Macaristan Özgürlük Savaşçısı Lajos KOSSUTH Anıldı

Güncel 25.03.2021 - 14:27, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3066+ kez okundu.
 

Macaristan Özgürlük Savaşçısı Lajos KOSSUTH Anıldı

Macaristan Bölge Fahri Konsolosu İsmet Güral, Kütahya’daki LajosKossuth Anıtı’na Macaristan’ın Bağımsızlık Savaşı ve Macaristan Milli günü nedeniyle çelenk sundu. Koronavirüs salgını sebebiyle Macaristan’ın Bağımsızlık savaşı ve Macaristan Milli Günü’nde bu yıl da resmi tören yapılamadı.
Macaristan Bölge Fahri Konsolosu İsmet Güral, Kütahya’daki Lajos Kossuth Anıtı’na Macaristan’ın Bağımsızlık Savaşı ve Macaristan Milli günü nedeniyle çelenk sundu. Koronavirüs salgını sebebiyle Macaristan’ın Bağımsızlık savaşı ve Macaristan Milli Günü’nde bu yıl da resmi tören yapılamadı. Macaristan’ın Bağımsızlık Savaşı ve Macaristan Milli günü nedeniyle, Macaristan Bölge Fahri Konsolosu İsmet Güral, Kossuth Anıtına çelenk sundu. Her sene resmi tören yapılan Macaristan’ın Bağımsızlık savaşı ve Macaristan Milli Günü’nde bu yıl da geçen yıl olduğu gibi tören yapılamadı. Macaristan Bölge Fahri Konsolosu İsmet Güral, Kossuth Anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu. İsmet Güral’ın eşi Avukat Nesrin Güral’da çelenk sunma esnasında hazır bulundu. İsmet Güral’ın Anıta sunduğu Çelenkte, Macaristan Ankara Büyük Elçiliği, Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu ve Macaristan Kütahya Fahri Konsolosluğu isimleri de yer aldı. KÜTAHYA’DA KALDI 15 Mart 1848 yılında Macaristan Avusturya İmparatorluğuna karşı bağımsızlık savaşını başlattı. Tek istekleri kendi ülkelerinde özgür ve bağımsız yaşamak olan Macaristan Halkının bu savaşına Milli Kahraman Lajos Kossuth önderlik ve liderlik yapıyordu.1850/ 1851 yıllarında Osmanlı İmparatorluğuna sığınan Lajos Kossuth ve beraberindeki 150 mülteci Kütahya’da 2 yıla yakın misafir edildi.  Osmanlı Padişahı Abdülmecit, Avusturya, Rusya gibi bazı ülkeler tarafından kendisine yapılan baskılara aldırış etmediği gibi; Kossuth’un Macaristan’da kalan Ailesini de Kütahya’ya naklettirerek, buluşmalarını sağladı ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ Kütahya’da “Macar Evi” olarak da bilinen Lajos Kossuth’un Müzesi’ Macaristan bağımsızlık kahramanının ve ilk Macaristan Cumhurbaşkanı’nın o dönem konakladığı ve Macaristan Anayasası’nın hazırlandığı yer olarak biliniyor. Kütahya aziz ve saygıdeğer misafiri Kossuth’u  Kütahya halkı  bağrına bastı. Kossuth Kütahya’dan ABD ve İngiltere liderlerine; Macaristan’ın bağımsızlığı ve özgürlüğü hakkında yazdığı mektuplarda Kütahya’dan övgülerle söz etti - DORUK
Macaristan Bölge Fahri Konsolosu İsmet Güral, Kütahya’daki LajosKossuth Anıtı’na Macaristan’ın Bağımsızlık Savaşı ve Macaristan Milli günü nedeniyle çelenk sundu. Koronavirüs salgını sebebiyle Macaristan’ın Bağımsızlık savaşı ve Macaristan Milli Günü’nde bu yıl da resmi tören yapılamadı.

Macaristan Bölge Fahri Konsolosu İsmet Güral, Kütahya’daki Lajos Kossuth Anıtı’na Macaristan’ın Bağımsızlık Savaşı ve Macaristan Milli günü nedeniyle çelenk sundu. Koronavirüs salgını sebebiyle Macaristan’ın Bağımsızlık savaşı ve Macaristan Milli Günü’nde bu yıl da resmi tören yapılamadı.

Macaristan’ın Bağımsızlık Savaşı ve Macaristan Milli günü nedeniyle, Macaristan Bölge Fahri Konsolosu İsmet Güral, Kossuth Anıtına çelenk sundu. Her sene resmi tören yapılan Macaristan’ın Bağımsızlık savaşı ve Macaristan Milli Günü’nde bu yıl da geçen yıl olduğu gibi tören yapılamadı.

Macaristan Bölge Fahri Konsolosu İsmet Güral, Kossuth Anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu. İsmet Güral’ın eşi Avukat Nesrin Güral’da çelenk sunma esnasında hazır bulundu.

İsmet Güral’ın Anıta sunduğu Çelenkte, Macaristan Ankara Büyük Elçiliği, Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu ve Macaristan Kütahya Fahri Konsolosluğu isimleri de yer aldı.

KÜTAHYA’DA KALDI

15 Mart 1848 yılında Macaristan Avusturya İmparatorluğuna karşı bağımsızlık savaşını başlattı. Tek istekleri kendi ülkelerinde özgür ve bağımsız yaşamak olan Macaristan Halkının bu savaşına Milli Kahraman Lajos Kossuth önderlik ve liderlik yapıyordu.1850/ 1851 yıllarında Osmanlı İmparatorluğuna sığınan Lajos Kossuth ve beraberindeki 150 mülteci Kütahya’da 2 yıla yakın misafir edildi.  Osmanlı Padişahı Abdülmecit, Avusturya, Rusya gibi bazı ülkeler tarafından kendisine yapılan baskılara aldırış etmediği gibi; Kossuth’un Macaristan’da kalan Ailesini de Kütahya’ya naklettirerek, buluşmalarını sağladı

ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ

Kütahya’da “Macar Evi” olarak da bilinen Lajos Kossuth’un Müzesi’ Macaristan bağımsızlık kahramanının ve ilk Macaristan Cumhurbaşkanı’nın o dönem konakladığı ve Macaristan Anayasası’nın hazırlandığı yer olarak biliniyor.

Kütahya aziz ve saygıdeğer misafiri Kossuth’u  Kütahya halkı  bağrına bastı. Kossuth Kütahya’dan ABD ve İngiltere liderlerine; Macaristan’ın bağımsızlığı ve özgürlüğü hakkında yazdığı mektuplarda Kütahya’dan övgülerle söz etti - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.