OKTAY: Türkiye'nin Gücü Ortaya Çıktı

Güncel 19.05.2020 - 13:50, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3884+ kez okundu.
 

OKTAY: Türkiye'nin Gücü Ortaya Çıktı

Dünya'nın 70'i Türkiye'den Yardım Talebinde Bulundu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY: "Dünyadaki ülkelerin üçte ikisi yani yüzde 70'e yakını Türkiye'den yardım talebinde bulundu. Maske, tulum, eldiven, solunum cihazı gibi talepler geldi. Bugünü kadar bizden yardım talebinde bulunan 80 ülkeye yardım etme fırsatını yakaladı" dedi. 110 Ülkeden Vatandaşlarımız Getirildi OKTAY: "Bugüne kadar 110 ülkeden 63 bin 200 vatandaşımızı getirdik. Birçok kurumumuz ve bakanlığımızla birlikte yaptık bunu. Bu da Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Güçlü bir Türk Hava Yolları olmasa bunu yapabilir misiniz? Dünyanın dört tarafına dağılan Dışişlerindeki büyükelçileriniz, temsilcilikleriniz olmasa bunu yapabilir misiniz? İllerde valilikler boyutunda imkanlarınız olmasa, Kredi ve Yurtlar Kurumundaki, Gençlik ve Spor Bakanlığımızdaki yurtlarımız olmasa bunu yapabilir misiniz? Bu tür durumlarda AFAD, Türk Kızılay olmasa bunları yapabilir misiniz? Bu tür durumlarda Türkiye'nin gücü ortaya çıkıyor. Biz de onu koordine ediyoruz. Öyle bir yapıyoruz ki, işin içinde elli tane kurumun olduğunun kimse farkına varmıyor. Bu da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimin getirdiği bir avantaj." Çarklar Dönmeye Başlayacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY: "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak artık. 'Nerede kalmıştık' demeyecek dünya. Bütün 'tedarik zinciri' diye ifade edebileceğimiz şeyde de farklı bir oluşum gerçekleşecek. Biraz daha sağlık odaklı, güvenlik odaklı daha farklı yapılar gerçekleşecek. Dolayısıyla hem korona virüsle mücadeleyi devam ettireceğiz, aynı zamanda da çarkları da döndürmeye başlıyor olmamız lazım. Ekonominin, sanayinin çarklarını da döndürmeye çalışmamız lazım. Bunun için bu normalleşme çalışmalarına ihtiyaç duyduk. İnşallah Mayıs ve Haziran'da bunun çıktılarını hep beraber göreceğiz. Orada da bir taraftan bu çarklar dönmeye başlarken, bir taraftan da elde ettiğimiz kazanımları asla kaybetmemiz gerekiyor" dedi. - DORUK

Dünya'nın 70'i Türkiye'den Yardım Talebinde Bulundu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY: "Dünyadaki ülkelerin üçte ikisi yani yüzde 70'e yakını Türkiye'den yardım talebinde bulundu. Maske, tulum, eldiven, solunum cihazı gibi talepler geldi. Bugünü kadar bizden yardım talebinde bulunan 80 ülkeye yardım etme fırsatını yakaladı" dedi.

110 Ülkeden Vatandaşlarımız Getirildi

OKTAY: "Bugüne kadar 110 ülkeden 63 bin 200 vatandaşımızı getirdik. Birçok kurumumuz ve bakanlığımızla birlikte yaptık bunu. Bu da Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Güçlü bir Türk Hava Yolları olmasa bunu yapabilir misiniz?

Dünyanın dört tarafına dağılan Dışişlerindeki büyükelçileriniz, temsilcilikleriniz olmasa bunu yapabilir misiniz? İllerde valilikler boyutunda imkanlarınız olmasa, Kredi ve Yurtlar Kurumundaki, Gençlik ve Spor Bakanlığımızdaki yurtlarımız olmasa bunu yapabilir misiniz? Bu tür durumlarda AFAD, Türk Kızılay olmasa bunları yapabilir misiniz? Bu tür durumlarda Türkiye'nin gücü ortaya çıkıyor. Biz de onu koordine ediyoruz. Öyle bir yapıyoruz ki, işin içinde elli tane kurumun olduğunun kimse farkına varmıyor. Bu da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimin getirdiği bir avantaj."

Çarklar Dönmeye Başlayacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY: "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak artık. 'Nerede kalmıştık' demeyecek dünya. Bütün 'tedarik zinciri' diye ifade edebileceğimiz şeyde de farklı bir oluşum gerçekleşecek.

Biraz daha sağlık odaklı, güvenlik odaklı daha farklı yapılar gerçekleşecek. Dolayısıyla hem korona virüsle mücadeleyi devam ettireceğiz, aynı zamanda da çarkları da döndürmeye başlıyor olmamız lazım.

Ekonominin, sanayinin çarklarını da döndürmeye çalışmamız lazım. Bunun için bu normalleşme çalışmalarına ihtiyaç duyduk. İnşallah Mayıs ve Haziran'da bunun çıktılarını hep beraber göreceğiz. Orada da bir taraftan bu çarklar dönmeye başlarken, bir taraftan da elde ettiğimiz kazanımları asla kaybetmemiz gerekiyor" dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.