Mülteciler İmtiyazlı Mı?

Spor 14.11.2020 - 14:13, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1504+ kez okundu.
 

Mülteciler İmtiyazlı Mı?

Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen Coronavirus (COVİD19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına İç İşleri Bakanlığınca ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile çeşitli tedbirler uygulanarak, mücadele edilmektedir.
Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen Coronavirus (COVİD19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına İç İşleri Bakanlığınca ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile çeşitli tedbirler uygulanarak, mücadele edilmektedir. Covid19 testi pozitif çıkan veya temaslı olan kişiler karantina sürecine girmekte ve filyasyon ekipleri aracılığı ile çeşitli zamanlarda karantinadaki kişiler kontrol edilmekte, ikametgâhlarında bulunmayan kişilere tutanak tutularak, ardından cezai işlem uygulanmaktadır. Mültecilerin karantina süreçlerinde ikametgâhlarında bulunmadıklarında yapılan tutanaklara cezai işlem uygulanmadığı konuşulmaktadır. Ayrıca MA plakalı mültecilerin kullandığı araçlarla birlikte kâğıt topladıkları plakasız araçlara da ceza uygulanmadığı söylentiler arasında. Mülteciler ilimizde hemşerilerimizle iç içe yaşarken, kurallara uymayanlara Bakanlık ve İl Hıfzıssıhha Kurulunca belirlenen cezalar aynen uygulanırken, mültecilere uygulanmadığı söylentileri bir rahatsızlığa sebebiyet vermektedir. 'Mülteciler imtiyazlı mı, kimden torpilli?' soruları sorulmaktadır. Bu konuda yetkili kurumlarca açıklama yapılarak, vatandaşların kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesini bekliyoruz. Doruk Gazetesi olarak biz de bu konuyu tüm detaylarıyla araştırıp, ilgili yerlere ve kamuoyuna açıklayacağımızı belirtiyoruz. Yetkililerden son 1 ay içinde mültecilere uygulanan cezai işlemleri açıklamalarını ve belgelendirmelerini bekliyoruz? Bu yaptırımlar sadece vatandaşlarımıza mı uygulanıyor? Mültecilere ayrıcalık mı tanınıyor, neden? Bu tür bir görmezden geliş, ayrıcalık varsa; covid19'un bitmesini yada azalmasını beklemek ne kadar gerçekçi? Mültecilerin imtiyazlı olduğu başka ayrıcalıklar var mı?  - DORUK
Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen Coronavirus (COVİD19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına İç İşleri Bakanlığınca ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile çeşitli tedbirler uygulanarak, mücadele edilmektedir.

Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen Coronavirus (COVİD19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına İç İşleri Bakanlığınca ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile çeşitli tedbirler uygulanarak, mücadele edilmektedir.

Covid19 testi pozitif çıkan veya temaslı olan kişiler karantina sürecine girmekte ve filyasyon ekipleri aracılığı ile çeşitli zamanlarda karantinadaki kişiler kontrol edilmekte, ikametgâhlarında bulunmayan kişilere tutanak tutularak, ardından cezai işlem uygulanmaktadır.

Mültecilerin karantina süreçlerinde ikametgâhlarında bulunmadıklarında yapılan tutanaklara cezai işlem uygulanmadığı konuşulmaktadır. Ayrıca MA plakalı mültecilerin kullandığı araçlarla birlikte kâğıt topladıkları plakasız araçlara da ceza uygulanmadığı söylentiler arasında.

Mülteciler ilimizde hemşerilerimizle iç içe yaşarken, kurallara uymayanlara Bakanlık ve İl Hıfzıssıhha Kurulunca belirlenen cezalar aynen uygulanırken, mültecilere uygulanmadığı söylentileri bir rahatsızlığa sebebiyet vermektedir. 'Mülteciler imtiyazlı mı, kimden torpilli?' soruları sorulmaktadır. Bu konuda yetkili kurumlarca açıklama yapılarak, vatandaşların kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesini bekliyoruz. Doruk Gazetesi olarak biz de bu konuyu tüm detaylarıyla araştırıp, ilgili yerlere ve kamuoyuna açıklayacağımızı belirtiyoruz.

Yetkililerden son 1 ay içinde mültecilere uygulanan cezai işlemleri açıklamalarını ve belgelendirmelerini bekliyoruz?

Bu yaptırımlar sadece vatandaşlarımıza mı uygulanıyor? Mültecilere ayrıcalık mı tanınıyor, neden? Bu tür bir görmezden geliş, ayrıcalık varsa; covid19'un bitmesini yada azalmasını beklemek ne kadar gerçekçi? Mültecilerin imtiyazlı olduğu başka ayrıcalıklar var mı?  - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.