Milletvekili TAN: Ülkelerin En Önemli Gelir Kaynağı Vergilerdir

Ekonomi 28.10.2019 - 14:06, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1438+ kez okundu.
 

Milletvekili TAN: Ülkelerin En Önemli Gelir Kaynağı Vergilerdir

AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan: "Son günlerde kamuoyunda vergi ve sosyal güvenlik prim alacaklarıyla ilgili yapılandırma beklentisini artıran demeçler, yazılar ve benzeri haberlerin yer almaktadır. Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumunun haksız işlemlerle sürekli hacizler yaptığı, vatandaşın ekonomik açıdan zor durumda olduğu şeklinde Algı operasyonu yapılıyor" dedi.
İYİ Parti tarafından verilen vergi ve sigorta primlerinin yapılandırılmasıyla ilgili öneri hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) AK Parti Grubu adına söz alan Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, mali yapılandırmanın bir an önce gündeme alınması için ALGI OPERASYONLARI yapıldığını belirterek, ülkelerin en önemli gelir kaynağının vergiler olduğunu açıkladı. AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan: "Son günlerde kamuoyunda vergi ve sosyal güvenlik prim alacaklarıyla ilgili yapılandırma beklentisini artıran demeçler, yazılar ve benzeri haberlerin yer almaktadır. Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumunun haksız işlemlerle sürekli hacizler yaptığı, vatandaşın ekonomik açıdan zor durumda olduğu, bu hacizlerle daha da zor duruma düştüğü belirtilerek mali yapılandırmanın bir an önce gündeme alınması yönünde algı operasyonları yürütülmektedir. Bu tür haberler vergi ve primlerin süresinde ödenmesini olumsuz etkilediği gibi vatandaşların uyumunu bozmakta ve ödemede gecikilen süreler için ilave faiz ödemelerine neden olmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak Hükûmetimizin bu konudaki yaklaşımını birçok defa dile getirmiştir. En son yeni ekonomi programında da bu konuya yer vermiş ve program süresince vergi alacaklarına ilişkin yapılandırmaya gidilmeyeceğini açıkça belirtmiştir. Hâlihazırda uygulaması devam eden 3 tane yapılandırma kanunu bulunmakla birlikte; 2011 yılında 6111, 2014 yılında 6552, 2016 yılında 6736, 2017 yılında 7020 ve son olarak 2018 yılında çıkarılan 7143 sayılı Kanun’la gerçekleştirilmiştir. Bununla beraber kurumlara olan borçlarını peşin ödeme imkânı olmayan ve ödeme güçlüğü içerisinde bulunan işverenler bu borçlarını 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 48’inci maddesi kapsamında otuz altı aya kadar taksitlendirme imkânına sahiptirler. 7143 sayılı Kanun kapsamında da 5 milyon 931 bin 959 mükellef vergi dairelerine başvurmuş, bugün itibarıyla yaklaşık 4 milyonu kanun kapsamında ödemelerine devam etmektedir. Ülkelerin en önemli gelir kaynakları vergilerdir. Süresinde ödenmeyen vergi alacaklarının tahsiliyle görevli vergi dairelerinin bu alacakların tahsili için üzerine düşen görevi yerine getirmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur. Kamu alacaklarının takibiyle ilgili yapılan işlemleri, sürekli haksız, mesnetsiz göstermek kamu idarelerini yıpratmaktan başka bir amaca hizmet etmez. Vergi İdaresi de Sosyal Güvenlik Kurumumuz da vatandaşlarla görüşmelerini sürdürmekte ve özellikle iş yapan, işçi çalıştıran tüm vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlamaktadır.  Yapılandırmalar zaman zaman ihtiyaç hâline gelebiliyor ama bu ihtiyaç suistimal edilerek primini ve borcunu zamanında ödememe alışkanlığının oluşmasına sebebiyet vermemelidir. Onun için yukarıda belirttiğim tarihlerdeki yapılandırmalar ihtiyacı karşılamakta ve ödeme kolaylığı sağlanmasına yönelik uygulamalar hâlen yürürlükte bulunmaktadır”  dedi. - DORUK
AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan: "Son günlerde kamuoyunda vergi ve sosyal güvenlik prim alacaklarıyla ilgili yapılandırma beklentisini artıran demeçler, yazılar ve benzeri haberlerin yer almaktadır. Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumunun haksız işlemlerle sürekli hacizler yaptığı, vatandaşın ekonomik açıdan zor durumda olduğu şeklinde Algı operasyonu yapılıyor" dedi.

