OR-KOOP KÜTAHYA 'DA BİR İLKİ BAŞARDI

Güncel 19.11.2019 - 11:30, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2748+ kez okundu.
 

OR-KOOP KÜTAHYA 'DA BİR İLKİ BAŞARDI

Domaniç ve Simav da ''Mesleki Yeterlilik Belgesi'' sınavları yapıldı.
OMesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği ( OR-KOOP ) arasında imzalanan '' Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik hazırlama İşbirliği Protokolü'' kapsamında ; üretim,ağaçlandırma,silvikültür ve fidanlık faaaliyetlerinde çalışanların ''Mesleki Yeterlik Belgesi'' almalarını sağlayacak belgelendirme çalışmaları kapsamında S.S.OR-KOOP Kütahya-Uşak Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliği bir ilke imza attı. S.S.OR-KOOP Kütahya-Uşak Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliği Başkan, yönetim Kurulu Üyeleri ve Sınav Yetkilisi ile Kütahyanın merkez ve tüm İlçe orman köylerine ziyaretler yaparak Orman işçisi olanların ''Mesleki Yeterlik Belgesi'' almasının zorunlu olduğu, söz konusu belgeyi almayan Kooperatif üyelerinin ve şahısların orman işlerinden faydalanamayacakları anlatıldı. ''Mesleki Yeterlik Belgesi'' sınavı yapma ve belge verme konusunda Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkili kılınan Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği ( OR-KOOP ) Kütahya-Uşak Bölge Birliği Domaniç Gediz ve Simav İlçelerinden Mesleki Yeterlik Belgesi almak için müracaat eden 155 orman işçisi adayın sınavlarını 06 kasım-16 kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirerek, bir ilke imza attı. Bu konuda bir açıklama yapan S.S.OR-KOOP Kütahya-Uşak Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Abdullah AYDIN..; ''Üst Birliğimiz olan OR-KOOP' un Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile yaptığı protokol gereği İlimiz genelinde orman işleri ile uğraşan alt Kooperatif ortağı olan üyelerimize ve vatandaşlarımıza orman işi yapabilmek için ''Mesleki Yeterlik Belgesi'' almasının zorunlu hale getirildiğini, bu belgeyi almayan Kooperatif ve şahısların orman işlerinde çalıştırılmayacağı konusunda Orman köylerimizi tek tek gezerek bilgilendirme yaptık. Bu bilgilendirmeler sonucunda belge almak için müracaat eden Domaniç,Gediz ve Simav İlçe Orman işçilerine Domaniç İlçesinde 06 - 11 Kasım tarihlerinde, Simav İlçemizde ise 13-16 Kasım tarihlerinde Teorik ve Performans konularında 155 adayın sınavı gerçekleştirilmiş olup, kazananların belgeleri en kısa süre içerisinde kendilerine verilecektir. OR-KOOP Kütahya-Uşak Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliği olarak ''Mesleki Yeterlik Belgesi'' almak için  başvurular devam etmektedir. İlimizde ve civar İller de dahil olmak üzere ''Mesleki Yeterlik Belgesi'' sınavını ilk gerçekleştiren Birlik olmakdan mutluyuz gururluyuz'' açıklamalarında bulundu. DORUK HABER-Hüdayim GÜLERr
Domaniç ve Simav da ''Mesleki Yeterlilik Belgesi'' sınavları yapıldı.

OMesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği ( OR-KOOP ) arasında imzalanan '' Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik hazırlama İşbirliği Protokolü'' kapsamında ; üretim,ağaçlandırma,silvikültür ve fidanlık faaaliyetlerinde çalışanların ''Mesleki Yeterlik Belgesi'' almalarını sağlayacak belgelendirme çalışmaları kapsamında S.S.OR-KOOP Kütahya-Uşak Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliği bir ilke imza attı.

S.S.OR-KOOP Kütahya-Uşak Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliği Başkan, yönetim Kurulu Üyeleri ve Sınav Yetkilisi ile Kütahyanın merkez ve tüm İlçe orman köylerine ziyaretler yaparak Orman işçisi olanların ''Mesleki Yeterlik Belgesi'' almasının zorunlu olduğu, söz konusu belgeyi almayan Kooperatif üyelerinin ve şahısların orman işlerinden faydalanamayacakları anlatıldı. ''Mesleki Yeterlik Belgesi'' sınavı yapma ve belge verme konusunda Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkili kılınan Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği ( OR-KOOP ) Kütahya-Uşak Bölge Birliği Domaniç Gediz ve Simav İlçelerinden Mesleki Yeterlik Belgesi almak için müracaat eden 155 orman işçisi adayın sınavlarını 06 kasım-16 kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirerek, bir ilke imza attı.

Bu konuda bir açıklama yapan S.S.OR-KOOP Kütahya-Uşak Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Abdullah AYDIN..; ''Üst Birliğimiz olan OR-KOOP' un Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile yaptığı protokol gereği İlimiz genelinde orman işleri ile uğraşan alt Kooperatif ortağı olan üyelerimize ve vatandaşlarımıza orman işi yapabilmek için ''Mesleki Yeterlik Belgesi'' almasının zorunlu hale getirildiğini, bu belgeyi almayan Kooperatif ve şahısların orman işlerinde çalıştırılmayacağı konusunda Orman köylerimizi tek tek gezerek bilgilendirme yaptık. Bu bilgilendirmeler sonucunda belge almak için müracaat eden Domaniç,Gediz ve Simav İlçe Orman işçilerine Domaniç İlçesinde 06 - 11 Kasım tarihlerinde, Simav İlçemizde ise 13-16 Kasım tarihlerinde Teorik ve Performans konularında 155 adayın sınavı gerçekleştirilmiş olup, kazananların belgeleri en kısa süre içerisinde kendilerine verilecektir. OR-KOOP Kütahya-Uşak Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliği olarak ''Mesleki Yeterlik Belgesi'' almak için  başvurular devam etmektedir. İlimizde ve civar İller de dahil olmak üzere ''Mesleki Yeterlik Belgesi'' sınavını ilk gerçekleştiren Birlik olmakdan mutluyuz gururluyuz'' açıklamalarında bulundu. DORUK HABER-Hüdayim GÜLERr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.