TOBB Öncülüğünde, Haksız Fiyat Artışına Engel

Güncel 17.03.2020 - 15:38, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3162+ kez okundu.
 

TOBB Öncülüğünde, Haksız Fiyat Artışına Engel

Korona Virüs salgını sebebiyle, haksız fiyat artışı yapan firmalara ilişkin kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Kütahya Ticaret Borsası, haksız fiyat artışlarına engel olmak amacıyla açıklama yaptı.
Korona Virüs salgını sebebiyle, haksız fiyat artışı yapan firmalara ilişkin kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Kütahya Ticaret Borsası, haksız fiyat artışlarına engel olmak amacıyla açıklama yaptı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili gelişmelerin ardından bazı ürünlerin fiyatlarında görülen artışlara karşı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde tedbir seferberliği başlatıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açıklamasının ardından, 81 ildeki odalardan ve borsalardan haksız fiyat artışına engel olunması yönünde destek geldi. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet ÖZOTRAÇ, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Ekonominin ildeki lokomotif kuruluşu temsilcisi olarak, kamuoyunu bilgilendirmek ve ticarette etik ilkelere uyulmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Birliğimiz önderliğinde, ülke genelindeki tüm odalar ve borsalar, her zaman olduğu gibi,  iktisadi ve toplumsal duyarlılık göstermektedir. Ülkemizde virüsten dolayı yaşanan mağduriyet sebebiyle, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalar için, 5174 sayılı TOBB Kanunu kapsamındaki Disiplin Yönetmeliği gereğince, disiplin cezalarını uygulamak zorunluluğu doğacaktır. Toplumu mağdur edenlere karşı sessiz kalınmayacağını, üyelerimizin bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerine inancımızın tam olduğunu kamuoyuyla paylaşırız.”  İfadelerini kullandı. Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati GÜLTEKİN: "Ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs (covid-19) isimli hastalık sonrasında, bazı işletmelerin söz konusu durumlardan istifade ederek, Ticari Ürünlerde haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği hakkında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) şikayetlerin ulaştığı bildirilmiştir. Bu çerçevede çalışma alanımızda ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarımızı çalıştıracağımızı ve Borsamız disiplin kuruluna sevk edilerek haklarında “Oda ve Borsa Üyelerine verilecek disiplin ve para cezaları ile Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Hakkında Yönetmelik”  hükümleri çerçevesinde gerekli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna duyurulur" ifadelerini kullandı. - DORUK
Korona Virüs salgını sebebiyle, haksız fiyat artışı yapan firmalara ilişkin kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Kütahya Ticaret Borsası, haksız fiyat artışlarına engel olmak amacıyla açıklama yaptı.

Korona Virüs salgını sebebiyle, haksız fiyat artışı yapan firmalara ilişkin kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Kütahya Ticaret Borsası, haksız fiyat artışlarına engel olmak amacıyla açıklama yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili gelişmelerin ardından bazı ürünlerin fiyatlarında görülen artışlara karşı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde tedbir seferberliği başlatıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açıklamasının ardından, 81 ildeki odalardan ve borsalardan haksız fiyat artışına engel olunması yönünde destek geldi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet ÖZOTRAÇ, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Ekonominin ildeki lokomotif kuruluşu temsilcisi olarak, kamuoyunu bilgilendirmek ve ticarette etik ilkelere uyulmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Birliğimiz önderliğinde, ülke genelindeki tüm odalar ve borsalar, her zaman olduğu gibi,  iktisadi ve toplumsal duyarlılık göstermektedir. Ülkemizde virüsten dolayı yaşanan mağduriyet sebebiyle, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalar için, 5174 sayılı TOBB Kanunu kapsamındaki Disiplin Yönetmeliği gereğince, disiplin cezalarını uygulamak zorunluluğu doğacaktır. Toplumu mağdur edenlere karşı sessiz kalınmayacağını, üyelerimizin bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerine inancımızın tam olduğunu kamuoyuyla paylaşırız.”  İfadelerini kullandı.

Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati GÜLTEKİN: "Ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs (covid-19) isimli hastalık sonrasında, bazı işletmelerin söz konusu durumlardan istifade ederek, Ticari Ürünlerde haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği hakkında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) şikayetlerin ulaştığı bildirilmiştir.

Bu çerçevede çalışma alanımızda ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarımızı çalıştıracağımızı ve Borsamız disiplin kuruluna sevk edilerek haklarında “Oda ve Borsa Üyelerine verilecek disiplin ve para cezaları ile Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Hakkında Yönetmelik”  hükümleri çerçevesinde gerekli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna duyurulur" ifadelerini kullandı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.