İYİ Parti tarafından verilen vergi ve sigorta primlerinin yapılandırılmasıyla ilgili öneri hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) AK Parti Grubu adına söz alan Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, mali yapılandırmanın bir an önce gündeme alınması için ALGI OPERASYONLARI yapıldığını belirterek, ülkelerin en önemli gelir kaynağının vergiler olduğunu açıkladı.


AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan: "Son günlerde kamuoyunda vergi ve sosyal güvenlik prim alacaklarıyla ilgili yapılandırma beklentisini artıran demeçler, yazılar ve benzeri haberlerin yer almaktadır. Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumunun haksız işlemlerle sürekli hacizler yaptığı, vatandaşın ekonomik açıdan zor durumda olduğu, bu hacizlerle daha da zor duruma düştüğü belirtilerek mali yapılandırmanın bir an önce gündeme alınması yönünde algı operasyonları yürütülmektedir. Bu tür haberler vergi ve primlerin süresinde ödenmesini olumsuz etkilediği gibi vatandaşların uyumunu bozmakta ve ödemede gecikilen süreler için ilave faiz ödemelerine neden olmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak Hükûmetimizin bu konudaki yaklaşımını birçok defa dile getirmiştir. En son yeni ekonomi programında da bu konuya yer vermiş ve program süresince vergi alacaklarına ilişkin yapılandırmaya gidilmeyeceğini açıkça belirtmiştir. Hâlihazırda uygulaması devam eden 3 tane yapılandırma kanunu bulunmakla birlikte; 2011 yılında 6111, 2014 yılında 6552, 2016 yılında 6736, 2017 yılında 7020 ve son olarak 2018 yılında çıkarılan 7143 sayılı Kanun’la gerçekleştirilmiştir. Bununla beraber kurumlara olan borçlarını peşin ödeme imkânı olmayan ve ödeme güçlüğü içerisinde bulunan işverenler bu borçlarını 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 48’inci maddesi kapsamında otuz altı aya kadar taksitlendirme imkânına sahiptirler. 7143 sayılı Kanun kapsamında da 5 milyon 931 bin 959 mükellef vergi dairelerine başvurmuş, bugün itibarıyla yaklaşık 4 milyonu kanun kapsamında ödemelerine devam etmektedir.
Ülkelerin en önemli gelir kaynakları vergilerdir. Süresinde ödenmeyen vergi alacaklarının tahsiliyle görevli vergi dairelerinin bu alacakların tahsili için üzerine düşen görevi yerine getirmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur. Kamu alacaklarının takibiyle ilgili yapılan işlemleri, sürekli haksız, mesnetsiz göstermek kamu idarelerini yıpratmaktan başka bir amaca hizmet etmez. Vergi İdaresi de Sosyal Güvenlik Kurumumuz da vatandaşlarla görüşmelerini sürdürmekte ve özellikle iş yapan, işçi çalıştıran tüm vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlamaktadır. 

Yapılandırmalar zaman zaman ihtiyaç hâline gelebiliyor ama bu ihtiyaç suistimal edilerek primini ve borcunu zamanında ödememe alışkanlığının oluşmasına sebebiyet vermemelidir. Onun için yukarıda belirttiğim tarihlerdeki yapılandırmalar ihtiyacı karşılamakta ve ödeme kolaylığı sağlanmasına yönelik uygulamalar hâlen yürürlükte bulunmaktadır”  dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.