Rektör Prof. Dr. Vural KAVUNCU: Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 3 Tematik Devlet Üniversitesinden Birisi

Eğitim 19.10.2018 - 18:49, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2470+ kez okundu.
 

Rektör Prof. Dr. Vural KAVUNCU: Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 3 Tematik Devlet Üniversitesinden Birisi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Vural Kavuncu Kütahya’da çalışan basın mensupları ile Belediye sosyal tesisinde gerçekleştirilen kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltıda Rektör Yardımcısı Prof.Dr.M.Cem Algın ve Genel Sekreter Kutlu Önal’da bulundu.
Basın Mensuplarıma açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu şöyle dedi: "Katılımcı ve şeffaf bir üniversite olarak siz değerli basın mensupları ile bir araya gelip hedeflerimiz neler, hep birlikte bakalım istedik. Bugüne kadar basınımızdan yoğun bir şekilde ilgi ve destek gördük, bunun için öncelikle size çok teşekkür ediyorum ve artarak devam etmesini istiyorum. Çünkü bizim yaptığımız işler kadar yapılan işlerin de tanıtımı gerekiyor ve bu konuda siz değerli basın mensuplarımıza büyük görevler düşüyor. Biz yaptıklarımızı sizinle paylaşacağız ve sizin de fikirlerinizi alacağız. Bu güne kadar ki desteklerinizin devam etmesini diliyorum" dedi. “Mayıs ayı içerisinde yasal kuruluşu gerçekleşmiş olan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi,  sağlık alanında kurulan 3 tematik devlet üniversitesinden birisi olmuştur. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve iki Sağlık MYO’na ilave olarak Doğa ve Mühendislik Bilimleri Fakültesi ile yeni iki adet yüksekokul kuruluş yasasına eklenmiştir. Şu anda öğrenci sayımız toplamda 2850 kişidir”  bilgisini veren Kavuncu sözlerine akademik personel alımı müjdesini vererek devam etti. “17 Ekim 2018 Çarşamba günü Öğretim Üyesi Alım İlanına çıktık, 5 profesör, 12 doçent, 45 Dr.Öğretim Üyesi olmak üzere toplamda 62 öğretim üyesi üniversitemize katılacaktır.  Bu çok ciddi bir rakam olmakla birlikte üniversitemize katılan öğretim üyelerimizin akademik kadromuzu güçlendirmesi, Kütahya’mıza ve ilimiz sağlık hizmetlerine büyük katkı sağlayacaktır. Bu anlamda gerek öğrencilerimize gerekse asistanlarımıza daha kaliteli eğitim sunabilmek adına tüm ekip olarak daha çok çalışacaklarını” belirtti. Doğa ve Mühendislik Bilimleri Fakültesi’nde planlanan çalışma alanlarına vurgu yapan Kavuncu: “Sağlık hizmetinde kullanılacak binaların tasarımından tutun, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında kullanılan en son teknoloji ürünü robotların tasarımı, üretimi, üç boyutlu yazıcı yardımıyla insan sağlığında kullanılacak tıbbi malzemelerin, cihazların tasarımı ve üretilmesine kadar çok geniş bir yelpazede çalışmak hedefimizdir. Bu alanda da üniversitemizin kısa sürede ülkemizin öncü üniversiteler arasında yer alması için çalışmalarımız hızla devam etmektedir” dedi. Kütahya ilinin sahip olduğu doğal güzellikler ve kaynaklarından bahseden Kavuncu, Kütahya için “Sağlık Kenti” olarak yeni bir hedef belirlediklerini ve çalışmalarını bu doğrultuda yürütmeye başladıklarını söyledi. Bu konuda en önemli öncülüğü ise akademik altyapısı ve bilimsel çalışmaları ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin yapacağını, “Sağlık Kenti” hedefleri için sağlık temalı Üniversitenin büyük yarar sağlayacağını belirtti. Programın karşılıklı soru cevap şeklinde ilerlemesinin ardından Rektör Prof.Dr.Vural Kavuncu tüm katılan basın mensuplarına teşekkür  etti ve toplu fotoğraf çekimiyle birlikte program sona erdi.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Vural Kavuncu Kütahya’da çalışan basın mensupları ile Belediye sosyal tesisinde gerçekleştirilen kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltıda Rektör Yardımcısı Prof.Dr.M.Cem Algın ve Genel Sekreter Kutlu Önal’da bulundu.

