Metruk Binalar Yıkılıyor

Spor 13.04.2019 - 23:25, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3276+ kez okundu.
 

Metruk Binalar Yıkılıyor

Kütahya’da metruk halde bulunan ve Kütahya halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, Kütahya Belediyesi Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) ekipleri, Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kurulu Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte yerinde tespit edilirken; Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılıyor.
Kütahya’da metruk halde bulunan ve Kütahya halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılıyor. İncelemeler sonucunda ekipler, Pirler Mahallesi, Karadonlu Sokakta bulunan yıkılacak derecede tehlikeli mail-i inhidam durumundaki tescilli yapının ve Mecidiye Mahallesindeki tescilliye komşu metruk haldeki yapının da ivedilikle yıkılmasına, Meydan Mahallesi, Meydan Caddesinde bulunan tescilli yapıların da mail-i inhidam raporlarının ve projelerinin kurula iletilmesinin kararını verdi. Halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş metruk haldeki yapılar, Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kurulu Müdürlüğü yetkililerinin ve Kütahya Belediyesi Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) ekiplerinin aldığı yıkım kararları sonrası Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın talimatlarıyla, Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından hızla yıkımı gerçekleştiriliyor. Alınan yıkım kararlarının ardından gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla, Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri zaman kaybetmeden yıkım işlemini gerekli güvenlik önlemlerini alarak, Kütahya Belediyesi Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) yetkilisi Mimar Süreyya KALAYCI gözetiminde gerçekleştiriyor. Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak, Mecidiye Mahallesi Kader Sokakta Bulunan 2 Adet metruk yapının yıkımını gerçekleştirerek hafriyatlarını kaldırdı. Yıkımlar sonrası yıllardır vatandaşlar tarafından şikayetlere konu olan Mecidiye Mahallesi Kader Sokağın diğer sokaklarla olan yol bağlantısı sağlanmış oldu. - DORUK
Kütahya’da metruk halde bulunan ve Kütahya halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, Kütahya Belediyesi Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) ekipleri, Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kurulu Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte yerinde tespit edilirken; Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılıyor.

Kütahya’da metruk halde bulunan ve Kütahya halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılıyor.

İncelemeler sonucunda ekipler, Pirler Mahallesi, Karadonlu Sokakta bulunan yıkılacak derecede tehlikeli mail-i inhidam durumundaki tescilli yapının ve Mecidiye Mahallesindeki tescilliye komşu metruk haldeki yapının da ivedilikle yıkılmasına, Meydan Mahallesi, Meydan Caddesinde bulunan tescilli yapıların da mail-i inhidam raporlarının ve projelerinin kurula iletilmesinin kararını verdi.

Halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş metruk haldeki yapılar, Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kurulu Müdürlüğü yetkililerinin ve Kütahya Belediyesi Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) ekiplerinin aldığı yıkım kararları sonrası Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın talimatlarıyla, Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından hızla yıkımı gerçekleştiriliyor.

Alınan yıkım kararlarının ardından gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla, Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri zaman kaybetmeden yıkım işlemini gerekli güvenlik önlemlerini alarak, Kütahya Belediyesi Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) yetkilisi Mimar Süreyya KALAYCI gözetiminde gerçekleştiriyor.

Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak, Mecidiye Mahallesi Kader Sokakta Bulunan 2 Adet metruk yapının yıkımını gerçekleştirerek hafriyatlarını kaldırdı. Yıkımlar sonrası yıllardır vatandaşlar tarafından şikayetlere konu olan Mecidiye Mahallesi Kader Sokağın diğer sokaklarla olan yol bağlantısı sağlanmış oldu. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.