Öğrencilerden, Yurt Ücreti Alınmayacak

Eğitim 22.03.2020 - 15:04, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3838+ kez okundu.
 

Öğrencilerden, Yurt Ücreti Alınmayacak

Üniversitelerin kapalı olduğu süre boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak, aynı zamanda Kredi ve burs ödemeleri devam edecek.
Üniversitelerin kapalı olduğu süre boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak, aynı zamanda Kredi ve burs ödemeleri devam edecek. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU: "Bildiğiniz gibi dün Cumhurbaşkanımız başkanlığında koronavirüs ile ilgili alınacak tedbirlere ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, koronavirüse karşı bugüne kadar alınan tedbirler ve bundan sonra atılacak adımlar kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak önceki gün gençlerimizin ve sporcularımızın sağlığı için bir takım tedbirler aldığımızı kamuoyuyla paylaşmıştık. Dün gerçekleştirilen toplantı neticesinde ise bu tedbirlerde bazı güncellemelere gittiğimizi belirtmek istiyorum. Öncelikle, üniversitelerin 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilmesiyle birlikte; Arzu eden öğrencilerimiz üniversitelerin kapalı olduğu süre boyunca, kendi istekleri ile yurtlardan ayrılabilecekler. Bu 3 haftalık tatil boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak. Bu kararı veren öğrencilerimiz, eğer 75 günlük yıllık izin süreleri bitmiş ise 'özel izinli' sayılacaklar. Bakanlığımız, bu süre zarfında yurtlarımızın dezenfekte işlemlerine ağırlık verecek. Kredi ve burs ödemeleri ise aynen devam edecek" dedi. - DORUK
Üniversitelerin kapalı olduğu süre boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak, aynı zamanda Kredi ve burs ödemeleri devam edecek.

Üniversitelerin kapalı olduğu süre boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak, aynı zamanda Kredi ve burs ödemeleri devam edecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU: "Bildiğiniz gibi dün Cumhurbaşkanımız başkanlığında koronavirüs ile ilgili alınacak tedbirlere ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, koronavirüse karşı bugüne kadar alınan tedbirler ve bundan sonra atılacak adımlar kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak önceki gün gençlerimizin ve sporcularımızın sağlığı için bir takım tedbirler aldığımızı kamuoyuyla paylaşmıştık. Dün gerçekleştirilen toplantı neticesinde ise bu tedbirlerde bazı güncellemelere gittiğimizi belirtmek istiyorum. Öncelikle, üniversitelerin 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilmesiyle birlikte; Arzu eden öğrencilerimiz üniversitelerin kapalı olduğu süre boyunca, kendi istekleri ile yurtlardan ayrılabilecekler. Bu 3 haftalık tatil boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak. Bu kararı veren öğrencilerimiz, eğer 75 günlük yıllık izin süreleri bitmiş ise 'özel izinli' sayılacaklar. Bakanlığımız, bu süre zarfında yurtlarımızın dezenfekte işlemlerine ağırlık verecek. Kredi ve burs ödemeleri ise aynen devam edecek" dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.