Kütahya'daki Korona Durumu Kamuoyu İle Paylaşılmalı

Spor 14.05.2020 - 18:06, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4040+ kez okundu.
 

Kütahya'daki Korona Durumu Kamuoyu İle Paylaşılmalı

CHP İl Başkanı Dr. Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ, Covid19 ile ilgili bilgilerin şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmadığı, üzeri kapatılarak ve kamuoyunda iyimser bir hava yaratılarak halkın sağlığının tehlikeye atıldığı; AVM'lerin açılmasıyla, salgının yaygınlaşmasına zemin hazırlandığını belirtti.
Önemli tespitlerde bulunan CHP İl Başkanı Dr. Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ: "Kütahya İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından Covid-19 pozitif vakalardaki artış nedeniyle bireysel izolasyonun yeterli olamayacağı, alınan tedbirlerin bulaşın yayılımı düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla 12.05.2020’de Perli mahallesinin tamamı, Gaybiefendi mahallesi Uğur sokak, Kanal Sokak, Seyhan sokak ve Kızılırmak sokakta on dört gün boyunca karantina uygulanmasına karar verilmiştir. Bunun yanı sıra Eskigediz beldemiz karantina altındadır. Şehir merkezinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu caddelerde maske takma zorunluluğu getirilmiştir. Şehrimizde Covid- 19 vakalarının sayıları, vakaların yerleşim durumu, kaç hastanın yoğun bakımda, servislerde ve evlerde takipte olduğu şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Üzeri kapatılarak ve kamuoyunda iyimser bir hava yaratılarak halkımızın sağlığı, hepimizin hayatı tehlikeye atılmaktadır.   AVM'lerin Açılmasıyla, Salgının Yaygınlaşmasına Zemin Hazırlanmakta Bir yanda Covid-19 pozitif vakalardaki hızlı artış nedeniyle karantina uygulaması yapılırken bir yanda AVM’ler açılmakta, turizm sezonu için hazırlık çalışmaları sürmektedir. Uygulamalar salgınla mücadelede çelişki ve ciddi risk yaratmaktadır. Normalleşme adı altında salgının yaygınlaşmasına zemin hazırlanmakta, toplum sağlığı ve insanlarımızın hayatı riske altılmaktadır" dedi.   Korona Verileri, Basın Mensuplarıyla Günlük Paylaşılsın Biz de yetkililerden Doruk Gazetesi olarak Türkiye geneli ile ilgili verilerin paylaşımının yapıldığı gibi, Kütahya'mızda genel ve ilçe bazlı günlük korona verilerinin basın mensuplarıyla paylaşılmasını ve doğru bilgilerin, doğru kaynaktan basın aracılığıyla sağlıklı bir şekilde vatandaşlara aktarılmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanmamalı. - DORUK
CHP İl Başkanı Dr. Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ, Covid19 ile ilgili bilgilerin şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmadığı, üzeri kapatılarak ve kamuoyunda iyimser bir hava yaratılarak halkın sağlığının tehlikeye atıldığı; AVM'lerin açılmasıyla, salgının yaygınlaşmasına zemin hazırlandığını belirtti.

Önemli tespitlerde bulunan CHP İl Başkanı Dr. Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ: "Kütahya İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından Covid-19 pozitif vakalardaki artış nedeniyle bireysel izolasyonun yeterli olamayacağı, alınan tedbirlerin bulaşın yayılımı düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla 12.05.2020’de Perli mahallesinin tamamı, Gaybiefendi mahallesi Uğur sokak, Kanal Sokak, Seyhan sokak ve Kızılırmak sokakta on dört gün boyunca karantina uygulanmasına karar verilmiştir. Bunun yanı sıra Eskigediz beldemiz karantina altındadır. Şehir merkezinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu caddelerde maske takma zorunluluğu getirilmiştir.

Şehrimizde Covid- 19 vakalarının sayıları, vakaların yerleşim durumu, kaç hastanın yoğun bakımda, servislerde ve evlerde takipte olduğu şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Üzeri kapatılarak ve kamuoyunda iyimser bir hava yaratılarak halkımızın sağlığı, hepimizin hayatı tehlikeye atılmaktadır.

 

AVM'lerin Açılmasıyla, Salgının Yaygınlaşmasına Zemin Hazırlanmakta

Bir yanda Covid-19 pozitif vakalardaki hızlı artış nedeniyle karantina uygulaması yapılırken bir yanda AVM’ler açılmakta, turizm sezonu için hazırlık çalışmaları sürmektedir. Uygulamalar salgınla mücadelede çelişki ve ciddi risk yaratmaktadır. Normalleşme adı altında salgının yaygınlaşmasına zemin hazırlanmakta, toplum sağlığı ve insanlarımızın hayatı riske altılmaktadır" dedi.

 

Korona Verileri, Basın Mensuplarıyla Günlük Paylaşılsın

Biz de yetkililerden Doruk Gazetesi olarak Türkiye geneli ile ilgili verilerin paylaşımının yapıldığı gibi, Kütahya'mızda genel ve ilçe bazlı günlük korona verilerinin basın mensuplarıyla paylaşılmasını ve doğru bilgilerin, doğru kaynaktan basın aracılığıyla sağlıklı bir şekilde vatandaşlara aktarılmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanmamalı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.