıyla topyekun mücadele etmezsek; Meclis’te, belediyelerde, sözde meslek kuruluşlarında, basında, terör propagandası yapılmasına, teröre maddi manevi destek sağlanmasına engel olmazsak; terör örgütü mensuplarına hak ettiği cezaları vermezsek; terör örgütleriyle mücadele eden güvenlik güçlerimize, şehitlerimize, gazilerimize, şehit ailelerimize haksızlık yapmış oluruz. Daha kötüsü, ülkemize, milletimize, gelecek nesillerimize kötülük yapmış oluruz. Bunu bir intikam hissiyle söylemiyorum. Hukukun varlık sebebi intikam değildir. Hukuk, o hukuku uygulayan toplumu korumak için vardır. Cezalar, öncelikle, suç işleyenleri tecrit ederek toplumu suçludan korur. Ama ceza, aynı zamanda, caydırıcılığıyla, o suçun yeniden işlenmesine engel de olmalıdır.  Kıymetli halkımız; En korkunç terör suçlarını işleyenlerin, cezaevinde keyif yaptığı bir ülkede, terörle mücadelenin başarılı olması mümkün değildir. Terör örgütü mensuplarının, Meclis’te, her gün, devlete, millete, hukuka meydan okuduğu, terör örgütünün sözcülüğünü yaptığı şartlarda, terörle mücadelenin başarılı olması hiç mümkün değildir. Terör örgütünün talimatıyla kurulan ve yönetilen bir partiye, devletin bütçesinden yüz milyonlarca lira vererek, terörle mücadele etmek mümkün değildir. Buna derhal son verilmelidir. PKK nın partisinin eş genel başkanı çıkmış hadsizce ve onursuzca devleti, hükümeti ve milleti tehdit ediyor; “ sözde kürt sorunu çözülmezse, talepleri kabul edilmezse Trabzon’daki de, Tekirdağ’daki de rahat etmezmiş. Bre şerefsiz, haysiyetsiz vatan haini, millet, bayrak ve ezan düşmanı. Sen kimsin ki bu millete, bu devlete parmak sallıyorsun. Bu günün konforlu şartlarında böyle konuşabiliyorsun. Ama o kadar rahat ve emin olma. Gün gelir devlete başkaldıran bölücü, hain dedelerinin akıbetini yaşarsın. Bunu da aklından sakın çıkartma! Tekrar ediyorum: Hukukun gereği derhal yapılsın. Hükümeti, siyasi parti gruplarını, Anayasa Mahkemesi’ni, görevlerini yapmaya çağırıyorum. Nedir o görev diyenlere de söylüyorum ki, hainlere müsamaha göstermeyin. Hak ettikleri cezaları verin. PKK’yı meclisten çıkarın ve her noktadan temizleyin” ifadelerini kullandı. - DORUK
BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa GÖKDERE: Hukukun Gereği Derhal Yapılsın

BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa GÖKDERE: “12 kahraman evladımızı, Mehmetçiğimizi toprağa verdik.

Milletçe şehitlerimizin acısını yaşıyoruz. Öncelikle bir kez daha aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ve bir o kadar da gururlu ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

Kıymetli kardeşlerim; 40 yıldır aynı acıyı yaşıyoruz; aynı problemle karşı karşıyayız; aynı düşmanların beslediği, aynı kuklalara karşı savaşıyoruz; ilk günden beri, terörle mücadele edilmesi için yapılması gerekenler aynı; bunun için ben de bir kez daha aynı cümleleri tekrar edeceğim.

“Terörün bütün unsurlarıyla topyekun mücadele etmezsek; Meclis’te, belediyelerde, sözde meslek kuruluşlarında, basında, terör propagandası yapılmasına, teröre maddi manevi destek sağlanmasına engel olmazsak; terör örgütü mensuplarına hak ettiği cezaları vermezsek; terör örgütleriyle mücadele eden güvenlik güçlerimize, şehitlerimize, gazilerimize, şehit ailelerimize haksızlık yapmış oluruz.

Daha kötüsü, ülkemize, milletimize, gelecek nesillerimize kötülük yapmış oluruz. Bunu bir intikam hissiyle söylemiyorum. Hukukun varlık sebebi intikam değildir. Hukuk, o hukuku uygulayan toplumu korumak için vardır.

Cezalar, öncelikle, suç işleyenleri tecrit ederek toplumu suçludan korur. Ama ceza, aynı zamanda, caydırıcılığıyla, o suçun yeniden işlenmesine engel de olmalıdır.

 Kıymetli halkımız; En korkunç terör suçlarını işleyenlerin, cezaevinde keyif yaptığı bir ülkede, terörle mücadelenin başarılı olması mümkün değildir. Terör örgütü mensuplarının, Meclis’te, her gün, devlete, millete, hukuka meydan okuduğu, terör örgütünün sözcülüğünü yaptığı şartlarda, terörle mücadelenin başarılı olması hiç mümkün değildir.

Terör örgütünün talimatıyla kurulan ve yönetilen bir partiye, devletin bütçesinden yüz milyonlarca lira vererek, terörle mücadele etmek mümkün değildir. Buna derhal son verilmelidir. PKK nın partisinin eş genel başkanı çıkmış hadsizce ve onursuzca devleti, hükümeti ve milleti tehdit ediyor; “ sözde kürt sorunu çözülmezse, talepleri kabul edilmezse Trabzon’daki de, Tekirdağ’daki de rahat etmezmiş. Bre şerefsiz, haysiyetsiz vatan haini, millet, bayrak ve ezan düşmanı. Sen kimsin ki bu millete, bu devlete parmak sallıyorsun. Bu günün konforlu şartlarında böyle konuşabiliyorsun. Ama o kadar rahat ve emin olma. Gün gelir devlete başkaldıran bölücü, hain dedelerinin akıbetini yaşarsın. Bunu da aklından sakın çıkartma!

Tekrar ediyorum: Hukukun gereği derhal yapılsın. Hükümeti, siyasi parti gruplarını, Anayasa Mahkemesi’ni, görevlerini yapmaya çağırıyorum. Nedir o görev diyenlere de söylüyorum ki, hainlere müsamaha göstermeyin. Hak ettikleri cezaları verin. PKK’yı meclisten çıkarın ve her noktadan temizleyin” ifadelerini kullandı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.