Kütahya Çiniciliğini Tanıtan Proje, Aralık Ayında Başlıyor

Güncel 09.11.2019 - 17:21, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2285+ kez okundu.
 

Kütahya Çiniciliğini Tanıtan Proje, Aralık Ayında Başlıyor

Kütahya Fikir Kulübü Derneğinin 2019-2 TR01-ESC döneminde ÇİNİ SANATINI GÖNÜLLÜLÜKLE ÖĞRENİYORUZ projeleri Ulusal Ajans tarafından değerlendirilerek kabul almıştır.
Kütahya Fikir Kulübü Derneğinin 2019-2 TR01-ESC döneminde ÇİNİ SANATINI GÖNÜLLÜLÜKLE ÖĞRENİYORUZ projeleri Ulusal Ajans tarafından değerlendirilerek kabul almıştır.   Gazetemizi ziyaret ederek projelerini anlatan dernek yönetimi; Proje çerçevesinde Kütahya çiniciliği bir kez daha sınırlarımız dışında tanıtılacaktır dediler. Projenin iki farklı ayağının olduğunu belirten dernek başkanı Cüneyt KÖŞE konuşmasını şöyle sürdürdü: "Projemiz bir gönüllülük projesidir. Eski adıyla Avrupa Gönüllülük Hizmeti (AGH) yeni adıyla European Solıdarıty Corps  (ESC) /Avrupa Dayanışma Programı projesidir. ESC Projelerinde Avrupa Birliği 2019-2027 Gençlik Strateji hedeflerini desteklemektedir.  ESC Programı Avrupa Birliği'nin değerlerinden ilham alarak, gençlerin aktif vatandaşlıklarını güçlendirmek için dayanışmanın temsilcileri olmalarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bu çerçevede yaşları 17-30 arasındaki gençlerimizi Yurtdışına: Gönüllü faaliyetlerle toplumlararası dayanışmayı arttırmak, dayanışmayı bir değer olarak teşvik etmek, gençlerin ve kuruluşların erişilebilir ve yüksek kaliteli dayanışma faaliyetlerine katılımını artırmak. Avrupa'da işbirliği, dayanışma, demokrasi ve vatandaşlığın güçlendirilmesine katkıda bulunmak, Sosyal yaşantıya dahil etmeyi teşvik etmek. Gençlerin farklı ülkelerde iş deneyimi elde etmesini sağlamak hedeflerini gerçekleştirmek üzere  gönderiyoruz. Ayrıca yurtdışından da gönüllü gençleri Yurdumuzda ağırlıyoruz" dedi. Tüm bu faaliyetler için gençlerin herhangi bir bedel ödemediğini kaydeden dernek başkanı Cüneyt KÖŞE sözlerini "Bu proje çerçevesinde dört gencimiz 2 aylığına Portekiz’e gönderilecek, oradaki kurumda gönüllü gençlere KÜTAHYA ÇİNİCİLİĞİni tanıtacaklardır. Projenin diğer bir akışı da İlimizde gerçekleşecek olup, bu akışta da Portekizli gençleri Kütahya’mızda ağırlayacağız" dedi. Bir yıl sürecek projede gençler deneyimlerini gazetemiz DORUK'ta da paylaşacaktır. Kütahya’mıza ve yurdumuza yararlı olacağını düşündüğümüz bu projeleri için Kütahya Fikir Kulübüne, DORUK Gazetesi olarak teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz. - DORUK
Kütahya Fikir Kulübü Derneğinin 2019-2 TR01-ESC döneminde ÇİNİ SANATINI GÖNÜLLÜLÜKLE ÖĞRENİYORUZ projeleri Ulusal Ajans tarafından değerlendirilerek kabul almıştır.

Kütahya Fikir Kulübü Derneğinin 2019-2 TR01-ESC döneminde ÇİNİ SANATINI GÖNÜLLÜLÜKLE ÖĞRENİYORUZ projeleri Ulusal Ajans tarafından değerlendirilerek kabul almıştır.  

Gazetemizi ziyaret ederek projelerini anlatan dernek yönetimi; Proje çerçevesinde Kütahya çiniciliği bir kez daha sınırlarımız dışında tanıtılacaktır dediler. Projenin iki farklı ayağının olduğunu belirten dernek başkanı Cüneyt KÖŞE konuşmasını şöyle sürdürdü: "Projemiz bir gönüllülük projesidir. Eski adıyla Avrupa Gönüllülük Hizmeti (AGH) yeni adıyla European Solıdarıty Corps  (ESC) /Avrupa Dayanışma Programı projesidir. ESC Projelerinde Avrupa Birliği 2019-2027 Gençlik Strateji hedeflerini desteklemektedir.  ESC Programı Avrupa Birliği'nin değerlerinden ilham alarak, gençlerin aktif vatandaşlıklarını güçlendirmek için dayanışmanın temsilcileri olmalarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Bu çerçevede yaşları 17-30 arasındaki gençlerimizi Yurtdışına: Gönüllü faaliyetlerle toplumlararası dayanışmayı arttırmak, dayanışmayı bir değer olarak teşvik etmek, gençlerin ve kuruluşların erişilebilir ve yüksek kaliteli dayanışma faaliyetlerine katılımını artırmak. Avrupa'da işbirliği, dayanışma, demokrasi ve vatandaşlığın güçlendirilmesine katkıda bulunmak, Sosyal yaşantıya dahil etmeyi teşvik etmek. Gençlerin farklı ülkelerde iş deneyimi elde etmesini sağlamak hedeflerini gerçekleştirmek üzere  gönderiyoruz. Ayrıca yurtdışından da gönüllü gençleri Yurdumuzda ağırlıyoruz" dedi.

Tüm bu faaliyetler için gençlerin herhangi bir bedel ödemediğini kaydeden dernek başkanı Cüneyt KÖŞE sözlerini "Bu proje çerçevesinde dört gencimiz 2 aylığına Portekiz’e gönderilecek, oradaki kurumda gönüllü gençlere KÜTAHYA ÇİNİCİLİĞİni tanıtacaklardır. Projenin diğer bir akışı da İlimizde gerçekleşecek olup, bu akışta da Portekizli gençleri Kütahya’mızda ağırlayacağız" dedi.

Bir yıl sürecek projede gençler deneyimlerini gazetemiz DORUK'ta da paylaşacaktır. Kütahya’mıza ve yurdumuza yararlı olacağını düşündüğümüz bu projeleri için Kütahya Fikir Kulübüne, DORUK Gazetesi olarak teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.