Öğrenciler, Erasmus+ Stajını Tamamladı

Eğitim 16.05.2019 - 22:04, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3408+ kez okundu.
 

Öğrenciler, Erasmus+ Stajını Tamamladı

Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve 2018 çağrı döneminde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 2018-1-TR01-KA102-052574 numaralı “Turizm Alanında Mesleki Kariyer için Avrupa Tecrübesi” başlıklı projemizin hareketlilik çalBağlantıışmaları tamamlandı.
Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve 2018 çağrı döneminde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 2018-1-TR01-KA102-052574 numaralı “Turizm Alanında Mesleki Kariyer için Avrupa Tecrübesi” başlıklı projemizin hareketlilik çalışmaları tamamlandı. Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan yiyecek içecek hizmetleri ile konaklama ve seyahat hizmetleri alanlarında mesleki eğitim alan toplam 20 öğrenci Almanya ve Avusturya’da üç hafta süren staj çalışmalarına katıldılar. Ev sahibi ülkelerde hizmet sunan restoran ve otellerde kendi alanlarında mesleki eğitim stajı yapan öğrenciler, meslek alanlarıyla ilgili Avrupa’daki uygulamaları görme ve yaparak yaşayarak öğrenme imkânına kavuştular. Avrupa’da staj yapan öğrencilerimiz aynı zamanda Avrupa kültürünü tanıma, yabancı dil becerilerini artırma ve kişisel yeterliliklerini geliştirerek özgüven kazandılar. Proje faaliyetlerine katılan öğrenciler; böyle bir organizasyonda yer almaktan çok keyif aldıklarını, mesleki gelişim ve yabancı dil yeterliliklerinin artığını, farklı kültürleri tanıdıklarını, farklı bir dilde günlük yaşam faaliyetlerini kendi başlarına gerçekleştirdikleri için özgüvenlerinin artığını ifade ederek, emeği geçen öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür ettiler. Proje kapsamında üç haftalık yurtdışı stajına katılan öğrenciler uluslararası geçerliliği olan Europass Hareketlilik Belgesi, staj sertifikası ve yabancı dil sertifikası sahibi oldular. Bu belgeler öğrencilerin istihdamını kolaylaştıracak ve iş hayatında rakiplerinin önüne geçmelerine imkan sağlayacaktır. - DORUK
Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve 2018 çağrı döneminde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 2018-1-TR01-KA102-052574 numaralı “Turizm Alanında Mesleki Kariyer için Avrupa Tecrübesi” başlıklı projemizin hareketlilik çalBağlantıışmaları tamamlandı.

Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve 2018 çağrı döneminde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 2018-1-TR01-KA102-052574 numaralı “Turizm Alanında Mesleki Kariyer için Avrupa Tecrübesi” başlıklı projemizin hareketlilik çalışmaları tamamlandı.

Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan yiyecek içecek hizmetleri ile konaklama ve seyahat hizmetleri alanlarında mesleki eğitim alan toplam 20 öğrenci Almanya ve Avusturya’da üç hafta süren staj çalışmalarına katıldılar. Ev sahibi ülkelerde hizmet sunan restoran ve otellerde kendi alanlarında mesleki eğitim stajı yapan öğrenciler, meslek alanlarıyla ilgili Avrupa’daki uygulamaları görme ve yaparak yaşayarak öğrenme imkânına kavuştular. Avrupa’da staj yapan öğrencilerimiz aynı zamanda Avrupa kültürünü tanıma, yabancı dil becerilerini artırma ve kişisel yeterliliklerini geliştirerek özgüven kazandılar.

Proje faaliyetlerine katılan öğrenciler; böyle bir organizasyonda yer almaktan çok keyif aldıklarını, mesleki gelişim ve yabancı dil yeterliliklerinin artığını, farklı kültürleri tanıdıklarını, farklı bir dilde günlük yaşam faaliyetlerini kendi başlarına gerçekleştirdikleri için özgüvenlerinin artığını ifade ederek, emeği geçen öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür ettiler.

Proje kapsamında üç haftalık yurtdışı stajına katılan öğrenciler uluslararası geçerliliği olan Europass Hareketlilik Belgesi, staj sertifikası ve yabancı dil sertifikası sahibi oldular. Bu belgeler öğrencilerin istihdamını kolaylaştıracak ve iş hayatında rakiplerinin önüne geçmelerine imkan sağlayacaktır. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.