KİYD'NİN DÜZENLEDİĞİ CİMCİK GÜNÜNDE EBRU SANATI TANITILDI

Güncel 15.06.2023 - 19:07, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4363+ kez okundu.
 

KİYD'NİN DÜZENLEDİĞİ CİMCİK GÜNÜNDE EBRU SANATI TANITILDI

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği İstanbul şubesi cimcik günü düzenledi
Kütahya İlinden Yetişenler derneği İstanbul şubesinin Kütahyalı iş insanı Durmuş candan'ın katkıları ile gerçekleştirdiği CİMCİK GÜNÜ etkinliğine, dernek başkanı Ömer Sülün'ün daveti üzerine katılan ebru sanatçısı Meral Ugural Erdoğmuş, Ebru sanatının tanıtımı ve yapımı konusunda bilgiler vererek, uygulamalı olarak katılımcılarla birlikte ebru sanatını gerçekleştirdi. İlgiyle izlenen yapım sırasında katılımcıların sorularını cevaplayan Meral Ugural Erdoğmuş..; " Ebru sanatı, Osmanlı döneminde günümüze kadar gelmeyi başarmış olan, su ve boya kullanılarak yapılan bir tür kâğıt sanatıdır. Ebru sanatında bireyin hayal gücü ön plana çıkmaktadır. Ebru sanatı eski zamanlarda çok çeşitli kitapların kapağını süslemek amacı doğrultusunda icra edilmiş olan bir sanattır. Ebru kitre ile yoğun hale getirilmiş durumda olan suyun üzerine çeşitli boyalar kullanarak yapılmakta olup oluşturulan bu desenlerin özel bir kağıda aktarımının gerçekleştirilmesiyle yapılır. Ancak ebru sanatının icra edilmeye başlanmasından önce bir ön hazırlık aşamasının gerekliliği söz konusudur. Ebru sanatını icra edecek olan kişinin hayal gücünü renkler ve desenler ile kolaylıkla yansıtır ve bu sayede ebruyu yapan kişi stresten uzaklaşır." İlgiyle izlenen ebru yapımı katılımcılardan tam not aldı. Kütahya İlinden Yetişenler derneği başkanı Ömer Sülün katılımı için ebru sanatı ustası Meral Ugural Erdoğmuş'a teşekkür ederek plaket takdim etti. DORUK HABER- Hüdayim GÜLER
Kütahya İlinden Yetişenler Derneği İstanbul şubesi cimcik günü düzenledi
Kütahya İlinden Yetişenler derneği İstanbul şubesinin Kütahyalı iş insanı Durmuş candan'ın katkıları ile gerçekleştirdiği CİMCİK GÜNÜ etkinliğine, dernek başkanı Ömer Sülün'ün daveti üzerine katılan ebru sanatçısı Meral Ugural Erdoğmuş, Ebru sanatının tanıtımı ve yapımı konusunda bilgiler vererek, uygulamalı olarak katılımcılarla birlikte ebru sanatını gerçekleştirdi.
İlgiyle izlenen yapım sırasında katılımcıların sorularını cevaplayan Meral Ugural Erdoğmuş..;
" Ebru sanatı, Osmanlı döneminde günümüze kadar gelmeyi başarmış olan, su ve boya kullanılarak yapılan bir tür kâğıt sanatıdır. Ebru sanatında bireyin hayal gücü ön plana çıkmaktadır. Ebru sanatı eski zamanlarda çok çeşitli kitapların kapağını süslemek amacı doğrultusunda icra edilmiş olan bir sanattır.
Ebru kitre ile yoğun hale getirilmiş durumda olan suyun üzerine çeşitli boyalar kullanarak yapılmakta olup oluşturulan bu desenlerin özel bir kağıda aktarımının gerçekleştirilmesiyle yapılır. Ancak ebru sanatının icra edilmeye başlanmasından önce bir ön hazırlık aşamasının gerekliliği söz konusudur. Ebru sanatını icra edecek olan kişinin hayal gücünü renkler ve desenler ile kolaylıkla yansıtır ve bu sayede ebruyu yapan kişi stresten uzaklaşır."
İlgiyle izlenen ebru yapımı katılımcılardan tam not aldı.
Kütahya İlinden Yetişenler derneği başkanı Ömer Sülün katılımı için ebru sanatı ustası Meral Ugural Erdoğmuş'a teşekkür ederek plaket takdim etti.
DORUK HABER- Hüdayim GÜLER
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.