MHP Kütahya Mv. Ahmet ERBAŞ: Yerel Basına Destek Olup, Sahip Çıkalım !

Güncel 21.02.2022 - 14:59, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3843+ kez okundu.
 

MHP Kütahya Mv. Ahmet ERBAŞ: Yerel Basına Destek Olup, Sahip Çıkalım !

Kütahya MHP Milletvekili Ahmet Erbaş TBMM kürsüsünden, yerel basının önemi ve sorunlarından bahsederek, desteklenmesi gerektiğini belirtti. Yerel Basının derdiyle dertlenip, sorunlarımızı meclise taşıyan Sayın Milletvekilimiz Ahmet Erbaş'a teşekkür ederiz.
Kütahya MHP Milletvekili Ahmet Erbaş TBMM kürsüsünden, yerel basının önemi ve sorunlarından bahsederek, desteklenmesi gerektiğini belirtti. Yerel Basının derdiyle dertlenip, sorunlarımızı meclise taşıyan Sayın Milletvekilimiz Ahmet Erbaş'a teşekkür ederiz. Kütahya yerel basının her daim yanında olan, değer veren ve yerel basının önemini her defasında vurgulayan Kütahya MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, mecliste yapmış olduğu konuşmasında da "Yerel basına destek olup, sahip çıkalım" dedi. Sesimizi Yerel Basından Duyuruyoruz MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, mecliste yaptığı konuşmasında; "Değerli Milletvekilleri; Bizler Meclisimizin kürsüsünden sesleniyoruz. Yerel ve ulusal, uluslararası konularda açıklamalar yapıyoruz. Ama sesimiz ulusal basından ziyade yerel basın aracılığı ile duyuruyoruz. Daha önce de bu kürsüden ifade ettiğim gibi bizim sesimizi bulunduğumuz bölgelerden yurdumuza ve tüm Dünya’ya duyurmamızı sağlayan önemli bir kaynak olan ve ülke yönetiminin dördüncü büyük gücü olarak kabul edilen yerel basınımız ekonomik olarak çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu nedenle tarafsız, bağımsız yerli ve milli yerel basınımızı hep beraber destek olalım.   Yerel Basın Ekonomik Sıkıntı Yaşıyor, Düzenlemeler Yapılmazsa Daha Fazla Gazete Kapanacak Kağıt fiyatları tonajlar geçen yıl 675 Dolar iken, bu yıl 940 Dolar’a çıkmıştır. Yerel basın sadece basılı gazete demek değildir. Özel radyolar ve televizyonlarda aynı sıkıntıları yaşamaktadır. Bu nedenle Basın İlan Kurumu’nun payının yüzde 15 diliminde KDV’de yapılan düzenleme gibi düşürülmesi yerel gazeteler için yapılması gerekmektedir. Ayrıca doğrudan temin adı altında yapılan ihalelerinde en aza indirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yerel gazeteler daha fazla kapanacak ve bu sorun ciddi bir istihdam sorunu olarak yansıyacaktır” dedi. Basın İlan Kurumu'nun asıl amacı gazetelerin ayakta kalması, yaşaması olması gerekirken maalesef yüzde 15 kendilerine pay talep etmekte, günlük gazetelere Basın İlan Kurumunca destekte bulunulurken, haftalık gazeteler kendi imkanları ile yayın hayatlarını almış oldukları reklamlar, kutlama ilanları ile sürdürmeye çalışmaktadırlar. 1 buçuk 2 yıldan beri bir darbede yerel basına Basın İlan Kurumundan gelmiş; Belediye, Oda gibi kurumların kendi istekleriyle yerel basına da destek olmak amacıyla vermiş oldukları özel günlerdeki kutlama ilanlarını resmi ilan statüsünde değerlendirip, basın ilan kurumu üzerinde işlem görmesi gerektiği konusunda baskı uygulamakta hem kurumları yanlış bir şekilde yönlendirmekte hem de yerel basına destek yerine köstek olmaktadırlar. Giderleri artan yerel basının yüzde 18 kdv'nin yanında resmi ilan statüsünde olmayan kutlama ilanlarından da yüzde 15 talebi ile varlık sebebi BASIN olan Basın İlan Kurumu maalesef yerel basının ayakta kalmasını zorlaştırmakta hatta kapanmalarına yol açmaya vesile olmaktadır. - DORUK
Kütahya MHP Milletvekili Ahmet Erbaş TBMM kürsüsünden, yerel basının önemi ve sorunlarından bahsederek, desteklenmesi gerektiğini belirtti. Yerel Basının derdiyle dertlenip, sorunlarımızı meclise taşıyan Sayın Milletvekilimiz Ahmet Erbaş'a teşekkür ederiz.

