SONUÇDAN ÇOK OLAYLARI İLE GÜNDEM YARATAN KÜTAHYA DERBİSİ BERABERE SONUÇLANDI

Güncel 26.01.2020 - 21:35, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3190+ kez okundu.
 

SONUÇDAN ÇOK OLAYLARI İLE GÜNDEM YARATAN KÜTAHYA DERBİSİ BERABERE SONUÇLANDI

Bol küfürlü ve olaylı maç'da TKİ Tavşanlı Linyitsporlu taraftarlar ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.
BALLİGİ 9.Grup da Kütahya derbisi olarak nitelendirilen TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Belediye Kütahyaspor futbol karşılaşması, Tavşanlı Ada stadyumunda oynandı. Belediye Kütahayspor seyircisinin güvenlik nedeni ile stada alınmadığı maçda, Linyitspor taraftarı 90 dakika küfürlü tezahüratıyla maça damgasını vurdu. Maçı Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr.Alim Işık, Başkan yardımcısı Abdullah Damcı, Murat Arık,Simpaş yönetim kurulu başkanı M.Ali Türker,Belediye Kütahyaspor Başkanı Cahit Özel ve yönetim kurulu üyeleri ile TKİ Tavşanlı Linyitspor kulübü başkan ve yöneticileri birlikde izlediler. Maç başlamadan küfürlü sloganları peşpeşe sıralamaya başlayan Linyitspor taraftarları macı izlemekden daha çok yıllardır devam eden futbol terörünü yeniden hortlatmak için uğraşı verdiler. Maça her iki takımda temkinli başladı. Birbirlerini kontrol ederek, ani ataklarla çıkmayı planlayan bir futbol anlayışı ortaya koyarak öncelikle gol yememek için defanslarını kalabalık tutma düşüncesi ilk yarının bir kaç karşılıklı cılız ataklarla 0-0 bitmesine neden oldu. İkinci yarının ilk 15 dakiasında daha derli toplu ataklar yapmaya başlayan Linyitsporlu oyuncular Kütahaysporun defansını aşmayı beceremediler.İkinci yarının ortalarına doğru toparlanan Kütahyaspor sağlı sollu ataklarla Linyitspor kalesine inmeye başladı.İleri uç elemanlarının bir türlü kaleyi tutmayan şutları ve kazanılan korner atışlarında etkisiz kalmaları gol bulmalarını engelledi.Maçın son 10 dakikasında linyitspor'un üstünlüğü görüldü.Bu dakikalarda sonuca gidemeyen futbolcuların sert ve centilmenlik dışı hareketleri maçın atmosferini gerdi.Seyircilerinde bu gerginlige küfürlü tezahüratlarla karşılık vermesi, saha içi ve dışında olayların büyümesine neden oldu.Linyitsporlu taraftarlar ile güvenlik güçleri arasında yaşanan olaylarda 2 polis memuru başından yaralandı.olayla ilgili 2 taraftar gözaltına alındı.Maçın son anlarıda gergin ve futboldan uzak bir görüntü verdi.Maçda skoru değiştirecek gol olmayınca başladığı gibi 0-0 sona erdi. Bu skorla puanını 35'e çıkaran Belediye Kütahyaspor liderliğini namağlup olarak sürdürdü.Önümüzdeki hafta kendi saha ve seyircisi önünde en yakın takipcisi olan Bursa Yıldırımspor ile karşılaşacak. DORUK HABER- Hüdayim GÜLER
Bol küfürlü ve olaylı maç'da TKİ Tavşanlı Linyitsporlu taraftarlar ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

BALLİGİ 9.Grup da Kütahya derbisi olarak nitelendirilen TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Belediye Kütahyaspor futbol karşılaşması, Tavşanlı Ada stadyumunda oynandı.

Belediye Kütahayspor seyircisinin güvenlik nedeni ile stada alınmadığı maçda, Linyitspor taraftarı 90 dakika küfürlü tezahüratıyla maça damgasını vurdu.

Maçı Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr.Alim Işık, Başkan yardımcısı Abdullah Damcı, Murat Arık,Simpaş yönetim kurulu başkanı M.Ali Türker,Belediye Kütahyaspor Başkanı Cahit Özel ve yönetim kurulu üyeleri ile TKİ Tavşanlı Linyitspor kulübü başkan ve yöneticileri birlikde izlediler.

Maç başlamadan küfürlü sloganları peşpeşe sıralamaya başlayan Linyitspor taraftarları macı izlemekden daha çok yıllardır devam eden futbol terörünü yeniden hortlatmak için uğraşı verdiler.

Maça her iki takımda temkinli başladı. Birbirlerini kontrol ederek, ani ataklarla çıkmayı planlayan bir futbol anlayışı ortaya koyarak öncelikle gol yememek için defanslarını kalabalık tutma düşüncesi ilk yarının bir kaç karşılıklı cılız ataklarla 0-0 bitmesine neden oldu.

İkinci yarının ilk 15 dakiasında daha derli toplu ataklar yapmaya başlayan Linyitsporlu oyuncular Kütahaysporun defansını aşmayı beceremediler.İkinci yarının ortalarına doğru toparlanan Kütahyaspor sağlı sollu ataklarla Linyitspor kalesine inmeye başladı.İleri uç elemanlarının bir türlü kaleyi tutmayan şutları ve kazanılan korner atışlarında etkisiz kalmaları gol bulmalarını engelledi.Maçın son 10 dakikasında linyitspor'un üstünlüğü görüldü.Bu dakikalarda sonuca gidemeyen futbolcuların sert ve centilmenlik dışı hareketleri maçın atmosferini gerdi.Seyircilerinde bu gerginlige küfürlü tezahüratlarla karşılık vermesi, saha içi ve dışında olayların büyümesine neden oldu.Linyitsporlu taraftarlar ile güvenlik güçleri arasında yaşanan olaylarda 2 polis memuru başından yaralandı.olayla ilgili 2 taraftar gözaltına alındı.Maçın son anlarıda gergin ve futboldan uzak bir görüntü verdi.Maçda skoru değiştirecek gol olmayınca başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Bu skorla puanını 35'e çıkaran Belediye Kütahyaspor liderliğini namağlup olarak sürdürdü.Önümüzdeki hafta kendi saha ve seyircisi önünde en yakın takipcisi olan Bursa Yıldırımspor ile karşılaşacak.

DORUK HABER- Hüdayim GÜLER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.