Mesleki Eğitimle Hem Okuyup, Hem Meslek Öğreniliyor

Eğitim 29.12.2021 - 18:00, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2069+ kez okundu.
 

Mesleki Eğitimle Hem Okuyup, Hem Meslek Öğreniliyor

Meslekî ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Şube Müdürü İslam AKTEPE başkanlığında, ilimiz merkezindeki İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Halk Eğitim Merkezi müdürleri ve Mesleki Eğitim Merkezi yöneticilerinin katılımı ile "Meslekî Eğitim Merkezi Programı" tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Müdürlüğümüz Germiyan Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda "Meslekî Eğitim Merkezi Programı"nın tanıtımı yapılırken bu programa kaydedilecek öğrenci sayısını artırmaya yönelik yapılacak çalışmalar ele alındı. Meslekî Eğitim Merkezlerimizde ve tüm meslekî ve teknik Anadolu liselerimizde "Meslekî Eğitim Merkezi Programı" kayıtları devam ediyor.  Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Tüm Meslek Liseleri bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezinde; yaş sınırı olmadan, Mesleki eğitimde istihdama giden en kısa yol olduğu belirtilerek; Bir gün okul, 4 gün işletme, Okurken ücret ve sigorta, Meslek Lisesi Diploması, Kalfalık ve Ustalık Belgesi, İşletmelerde devlet desteği, Yüzde 90 istihdam, Olanakları yer alırken, eğitim programları ve kayıt işlemleri ile ilgili Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine müracaat edilebileceği bildirildi. Meslek Eğitim programıyla 181 farklı dalda meslek eğitim fırsatı, kendi işyerini açma imkanı, ustalık belgesi ve Meslek Lisesi diploması, haftada 1 gün okulda teorik, 4-5 gün işletmede beceri eğitimi, iş kazası meslek hastalığı hastalık sigorta imkanı, asgari ücretin en az yüzde 30 ile yüzde 50 arası maaş imkanları sunulmaktadır. Ayrıntılı bilgi için size en yakın meslekî ve teknik Anadolu lisesine müracaat edebilirsiniz. - DORUK Fatma

Meslekî ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Şube Müdürü İslam AKTEPE başkanlığında, ilimiz merkezindeki İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Halk Eğitim Merkezi müdürleri ve Mesleki Eğitim Merkezi yöneticilerinin katılımı ile "Meslekî Eğitim Merkezi Programı" tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Müdürlüğümüz Germiyan Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda "Meslekî Eğitim Merkezi Programı"nın tanıtımı yapılırken bu programa kaydedilecek öğrenci sayısını artırmaya yönelik yapılacak çalışmalar ele alındı.

Meslekî Eğitim Merkezlerimizde ve tüm meslekî ve teknik Anadolu liselerimizde "Meslekî Eğitim Merkezi Programı" kayıtları devam ediyor. 

Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre,

Tüm Meslek Liseleri bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezinde; yaş sınırı olmadan, Mesleki eğitimde istihdama giden en kısa yol olduğu belirtilerek;

Bir gün okul, 4 gün işletme,

Okurken ücret ve sigorta,

Meslek Lisesi Diploması,

Kalfalık ve Ustalık Belgesi,

İşletmelerde devlet desteği,

Yüzde 90 istihdam,

Olanakları yer alırken, eğitim programları ve kayıt işlemleri ile ilgili Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine müracaat edilebileceği bildirildi.

Meslek Eğitim programıyla 181 farklı dalda meslek eğitim fırsatı, kendi işyerini açma imkanı, ustalık belgesi ve Meslek Lisesi diploması, haftada 1 gün okulda teorik, 4-5 gün işletmede beceri eğitimi, iş kazası meslek hastalığı hastalık sigorta imkanı, asgari ücretin en az yüzde 30 ile yüzde 50 arası maaş imkanları sunulmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için size en yakın meslekî ve teknik Anadolu lisesine müracaat edebilirsiniz. - DORUK Fatma

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.