Rektör KAVUNCU, Sağlık Turizminin Önemini Vurguladı

Sağlık 28.06.2020 - 15:11, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4026+ kez okundu.
 

Rektör KAVUNCU, Sağlık Turizminin Önemini Vurguladı

KSBÜ (Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi) Rektöre Prof. Dr. Vural KAVUNCU, ilimize yeni atanan Kütahya Valisi Ali ÇELİK'i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.
KSBÜ (Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi) Rektöre Prof. Dr. Vural KAVUNCU, ilimize yeni atanan Kütahya Valisi Ali ÇELİK'i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyaret kapsamında farklı konular hakkında karşılıklı olarak istişarede bulunuldu. Rektör KAVUNCU: "Kütahya'nın gelişmesi açısından sağlık turizmi oldukça önemli. Kütahya'nın termal kaynakları da dikkate alındığında çok önemli bir potansiyel var. Aynı zamanda üniversitemiz bu konuda gerekli katkı ve koordinasyona hazır. Ülke açısından bir rol model olacak sistemin Kütahya’da kurmayı arzu ediyoruz. Bunu başarabilecek imkanlara sahibiz. Yeter ki güçlerimizi, heyecanımızı birleştirip birlikte yol almayı başaralım Önemli termal kaynakların olduğu Kütahya’da tesis eksikliği yaşanmakta ve Kütahya’nın termal sağlık turizminde ise üstün niteliklere sahip. Termal turizm olarak gerek bölge, gerek Türkiye’de iddialı olabilecek olan yerlere baktığınızda tesis fakiri olarak söyleyebileceğimiz bir durumdayız. Ancak çok önemli başka bir imkan ve üstünlüğümüz var, o da termalle birlikte kullanılan sağlık uygulamaları alanında. Şu anda gerek Yoncalı’da inşa edilmekte olan hastanemiz gerek gerekse Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak biz sağlık alanında Türkiye’de en kapsamlı ve en nitelikli il olmayı hedefledik. Var olan bu zenginliklerimizi bir yere getirmek suretiyle yaşanılan eksikleri de burada tartışarak gidermek için birlikte adım attığımız takdirde önümüzdeki günlerin çok daha iyi olacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu. Vali ÇELİK, Kütahya’da iki devlet üniversitesinin bulunması, kente ayrıcalık kattığını vurguladı. Çelik ayrıca şu ana kadar, başta pandemi dönemi olmak üzere sağlık hizmetlerinde sunulan çeşitlilikten dolayı, KSBÜ’nün katkıları için tebrik etti. Vali son olarak Kütahya’nın gelişimi açısından sağlık turizmin öneminden bahsederek, KSBÜ ile birlikte yoğun bir çalışma temposu içinde olacaklarını belirtti. - DORUK
KSBÜ (Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi) Rektöre Prof. Dr. Vural KAVUNCU, ilimize yeni atanan Kütahya Valisi Ali ÇELİK'i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

KSBÜ (Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi) Rektöre Prof. Dr. Vural KAVUNCU, ilimize yeni atanan Kütahya Valisi Ali ÇELİK'i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyaret kapsamında farklı konular hakkında karşılıklı olarak istişarede bulunuldu.

Rektör KAVUNCU: "Kütahya'nın gelişmesi açısından sağlık turizmi oldukça önemli. Kütahya'nın termal kaynakları da dikkate alındığında çok önemli bir potansiyel var. Aynı zamanda üniversitemiz bu konuda gerekli katkı ve koordinasyona hazır.

Ülke açısından bir rol model olacak sistemin Kütahya’da kurmayı arzu ediyoruz. Bunu başarabilecek imkanlara sahibiz. Yeter ki güçlerimizi, heyecanımızı birleştirip birlikte yol almayı başaralım

Önemli termal kaynakların olduğu Kütahya’da tesis eksikliği yaşanmakta ve Kütahya’nın termal sağlık turizminde ise üstün niteliklere sahip. Termal turizm olarak gerek bölge, gerek Türkiye’de iddialı olabilecek olan yerlere baktığınızda tesis fakiri olarak söyleyebileceğimiz bir durumdayız. Ancak çok önemli başka bir imkan ve üstünlüğümüz var, o da termalle birlikte kullanılan sağlık uygulamaları alanında. Şu anda gerek Yoncalı’da inşa edilmekte olan hastanemiz gerek gerekse Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak biz sağlık alanında Türkiye’de en kapsamlı ve en nitelikli il olmayı hedefledik. Var olan bu zenginliklerimizi bir yere getirmek suretiyle yaşanılan eksikleri de burada tartışarak gidermek için birlikte adım attığımız takdirde önümüzdeki günlerin çok daha iyi olacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Vali ÇELİK, Kütahya’da iki devlet üniversitesinin bulunması, kente ayrıcalık kattığını vurguladı. Çelik ayrıca şu ana kadar, başta pandemi dönemi olmak üzere sağlık hizmetlerinde sunulan çeşitlilikten dolayı, KSBÜ’nün katkıları için tebrik etti.

Vali son olarak Kütahya’nın gelişimi açısından sağlık turizmin öneminden bahsederek, KSBÜ ile birlikte yoğun bir çalışma temposu içinde olacaklarını belirtti. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.