Basın Mensuplarıma açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu şöyle dedi: "Katılımcı ve şeffaf bir üniversite olarak siz değerli basın mensupları ile bir araya gelip hedeflerimiz neler, hep birlikte bakalım istedik. Bugüne kadar basınımızdan yoğun bir şekilde ilgi ve destek gördük, bunun için öncelikle size çok teşekkür ediyorum ve artarak devam etmesini istiyorum. Çünkü bizim yaptığımız işler kadar yapılan işlerin de tanıtımı gerekiyor ve bu konuda siz değerli basın mensuplarımıza büyük görevler düşüyor. Biz yaptıklarımızı sizinle paylaşacağız ve sizin de fikirlerinizi alacağız. Bu güne kadar ki desteklerinizin devam etmesini diliyorum" dedi.

“Mayıs ayı içerisinde yasal kuruluşu gerçekleşmiş olan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi,  sağlık alanında kurulan 3 tematik devlet üniversitesinden birisi olmuştur. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve iki Sağlık MYO’na ilave olarak Doğa ve Mühendislik Bilimleri Fakültesi ile yeni iki adet yüksekokul kuruluş yasasına eklenmiştir. Şu anda öğrenci sayımız toplamda 2850 kişidir”  bilgisini veren Kavuncu sözlerine akademik personel alımı müjdesini vererek devam etti.

“17 Ekim 2018 Çarşamba günü Öğretim Üyesi Alım İlanına çıktık, 5 profesör, 12 doçent, 45 Dr.Öğretim Üyesi olmak üzere toplamda 62 öğretim üyesi üniversitemize katılacaktır.  Bu çok ciddi bir rakam olmakla birlikte üniversitemize katılan öğretim üyelerimizin akademik kadromuzu güçlendirmesi, Kütahya’mıza ve ilimiz sağlık hizmetlerine büyük katkı sağlayacaktır. Bu anlamda gerek öğrencilerimize gerekse asistanlarımıza daha kaliteli eğitim sunabilmek adına tüm ekip olarak daha çok çalışacaklarını” belirtti.

Doğa ve Mühendislik Bilimleri Fakültesi’nde planlanan çalışma alanlarına vurgu yapan Kavuncu: “Sağlık hizmetinde kullanılacak binaların tasarımından tutun, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında kullanılan en son teknoloji ürünü robotların tasarımı, üretimi, üç boyutlu yazıcı yardımıyla insan sağlığında kullanılacak tıbbi malzemelerin, cihazların tasarımı ve üretilmesine kadar çok geniş bir yelpazede çalışmak hedefimizdir. Bu alanda da üniversitemizin kısa sürede ülkemizin öncü üniversiteler arasında yer alması için çalışmalarımız hızla devam etmektedir” dedi.

Kütahya ilinin sahip olduğu doğal güzellikler ve kaynaklarından bahseden Kavuncu, Kütahya için “Sağlık Kenti” olarak yeni bir hedef belirlediklerini ve çalışmalarını bu doğrultuda yürütmeye başladıklarını söyledi. Bu konuda en önemli öncülüğü ise akademik altyapısı ve bilimsel çalışmaları ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin yapacağını, “Sağlık Kenti” hedefleri için sağlık temalı Üniversitenin büyük yarar sağlayacağını belirtti.

Programın karşılıklı soru cevap şeklinde ilerlemesinin ardından Rektör Prof.Dr.Vural Kavuncu tüm katılan basın mensuplarına teşekkür  etti ve toplu fotoğraf çekimiyle birlikte program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.