Kütahya MHP Milletvekili Ahmet Erbaş TBMM kürsüsünden, yerel basının önemi ve sorunlarından bahsederek, desteklenmesi gerektiğini belirtti. Yerel Basının derdiyle dertlenip, sorunlarımızı meclise taşıyan Sayın Milletvekilimiz Ahmet Erbaş'a teşekkür ederiz.

Kütahya yerel basının her daim yanında olan, değer veren ve yerel basının önemini her defasında vurgulayan Kütahya MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, mecliste yapmış olduğu konuşmasında da "Yerel basına destek olup, sahip çıkalım" dedi.

Sesimizi Yerel Basından Duyuruyoruz

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, mecliste yaptığı konuşmasında; "Değerli Milletvekilleri; Bizler Meclisimizin kürsüsünden sesleniyoruz. Yerel ve ulusal, uluslararası konularda açıklamalar yapıyoruz. Ama sesimiz ulusal basından ziyade yerel basın aracılığı ile duyuruyoruz. Daha önce de bu kürsüden ifade ettiğim gibi bizim sesimizi bulunduğumuz bölgelerden yurdumuza ve tüm Dünya’ya duyurmamızı sağlayan önemli bir kaynak olan ve ülke yönetiminin dördüncü büyük gücü olarak kabul edilen yerel basınımız ekonomik olarak çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu nedenle tarafsız, bağımsız yerli ve milli yerel basınımızı hep beraber destek olalım.

 

Yerel Basın Ekonomik Sıkıntı Yaşıyor, Düzenlemeler Yapılmazsa Daha Fazla Gazete Kapanacak

Kağıt fiyatları tonajlar geçen yıl 675 Dolar iken, bu yıl 940 Dolar’a çıkmıştır. Yerel basın sadece basılı gazete demek değildir. Özel radyolar ve televizyonlarda aynı sıkıntıları yaşamaktadır. Bu nedenle Basın İlan Kurumu’nun payının yüzde 15 diliminde KDV’de yapılan düzenleme gibi düşürülmesi yerel gazeteler için yapılması gerekmektedir. Ayrıca doğrudan temin adı altında yapılan ihalelerinde en aza indirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yerel gazeteler daha fazla kapanacak ve bu sorun ciddi bir istihdam sorunu olarak yansıyacaktır” dedi.

Basın İlan Kurumu'nun asıl amacı gazetelerin ayakta kalması, yaşaması olması gerekirken maalesef yüzde 15 kendilerine pay talep etmekte, günlük gazetelere Basın İlan Kurumunca destekte bulunulurken, haftalık gazeteler kendi imkanları ile yayın hayatlarını almış oldukları reklamlar, kutlama ilanları ile sürdürmeye çalışmaktadırlar. 1 buçuk 2 yıldan beri bir darbede yerel basına Basın İlan Kurumundan gelmiş; Belediye, Oda gibi kurumların kendi istekleriyle yerel basına da destek olmak amacıyla vermiş oldukları özel günlerdeki kutlama ilanlarını resmi ilan statüsünde değerlendirip, basın ilan kurumu üzerinde işlem görmesi gerektiği konusunda baskı uygulamakta hem kurumları yanlış bir şekilde yönlendirmekte hem de yerel basına destek yerine köstek olmaktadırlar.

Giderleri artan yerel basının yüzde 18 kdv'nin yanında resmi ilan statüsünde olmayan kutlama ilanlarından da yüzde 15 talebi ile varlık sebebi BASIN olan Basın İlan Kurumu maalesef yerel basının ayakta kalmasını zorlaştırmakta hatta kapanmalarına yol açmaya vesile olmaktadır. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.