Kütahya Belediyesi'nden Çevreye Duyarlı, Elektrikli Toplu Ulaşım Sistemi

Spor 23.11.2021 - 16:52, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2290+ kez okundu.
 

Kütahya Belediyesi'nden Çevreye Duyarlı, Elektrikli Toplu Ulaşım Sistemi

Kütahya Belediyesi tarafından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sanayi iş birliği projesi (SİP) kapsamında başvuruda bulunuldu.
Kütahya Belediyesi tarafından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sanayi iş birliği projesi (SİP) kapsamında başvuruda bulunuldu.  Proje kapsamında egzoz gazını ortadan kaldıran, çevre temizliğine büyük katkı sağlayan, yakıt tasarrufuyla da işletme maliyetini düşüren elektrikli toplu ulaşım sistemine geçilecek. Alternatif enerji sisteminde lityum pilli elektrikli otobüsleri kullanmak için girişimde bulunan Kütahya Belediyesi, üretilen yerli ve milli araçların temini ve şarj istasyonu için fizibilite projesine başladı.  15 DAKİKADA TAM ŞARJ OLABİLECEK Ultra Hızlı Şarj Özellikli Elektrikli Otobüs Sistemi ve Şarj İstasyonları Projesi'nin de SİP modeliyle gerçekleştirilecek. Dünyanın sayılı savunma sanayi firmalarından olan ASELSAN ve ülkemizin köklü kuruluşlarından TEMSA ile iş birliğinde ASELSAN tarafından yüzde 100 yerli ve milli olarak geliştirilmiş batarya ve çekiş sistemleri kullanılacak. Bunun yanında, motor soğutma sistemi, araç kontrol bilgisayarı, sürücü gösterge paneli gibi birçok alt sistem de ASELSAN tarafından yerlileştirilmiş olacak. Projenin hayata geçmesi halinde fosil yakıt ve bakım onarım giderlerinde Şehrimiz önemli bir avantaj ve tasarruf elde edecek. Çevre dostu bu araçlar, karbon salınımını engelleyecek. - DORUK
Kütahya Belediyesi tarafından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sanayi iş birliği projesi (SİP) kapsamında başvuruda bulunuldu.

Kütahya Belediyesi tarafından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sanayi iş birliği projesi (SİP) kapsamında başvuruda bulunuldu. 

Proje kapsamında egzoz gazını ortadan kaldıran, çevre temizliğine büyük katkı sağlayan, yakıt tasarrufuyla da işletme maliyetini düşüren elektrikli toplu ulaşım sistemine geçilecek. Alternatif enerji sisteminde lityum pilli elektrikli otobüsleri kullanmak için girişimde bulunan Kütahya Belediyesi, üretilen yerli ve milli araçların temini ve şarj istasyonu için fizibilite projesine başladı. 

15 DAKİKADA TAM ŞARJ OLABİLECEK

Ultra Hızlı Şarj Özellikli Elektrikli Otobüs Sistemi ve Şarj İstasyonları Projesi'nin de SİP modeliyle gerçekleştirilecek. Dünyanın sayılı savunma sanayi firmalarından olan ASELSAN ve ülkemizin köklü kuruluşlarından TEMSA ile iş birliğinde ASELSAN tarafından yüzde 100 yerli ve milli olarak geliştirilmiş batarya ve çekiş sistemleri kullanılacak. Bunun yanında, motor soğutma sistemi, araç kontrol bilgisayarı, sürücü gösterge paneli gibi birçok alt sistem de ASELSAN tarafından yerlileştirilmiş olacak.

Projenin hayata geçmesi halinde fosil yakıt ve bakım onarım giderlerinde Şehrimiz önemli bir avantaj ve tasarruf elde edecek. Çevre dostu bu araçlar, karbon salınımını engelleyecek. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.