KÜTAHYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE MİLLİ EĞİTİMİNDE LOKOMOTİF GÖREVİ ÜSTLENİYOR

Eğitim 01.08.2019 - 14:10, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3499+ kez okundu.
 

KÜTAHYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE MİLLİ EĞİTİMİNDE LOKOMOTİF GÖREVİ ÜSTLENİYOR

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm Türkiye’ye örnek olacak projelerle diğer illere örnek teşkil ediyor.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yaptığı başarılı çalışmalar ile sadece Kütahya'da değil, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm İllere örnek gösteriliyor. ''Okulum Kütahya'' ve ''Eğitsel Veri Madenciliği'' adı altında toplanan verilen kitap haline getirilerek tüm öğrencilere kaynak teşkil edilmesi planlanıyor. ''Okulum Kütahya'' adlı kitap, öğrencilerin okul dışında mevcut dersler ve müfredatla birebir eşleştirilerek öğretmenleri nezaretinde ilgili mekanlara ve tarihi miraslarımıza gidilerek inceleme ve yerinde öğretim metodu ile öğrenmeye iğme kazandıracaklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit '' Kütahyamızdaki belli başlı tarihi ve kültürel alanları okul dışı öğrenme kapsamı çercevesinde bu kitapda ele aldık.Ana okulundan lise son sınıfa kadar hangi mekan hangi ders kitabının konusunu içerebilir boyutunda bu kitapda ele aldık.Bü kitap Kütahyamızın tüm tarihi,kültürel, yer altı ve yer üstü zenginliklerimizi kapsamaktadır ve bu kitabı yardımcı ders kitabı ve araştırma materyali olacak şekilde kullanacaklardır. Bu çalışmamız aynı zamanda Türkiyede bir ilk olma özelliğide taşıması açısından önem arzetmektedir. söz konusu kitabın hazırlanmasında AR-GE bölümü sorumlusu İsmail Güven'e çok teşekkür ediyorum'' dedi. ''Diğer bir çalıştay kitabı olan ''Eğitsel Veri Madenciliği'' kitabı ise öğrencilerin tüm bilgilerinin ve başarı alanlarının bilgisayar proğramına yüklenerek elde edilen donelerin LGS sınavındaki başarıları ile örtüştüğü görülmüştür.Bu çalıştay sonucunda öğrencilerimizin hangi bölümlere yönlendirileceği ve hangi alanda daha başırılı olacağı bilimsel verilerle kanıtlanmış olacaktır. 8.sınıf öğrencilerinin ders notları ile sınavda alacakları başarı notları karşılaştırılacak ve hani dersde ve hangi alanda zayıf oldukları konusunda bilgi sahibi olunarak o alanda çalışmaların yoğunlaşması sağlanarak başarıyı üst seviyelere çekmeye çalışmayı hedeflemeyi düşünüyoruz'' açıklamalarında bulunan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Buna benzer okul-öğrenci-veli ücgeni cerçevesinde eğitim kalitesinin yükseltilmesi ile ilğili çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.DORUK HABER-Hüdayim GÜLER
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm Türkiye’ye örnek olacak projelerle diğer illere örnek teşkil ediyor.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yaptığı başarılı çalışmalar ile sadece Kütahya'da değil, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm İllere örnek gösteriliyor.

''Okulum Kütahya'' ve ''Eğitsel Veri Madenciliği'' adı altında toplanan verilen kitap haline getirilerek tüm öğrencilere kaynak teşkil edilmesi planlanıyor.

''Okulum Kütahya'' adlı kitap, öğrencilerin okul dışında mevcut dersler ve müfredatla birebir eşleştirilerek öğretmenleri nezaretinde ilgili mekanlara ve tarihi miraslarımıza gidilerek inceleme ve yerinde öğretim metodu ile öğrenmeye iğme kazandıracaklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit '' Kütahyamızdaki belli başlı tarihi ve kültürel alanları okul dışı öğrenme kapsamı çercevesinde bu kitapda ele aldık.Ana okulundan lise son sınıfa kadar hangi mekan hangi ders kitabının konusunu içerebilir boyutunda bu kitapda ele aldık.Bü kitap Kütahyamızın tüm tarihi,kültürel, yer altı ve yer üstü zenginliklerimizi kapsamaktadır ve bu kitabı yardımcı ders kitabı ve araştırma materyali olacak şekilde kullanacaklardır. Bu çalışmamız aynı zamanda Türkiyede bir ilk olma özelliğide taşıması açısından önem arzetmektedir.

söz konusu kitabın hazırlanmasında AR-GE bölümü sorumlusu İsmail Güven'e çok teşekkür ediyorum'' dedi.

''Diğer bir çalıştay kitabı olan ''Eğitsel Veri Madenciliği'' kitabı ise öğrencilerin tüm bilgilerinin ve başarı alanlarının bilgisayar proğramına yüklenerek elde edilen donelerin LGS sınavındaki başarıları ile örtüştüğü görülmüştür.Bu çalıştay sonucunda öğrencilerimizin hangi bölümlere yönlendirileceği ve hangi alanda daha başırılı olacağı bilimsel verilerle kanıtlanmış olacaktır. 8.sınıf öğrencilerinin ders notları ile sınavda alacakları başarı notları karşılaştırılacak ve hani dersde ve hangi alanda zayıf oldukları konusunda bilgi sahibi olunarak o alanda çalışmaların yoğunlaşması sağlanarak başarıyı üst seviyelere çekmeye çalışmayı hedeflemeyi düşünüyoruz'' açıklamalarında bulunan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Buna benzer okul-öğrenci-veli ücgeni cerçevesinde eğitim kalitesinin yükseltilmesi ile ilğili çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.DORUK HABER-Hüdayim GÜLER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.