Şaphane Vişnesi Tescillendi

Spor 10.06.2020 - 14:33, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3058+ kez okundu.
 

Şaphane Vişnesi Tescillendi

Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin, Kütahya'da 4 tescilli ürün olduğu, 5 ürün için müracaat edildiği ve başvuru yapmak için araştırmaların devam edildiği ürünlerin olduğunu açıkladı.
Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin, Kütahya'da 4 tescilli ürün olduğu, 5 ürün için müracaat edildiği ve başvuru yapmak için araştırmaların devam edildiği ürünlerin olduğunu açıkladı. Vali Toraman: Kütahya’nın Tescilli Ürün Sayısı 4’e Çıktı Kendine has lezzeti ve aromasıyla Kütahya’nın en önemli değerlerinden biri olan “Şaphane Vişnesi” tescillendi. Kütahya Ticaret Borsa’sının (KÜTBO) başvurusu sonucu Kütahya’da yetişen vişne, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek coğrafi işaret onayı aldı.  Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, KÜTBO yönetimini ziyaret ederek başarılarını tebrik etti ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.  “Şaphane Vişnesi, Coğrafi İşaret Onayı Aldı” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden KÜTBO Başkanı Necati Gültekin, “Kütahya il genelinde üretilen vişnelerin “Şaphane Vişnesi” adı altında tescil edilerek coğrafi işaret alındığını söyledi.  Gültekin;  Şaphane, Pazarlar, Simav ve Gediz ilçelerinde yılda yaklaşık 35 bin ton vişne üretildiğini kaydetti.  “5 Ürün İçin Başvuru Yapıldı” 13 Mart itibarıyla Kızılcık Tarhanası, Kütahya Cimcik Aşı, Kütahya Bitli Helvası, Kütahya Köpük Helvası ve Kütahya Paşa Helvası için coğrafi işaret başvurusu yapıldığını açıklayan Gültekin, Pazarlar Kirazı, Simav Eynal Domatesi, üçbaş sarımsağı, haşhaşlı pide ve Kütahya hamursuzu için araştırmaların sürdüğünü kaydetti.  “TESCİLLİ ÜRÜN SAYIMIZ 4’E ÇIKTI”  KÜTBO’yu tebrik eden Vali Dr. Ömer Toraman, çalışmaları desteklediklerini söyledi. Kütahya’nın coğrafi işaret alma potansiyeline sahip çok sayıda çeşitlilik ve ürün barındırdığını da belirten Vali Toraman; Simav halısı, Tavşanlı leblebisi ve Kütahya çinisinin ardından Şaphane vişnesinin tescillenmesiyle birlikte Kütahya’da coğrafi işaret onaylı ürün sayısının 4’e yükseldiğini kaydetti. - DORUK
Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin, Kütahya'da 4 tescilli ürün olduğu, 5 ürün için müracaat edildiği ve başvuru yapmak için araştırmaların devam edildiği ürünlerin olduğunu açıkladı.

Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin, Kütahya'da 4 tescilli ürün olduğu, 5 ürün için müracaat edildiği ve başvuru yapmak için araştırmaların devam edildiği ürünlerin olduğunu açıkladı.

Vali Toraman: Kütahya’nın Tescilli Ürün Sayısı 4’e Çıktı

Kendine has lezzeti ve aromasıyla Kütahya’nın en önemli değerlerinden biri olan “Şaphane Vişnesi” tescillendi. Kütahya Ticaret Borsa’sının (KÜTBO) başvurusu sonucu Kütahya’da yetişen vişne, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek coğrafi işaret onayı aldı. 


Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, KÜTBO yönetimini ziyaret ederek başarılarını tebrik etti ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti. 


“Şaphane Vişnesi, Coğrafi İşaret Onayı Aldı”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden KÜTBO Başkanı Necati Gültekin, “Kütahya il genelinde üretilen vişnelerin “Şaphane Vişnesi” adı altında tescil edilerek coğrafi işaret alındığını söyledi. 


Gültekin;  Şaphane, Pazarlar, Simav ve Gediz ilçelerinde yılda yaklaşık 35 bin ton vişne üretildiğini kaydetti. 


“5 Ürün İçin Başvuru Yapıldı”

13 Mart itibarıyla Kızılcık Tarhanası, Kütahya Cimcik Aşı, Kütahya Bitli Helvası, Kütahya Köpük Helvası ve Kütahya Paşa Helvası için coğrafi işaret başvurusu yapıldığını açıklayan Gültekin, Pazarlar Kirazı, Simav Eynal Domatesi, üçbaş sarımsağı, haşhaşlı pide ve Kütahya hamursuzu için araştırmaların sürdüğünü kaydetti. 


“TESCİLLİ ÜRÜN SAYIMIZ 4’E ÇIKTI” 

KÜTBO’yu tebrik eden Vali Dr. Ömer Toraman, çalışmaları desteklediklerini söyledi. Kütahya’nın coğrafi işaret alma potansiyeline sahip çok sayıda çeşitlilik ve ürün barındırdığını da belirten Vali Toraman; Simav halısı, Tavşanlı leblebisi ve Kütahya çinisinin ardından Şaphane vişnesinin tescillenmesiyle birlikte Kütahya’da coğrafi işaret onaylı ürün sayısının 4’e yükseldiğini kaydetti. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.