Resim ve Müziğe Yeteneği Olan Öğrenciler, Acele Edin....

Eğitim 28.06.2020 - 15:23, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2878+ kez okundu.
 

Resim ve Müziğe Yeteneği Olan Öğrenciler, Acele Edin....

Yetenek Sınavları Ön Kayıtları Başladı Ahmet Yakupoğlu Güzel sanatlar Lisesi, yeni eğitim öğretim yılında okuldaki iki farklı bölüme öğrenci alacak. Kütahyalı ünlü ressam ve neyzen Ahmet Yakupoğlu’nun ismini taşıyan lise, müzik ve resim alanında öğrenciler yetiştiriyor. Bu yıl görsel sanatlar alanına 60, müzik alanına 30 öğrenci alınırken, her iki bölüme kontenjana ek 2 özel eğitim, 2 de yabancı uyruklu öğrenci alınacak. Başvurular 29 Haziran’ a kadar devam edecek olup, sınavlar 1-10 Temmuz 2020 arasında yapılacak. Sınav için ön kayıt başvuruları e-okul' dan ya da bizzat okula gelerek yapılabilecek.  YENİ RESSAMLAR VE MÜZİSYENLER BU OKULDAN ÇIKACAK  Sanata ve sanatçıya değer veren, bilinçli ve üretken bir toplum yetiştirmeyi hedeflediklerini bildiren okul Müdürü Mustafa DEMİR, “Sınavlarımız 1-10 Temmuz tarihleri arasında ve randevu sistemi ile olacak. Her öğrenciye sınava gireceği tarih ve saati vereceğiz. O gün o saatte gelerek sınavına girecek. Sınav Giriş Belgeleri 30 Haziran tarihinde e-okulda erişime açılacak. Ancak isteyen velilerimiz okuldan da bilgi alabilirler. Yine bu yıl çağ nüfusundaki artışı da dikkate alarak biraz da şartlarımızı zorlayarak kontenjanımızı artırdık. Bu yıl resim kontenjanımızı geçen seneye göre 2 kat artırarak 60 yaptık. Müzik kontenjanımızsa 30 olarak devam ediyor. Biz hiçbir yeteneğimizin dışarıda kalmasını istemiyoruz. Ülkemizin en önemli kaynağı insan kaynağıdır. Bunda asla israf ve ihmal olmamalı. Bunun için en uzak köyde bir yetenek varsa onu da bulup bu ülkeye kazandırmamız gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.  - DORUK

Yetenek Sınavları Ön Kayıtları Başladı

Ahmet Yakupoğlu Güzel sanatlar Lisesi, yeni eğitim öğretim yılında okuldaki iki farklı bölüme öğrenci alacak. Kütahyalı ünlü ressam ve neyzen Ahmet Yakupoğlu’nun ismini taşıyan lise, müzik ve resim alanında öğrenciler yetiştiriyor. Bu yıl görsel sanatlar alanına 60, müzik alanına 30 öğrenci alınırken, her iki bölüme kontenjana ek 2 özel eğitim, 2 de yabancı uyruklu öğrenci alınacak. Başvurular 29 Haziran’ a kadar devam edecek olup, sınavlar 1-10 Temmuz 2020 arasında yapılacak. Sınav için ön kayıt başvuruları e-okul' dan ya da bizzat okula gelerek yapılabilecek.

 YENİ RESSAMLAR VE MÜZİSYENLER BU OKULDAN ÇIKACAK

 Sanata ve sanatçıya değer veren, bilinçli ve üretken bir toplum yetiştirmeyi hedeflediklerini bildiren okul Müdürü Mustafa DEMİR, “Sınavlarımız 1-10 Temmuz tarihleri arasında ve randevu sistemi ile olacak. Her öğrenciye sınava gireceği tarih ve saati vereceğiz. O gün o saatte gelerek sınavına girecek. Sınav Giriş Belgeleri 30 Haziran tarihinde e-okulda erişime açılacak. Ancak isteyen velilerimiz okuldan da bilgi alabilirler.

Yine bu yıl çağ nüfusundaki artışı da dikkate alarak biraz da şartlarımızı zorlayarak kontenjanımızı artırdık. Bu yıl resim kontenjanımızı geçen seneye göre 2 kat artırarak 60 yaptık. Müzik kontenjanımızsa 30 olarak devam ediyor. Biz hiçbir yeteneğimizin dışarıda kalmasını istemiyoruz. Ülkemizin en önemli kaynağı insan kaynağıdır. Bunda asla israf ve ihmal olmamalı. Bunun için en uzak köyde bir yetenek varsa onu da bulup bu ülkeye kazandırmamız gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.  - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.