Kütahya’nın Avrupa Birliği Projelerindeki Büyük Başarısı

Güncel 27.10.2023 - 14:24, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 12560+ kez okundu.
 

Kütahya’nın Avrupa Birliği Projelerindeki Büyük Başarısı

Avrupa Gönüllülük Hizmetleri kapsamında bugüne değin 36 gencimizi değişik Avrupa ülkelerinde projeleri için yurt dışına göndermiş olan kurum - yalnızca bu yıl içerisinde- GENÇLİK DEĞİŞİM PROJElerinde (Youth Excahange) 18 gencimizi 4 farklı projede Çekya,
Adını Kütahya’nın tarihteki ilk adlarından alan (Synaos) Kütahya Fikir Kulübü Derneği 2023 yılında dört AB projesine imza atarak dalında bir ilki başardı. Kütahya’da 2004 yılında kurulan Kütahya Fikir Kulübü Derneği (SFKD) AB projelerinde kentimizin gururu olmayı sürdürmektedir. 2010 yılında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından üç dalda akredite edilen SFKD bölgemizde de Avrupa Gönüllülük Hizmeti sunan ilk kuruluş olma özelliğini taşımaktadır.           Avrupa Gönüllülük Hizmetleri kapsamında bugüne değin 36 gencimizi değişik Avrupa ülkelerinde projeleri için yurt dışına göndermiş olan kurum - yalnızca bu yıl içerisinde- GENÇLİK DEĞİŞİM PROJElerinde (Youth Excahange) 18 gencimizi 4 farklı projede Çekya,İspanya(2) ve Polonya’ya daki projelere katılımcı olarak göndermiştir. Kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden bu gençlerimiz görgü ve bilgi dağarcıkları için de yararlı birikimler elde etmişlerdir.           Doruk Gazetesine yaptıkları AB Projeleri hakkında bilgiler veren SFKD Başkanı Cüneyt KÖŞE, soru üzerine projeleri kısaca özetlemiştir: “Çalışmalarımızı Youth Senate’nin Türkiye ayağı ve Kütahya Belediyesi Kent Konseyi’nin proje ekibinin bir parçası olarak sürdürmekteyiz. Bu yıl dört Avrupa ülkesinde sırasıyla Çekya’da Kicking the pain away – gently, İspanya’da Make it clickable ve Let's Unbox son olarak da Polonya’da da Dr. Digital  projelerini gerçekleştirdik. Çekya’daki projenin teması: günümüzdeki gençlerin stresle başa çıkma konusunda en iyi uygulamaları paylaşmak; araçlar ve teknikler kullanarak da ruhsal esenliğin nasıl korunabileceğini öğrenmeleri idi. Make it Clikable adından da anlaşılacağı gibi (tıklanabilir yapın) bilgisayar teknolojileri kullanılarak gençlerin aralarında sürdürdükleri tatlı rekabette kendilerine avantaj sağlamaları konusunda yararlı bir kurs (Training Course) olmuştur. Let’s Unbox da ise gençlerin gizli güçlerini fark ederek açığa çıkarmaları ve kendilerini gerçekleştirmeleri konusunda onlara fırsatları tanıtan bir çalışma olmuştur. Son olarak da bu ay Polonya’da gerçekleştirdiğimiz projede gençlerle birlikte yapmak istediği şeyler için harika fikirleriniz mi var? sorusundan yola çıkarak "Dr. Digital" projesinde fikirlerini paylaşıp ve bunları gerçekleştirmek için başkalarıyla birlikte çalışmaları konusunda yararlı çalışmalar yaptık.’’ demiştir. Gençlerimizin kendilerini gerçekleştirmeleri ve yurtdışında projelerde yer almaları konusunda onlara yardımcı olmayı sürdüreceğiz diyen Cüneyt KÖŞE’ye Doruk Gazetesi olarak başarılar diliyoruz. - DORUK
Avrupa Gönüllülük Hizmetleri kapsamında bugüne değin 36 gencimizi değişik Avrupa ülkelerinde projeleri için yurt dışına göndermiş olan kurum - yalnızca bu yıl içerisinde- GENÇLİK DEĞİŞİM PROJElerinde (Youth Excahange) 18 gencimizi 4 farklı projede Çekya,

Adını Kütahya’nın tarihteki ilk adlarından alan (Synaos) Kütahya Fikir Kulübü Derneği 2023 yılında dört AB projesine imza atarak dalında bir ilki başardı. Kütahya’da 2004 yılında kurulan Kütahya Fikir Kulübü Derneği (SFKD) AB projelerinde kentimizin gururu olmayı sürdürmektedir. 2010 yılında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından üç dalda akredite edilen SFKD bölgemizde de Avrupa Gönüllülük Hizmeti sunan ilk kuruluş olma özelliğini taşımaktadır.

          Avrupa Gönüllülük Hizmetleri kapsamında bugüne değin 36 gencimizi değişik Avrupa ülkelerinde projeleri için yurt dışına göndermiş olan kurum - yalnızca bu yıl içerisinde- GENÇLİK DEĞİŞİM PROJElerinde (Youth Excahange) 18 gencimizi 4 farklı projede Çekya,İspanya(2) ve Polonya’ya daki projelere katılımcı olarak göndermiştir. Kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden bu gençlerimiz görgü ve bilgi dağarcıkları için de yararlı birikimler elde etmişlerdir.

          Doruk Gazetesine yaptıkları AB Projeleri hakkında bilgiler veren SFKD Başkanı Cüneyt KÖŞE, soru üzerine projeleri kısaca özetlemiştir: “Çalışmalarımızı Youth Senate’nin Türkiye ayağı ve Kütahya Belediyesi Kent Konseyi’nin proje ekibinin bir parçası olarak sürdürmekteyiz. Bu yıl dört Avrupa ülkesinde sırasıyla Çekya’da Kicking the pain away – gently, İspanya’da Make it clickable ve Let's Unbox son olarak da Polonya’da da Dr. Digital  projelerini gerçekleştirdik.

Çekya’daki projenin teması: günümüzdeki gençlerin stresle başa çıkma konusunda en iyi uygulamaları paylaşmak; araçlar ve teknikler kullanarak da ruhsal esenliğin nasıl korunabileceğini öğrenmeleri idi.

Make it Clikable adından da anlaşılacağı gibi (tıklanabilir yapın) bilgisayar teknolojileri kullanılarak gençlerin aralarında sürdürdükleri tatlı rekabette kendilerine avantaj sağlamaları konusunda yararlı bir kurs (Training Course) olmuştur.

Let’s Unbox da ise gençlerin gizli güçlerini fark ederek açığa çıkarmaları ve kendilerini gerçekleştirmeleri konusunda onlara fırsatları tanıtan bir çalışma olmuştur.

Son olarak da bu ay Polonya’da gerçekleştirdiğimiz projede gençlerle birlikte yapmak istediği şeyler için harika fikirleriniz mi var? sorusundan yola çıkarak "Dr. Digital" projesinde fikirlerini paylaşıp ve bunları gerçekleştirmek için başkalarıyla birlikte çalışmaları konusunda yararlı çalışmalar yaptık.’’ demiştir.

Gençlerimizin kendilerini gerçekleştirmeleri ve yurtdışında projelerde yer almaları konusunda onlara yardımcı olmayı sürdüreceğiz diyen Cüneyt KÖŞE’ye Doruk Gazetesi olarak başarılar diliyoruz. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.