Öz Sağlık İş Başkanından, Toplu Sözleşme Açıklaması

Spor 23.08.2020 - 15:30, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4145+ kez okundu.
 

Öz Sağlık İş Başkanından, Toplu Sözleşme Açıklaması

Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Hatice YAVUZ BAŞÇAM gazetemizi ziyaret ederek, çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.
Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Hatice YAVUZ BAŞÇAM gazetemizi ziyaret ederek, çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Bu arada yetkili sendika olarak toplu iş sözleşmesini gerçekleştirdiklerini ifade eden BAŞÇAM: "Bir yandan teşkilatlanma çalışmalarımızı sürdürürken, diğer yandan iş kolumuzun yetkili sendikası olarak yaptığımız toplu sözleşmenin uygulanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.   BAŞÇAM, toplu sözleşme ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "HAK-İŞ Öz Sağlık İş sendikamız ile Sağlık Bakanlığının üyesi bulunduğu TÜHİS (Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası)  arasında imzalanarak 10/08/2020 tarihi itibariyle yürürlüğe giren toplu iş sözleşmemizin tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum. 01/01/2019 ile 31/12/2020 tarihleri arasını kapsayan Toplu iş Sözleşmesinin Sağlık Bakanlığımıza bağlı iş yerlerinde en kısa sürede uygulamaya başlanması adına gerekli çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte, bu süreç genel merkezimiz ve il başkanlıklarımız tarafından yakından takip edilmektedir. İşletme toplu iş sözleşmemiz, başta ücret, hizmet zammı ile sosyal yardım olmak üzere, üyelerimize idari, mali ve sosyal alanda birçok yeni haklar kazandırmakla birlikte eğitim, eş durumu, sağlık konuları nedeniyle birçok çalışanımızın aile yapısını etkileyen tayin ve becayiş hakkı da bu sözleşme ile birlikte imza altına alınarak yürürlüğe girmiştir. Aynı zamanda 24 saat hizmet verme zorunluluğu olan sağlık çalışanları işçilerimizin gece çalışmaları konusunda yapmış olduğumuz mücadele sonunda gece çalışma farkı olarak kazanmış olduğumuz 35 gece çalışması farkı bizleri ayrıca mutlu etmiştir.  Öz sağlık iş sendikası olarak çeşitli sebeplerle ve bilinçli olarak yapılan tüm engellemelere rağmen haklı mücadelemiz sonuç vermiş, birçok kazanıma temel taşı oluşturacak nitelikte olan bu sözleşme üzerine yeni maddeler eklenerek ve sürekli kendini yenileyerek devam edecektir. Tüm olumsuz algı operasyonlarına rağmen bu süreçte bir an olsun bizden desteğini eksik etmeyen tüm sağlık çalışanı üyelerimize gönülden teşekkür ederim" dedi. - DORUK
Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Hatice YAVUZ BAŞÇAM gazetemizi ziyaret ederek, çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Hatice YAVUZ BAŞÇAM gazetemizi ziyaret ederek, çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Bu arada yetkili sendika olarak toplu iş sözleşmesini gerçekleştirdiklerini ifade eden BAŞÇAM: "Bir yandan teşkilatlanma çalışmalarımızı sürdürürken, diğer yandan iş kolumuzun yetkili sendikası olarak yaptığımız toplu sözleşmenin uygulanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

 

BAŞÇAM, toplu sözleşme ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "HAK-İŞ Öz Sağlık İş sendikamız ile Sağlık Bakanlığının üyesi bulunduğu TÜHİS (Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası)  arasında imzalanarak 10/08/2020 tarihi itibariyle yürürlüğe giren toplu iş sözleşmemizin tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

01/01/2019 ile 31/12/2020 tarihleri arasını kapsayan Toplu iş Sözleşmesinin Sağlık Bakanlığımıza bağlı iş yerlerinde en kısa sürede uygulamaya başlanması adına gerekli çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte, bu süreç genel merkezimiz ve il başkanlıklarımız tarafından yakından takip edilmektedir.

İşletme toplu iş sözleşmemiz, başta ücret, hizmet zammı ile sosyal yardım olmak üzere, üyelerimize idari, mali ve sosyal alanda birçok yeni haklar kazandırmakla birlikte eğitim, eş durumu, sağlık konuları nedeniyle birçok çalışanımızın aile yapısını etkileyen tayin ve becayiş hakkı da bu sözleşme ile birlikte imza altına alınarak yürürlüğe girmiştir. Aynı zamanda 24 saat hizmet verme zorunluluğu olan sağlık çalışanları işçilerimizin gece çalışmaları konusunda yapmış olduğumuz mücadele sonunda gece çalışma farkı olarak kazanmış olduğumuz 35 gece çalışması farkı bizleri ayrıca mutlu etmiştir.

 Öz sağlık iş sendikası olarak çeşitli sebeplerle ve bilinçli olarak yapılan tüm engellemelere rağmen haklı mücadelemiz sonuç vermiş, birçok kazanıma temel taşı oluşturacak nitelikte olan bu sözleşme üzerine yeni maddeler eklenerek ve sürekli kendini yenileyerek devam edecektir.

Tüm olumsuz algı operasyonlarına rağmen bu süreçte bir an olsun bizden desteğini eksik etmeyen tüm sağlık çalışanı üyelerimize gönülden teşekkür ederim" dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.