Kütahya Bilimle Şenleniyor

Eğitim 01.10.2021 - 12:13, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1937+ kez okundu.
 

Kütahya Bilimle Şenleniyor

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri destekleme programında 53 projeden biri olan "Kütahya Bilimle Şenleniyor" projesi kapsamında Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde 7-9 Ekim tarihlerinde Kütahya halkının katılımına açık olarak 101 atölye çalışması ve 3 söyleşi ile gerçekleştirilecek.
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri destekleme programında 53 projeden biri olan "Kütahya Bilimle Şenleniyor" projesi kapsamında Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde 7-9 Ekim tarihlerinde Kütahya halkının katılımına açık olarak 101 atölye çalışması ve 3 söyleşi ile gerçekleştirilecek. Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, Kütahya Bilimle Şenleniyor projesi; TÜBİTAK tarafından  bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılması amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı 2020/1 çağrı dönemi kapsamında ülke genelinde desteklenen 53 projeden biri olmayı başarmıştır.  TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı'nın amacı katılımcılarda farkındalık oluşturan, katılımcılara bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandıran ve bilimsel düşünme becerileri sağlayan etkileşimli uygulamalar içeren faaliyetlerin gerçekleştirilmesidir. Programın hedef kitlesi; toplumun her kesiminden farklı yaş ve eğitim düzeyinde vatandaşlardır. (Detaylı bilgi için: https://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/bilim-ve-toplum/ulusal-destek-programlari/icerik-4007-bilim-senlikleri-destekleme-programi) "Kütahya Bilimle Şenleniyor" projesinin özelde amacı; doğa, bilim, teknoloji ve mühendislik ile ilgili konuların toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan kitleye eğlenceli ve anlaşılır şekilde kavratılmasıdır. Geneldeki amaç ise; bilimi sevdirmek ve bilimin çeşitli dallarında farkındalık oluşturmaktır. Bu kapsamda bilim kültürünü ve iletişimini toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırmak amacıyla sergi, atölye, laboratuvar çalışmaları, tematik oyunlar, yarışmalar, sahne şovları, gösteriler, söyleşiler gibi uygulamalar içeren etkinlikler hazırlanmıştır.  Proje kapsamındaki Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çözüm ortakları (Alfabetik sırayla) Kütahya Belediyesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kütahya Özel Kırdar Bilgiören Koleji, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kütahya Sera AVM, Zafer Kalkınma Ajansı TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında hazırlanan "KÜTAHYA BİLİMLE ŞENLENİYOR" projesi 07-08-09 Ekim 2021 tarihlerinde Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Kendin Yap Atölyeleri ve Konferans Salonları, Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi Atölyeleri ve Gözlemevi, Özel Kırdar Bilgiören Koleji Planetaryumu ve Kütahya Sera AVM etkinlik alanlarında tüm Kütahya halkının katılımına açık 101 atölye çalışması ve 3 söyleşi gerçekleştirilecektir. - DORUK
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri destekleme programında 53 projeden biri olan "Kütahya Bilimle Şenleniyor" projesi kapsamında Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde 7-9 Ekim tarihlerinde Kütahya halkının katılımına açık olarak 101 atölye çalışması ve 3 söyleşi ile gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri destekleme programında 53 projeden biri olan "Kütahya Bilimle Şenleniyor" projesi kapsamında Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde 7-9 Ekim tarihlerinde Kütahya halkının katılımına açık olarak 101 atölye çalışması ve 3 söyleşi ile gerçekleştirilecek.

Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, Kütahya Bilimle Şenleniyor projesi; TÜBİTAK tarafından  bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılması amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı 2020/1 çağrı dönemi kapsamında ülke genelinde desteklenen 53 projeden biri olmayı başarmıştır. 

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı'nın amacı katılımcılarda farkındalık oluşturan, katılımcılara bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandıran ve bilimsel düşünme becerileri sağlayan etkileşimli uygulamalar içeren faaliyetlerin gerçekleştirilmesidir. Programın hedef kitlesi; toplumun her kesiminden farklı yaş ve eğitim düzeyinde vatandaşlardır. (Detaylı bilgi için: https://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/bilim-ve-toplum/ulusal-destek-programlari/icerik-4007-bilim-senlikleri-destekleme-programi)

"Kütahya Bilimle Şenleniyor" projesinin özelde amacı; doğa, bilim, teknoloji ve mühendislik ile ilgili konuların toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan kitleye eğlenceli ve anlaşılır şekilde kavratılmasıdır. Geneldeki amaç ise; bilimi sevdirmek ve bilimin çeşitli dallarında farkındalık oluşturmaktır. Bu kapsamda bilim kültürünü ve iletişimini toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırmak amacıyla sergi, atölye, laboratuvar çalışmaları, tematik oyunlar, yarışmalar, sahne şovları, gösteriler, söyleşiler gibi uygulamalar içeren etkinlikler hazırlanmıştır. 

Proje kapsamındaki Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çözüm ortakları (Alfabetik sırayla) Kütahya Belediyesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kütahya Özel Kırdar Bilgiören Koleji, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kütahya Sera AVM, Zafer Kalkınma Ajansı


TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında hazırlanan "KÜTAHYA BİLİMLE ŞENLENİYOR" projesi 07-08-09 Ekim 2021 tarihlerinde Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Kendin Yap Atölyeleri ve Konferans Salonları, Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi Atölyeleri ve Gözlemevi, Özel Kırdar Bilgiören Koleji Planetaryumu ve Kütahya Sera AVM etkinlik alanlarında tüm Kütahya halkının katılımına açık 101 atölye çalışması ve 3 söyleşi gerçekleştirilecektir. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.