Gizli fiyat artışları 'Ticaret' kıskacında

Yaşam 27.08.2023 - 08:56, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 5734+ kez okundu.
 

Gizli fiyat artışları 'Ticaret' kıskacında

Ticaret Bakanlığı, gizli fiyat artışlarına karşı uyarıda bulundu.
Ticaret Bakanlığı, gizli fiyat artışlarına karşı uyarıda bulundu. Gizli fiyat artışına karşı yapılan uyarıda gramaj, adet ve ambalaj değişiklikleriyle fiyat artışı yapan firmalara Ticaret Bakanlığı'nca para cezası uygulanacak. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, satışa sunulan ürünlerin ölçü birimlerinin azaltılmasına rağmen  ambalaj ve satış fiyatlarının değiştirilmemesi dolayısıyla tüketicilerin ürünlerdeki değişikliği fark edemediği ve gizli olarak artış yapıldığı gözlemlendiğine dikkati çekildi. Haksız ticari uygulamanın önüne geçilmesi ve tüketici mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla 81 Ticaret İl Müdürlüğü'nün talimatlandırıldığının altı çizilen açıklamada, "Tüketicinin Koprunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'ne intikal eden konuya ilişkin tespit tutankaların incelenmesinin ardından üretici-satıcı firmaların savunmaları alınacak ve devamında mevzuatın amir hükmüe aykırı mahiyetteki haksız ticari uygulamalara idari para cezaları uygulanacaktır" denildi. Ayrıca herhangi bir yanıltıcı ambalaj uygulaması ile karşılaşılması halinde Reklam Kurulu'na veya Ticaret İl Müdürlüklerine başvurulması gerektiği konusunda tüketiciler de uyarıldı.  Ticaret Bakanlığı, basına ve sosyal medya mecralarına yansıyan benzer faaliyetlerin titizlikle takip edildiğini belirterek, kendilerine ulaşan bu yöndeki uygulamalar hakkında inceleme ve değerlendirmelerin devam edeceğini duyurdu. https://twitter.com/ticaret/status/1695682708955869561
Ticaret Bakanlığı, gizli fiyat artışlarına karşı uyarıda bulundu.

Ticaret Bakanlığı, gizli fiyat artışlarına karşı uyarıda bulundu.

Gizli fiyat artışına karşı yapılan uyarıda gramaj, adet ve ambalaj değişiklikleriyle fiyat artışı yapan firmalara Ticaret Bakanlığı'nca para cezası uygulanacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, satışa sunulan ürünlerin ölçü birimlerinin azaltılmasına rağmen  ambalaj ve satış fiyatlarının değiştirilmemesi dolayısıyla tüketicilerin ürünlerdeki değişikliği fark edemediği ve gizli olarak artış yapıldığı gözlemlendiğine dikkati çekildi.

Haksız ticari uygulamanın önüne geçilmesi ve tüketici mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla 81 Ticaret İl Müdürlüğü'nün talimatlandırıldığının altı çizilen açıklamada, "Tüketicinin Koprunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'ne intikal eden konuya ilişkin tespit tutankaların incelenmesinin ardından üretici-satıcı firmaların savunmaları alınacak ve devamında mevzuatın amir hükmüe aykırı mahiyetteki haksız ticari uygulamalara idari para cezaları uygulanacaktır" denildi.

Ayrıca herhangi bir yanıltıcı ambalaj uygulaması ile karşılaşılması halinde Reklam Kurulu'na veya Ticaret İl Müdürlüklerine başvurulması gerektiği konusunda tüketiciler de uyarıldı. 

Ticaret Bakanlığı, basına ve sosyal medya mecralarına yansıyan benzer faaliyetlerin titizlikle takip edildiğini belirterek, kendilerine ulaşan bu yöndeki uygulamalar hakkında inceleme ve değerlendirmelerin devam edeceğini duyurdu.

https://twitter.com/ticaret/status/1695682708955869561

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.