KÜTAHYA KALESİ GÜZELLEŞECEK

Güncel 03.04.2020 - 10:26, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2651+ kez okundu.
 

KÜTAHYA KALESİ GÜZELLEŞECEK

Kütahya Kalesi kurtarma kazısı protokolü imzalandı
Kütahya Kalesinde yapılacak kazı, restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları için Kütahya Belediyesi, Kütahya İl Özel İdaresi ve Kütahya Müze Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Antik dönem, Bizans, Selçuklu, Germiyanoğulları ve Osmanlı Devletinde de önemli yeri olan tarihi Kütahya Kalesi’nin gelecek nesillere daha sağlıklı bir yapıyla aktarılması, turizm ve sosyal hayattaki işlevinin artırılması için yapılacak olan kazı, restorasyon, çevre düzenlemesi ve kurumlar arasındaki iş birliğinin çerçevesini belirleyen protokol Kütahya Belediyesinde imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, “Şehrimizin çok önemli tarihi değerlerinden birisi olan Kütahya Kalesi kurtarma kazısına yönelik işbirliği protokolü imzaladık. Kütahya Müze Müdürlüğü başkanlığında, Kütahya Belediyesi ve Kütahya İl Özel İdaresinin desteği ile yapılacak olan Kütahya Kalesi Kurtarma protokolü hayırlı uğurlu olsun” dedi. Protokol kapsamında Kütahya Kalesinde; kazı çalışmaları, burçlarda ve beden duvarlarında restorasyon çalışmaları, yürüyüş yolları yapımı, ışıklandırma çalışmaları ve kale içerisindeki çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak.DORUK HABER-Hüdayim GÜLER
Kütahya Kalesi kurtarma kazısı protokolü imzalandı

Kütahya Kalesinde yapılacak kazı, restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları için Kütahya Belediyesi, Kütahya İl Özel İdaresi ve Kütahya Müze Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Antik dönem, Bizans, Selçuklu, Germiyanoğulları ve Osmanlı Devletinde de önemli yeri olan tarihi Kütahya Kalesi’nin gelecek nesillere daha sağlıklı bir yapıyla aktarılması, turizm ve sosyal hayattaki işlevinin artırılması için yapılacak olan kazı, restorasyon, çevre düzenlemesi ve kurumlar arasındaki iş birliğinin çerçevesini belirleyen protokol Kütahya Belediyesinde imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, “Şehrimizin çok önemli tarihi değerlerinden birisi olan Kütahya Kalesi kurtarma kazısına yönelik işbirliği protokolü imzaladık. Kütahya Müze Müdürlüğü başkanlığında, Kütahya Belediyesi ve Kütahya İl Özel İdaresinin desteği ile yapılacak olan Kütahya Kalesi Kurtarma protokolü hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Protokol kapsamında Kütahya Kalesinde; kazı çalışmaları, burçlarda ve beden duvarlarında restorasyon çalışmaları, yürüyüş yolları yapımı, ışıklandırma çalışmaları ve kale içerisindeki çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak.DORUK HABER-Hüdayim GÜLER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.