Kütahya’ya Konservatuvar Kuruldu

Sanat (DORUK) - DORUK GAZETESİ | 24.11.2023 - 20:52, Güncelleme: 24.11.2023 - 20:52 5498+ kez okundu.
 

Kütahya’ya Konservatuvar Kuruldu

Kütahya Belediyesi konservatuvarı kurularak, sınavları yapıldı, eğitim öğretime başlayacak.
Kütahya Belediyesi konservatuvarı kurularak, sınavları yapıldı, eğitim öğretime başlayacak. Kütahya Belediyesi Kültür Sosyal Müdürü Yıldırım Akgül: “Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık bizler için büyük şans, teşekkür ediyorum kendisine. Çünkü bu manada götürdüğümüz hiçbir projeyi geri çevirmedi, maddi manevi hep destekledi. Kütahya'da artık bir konservatuarımız var. Bir buçuk yıldır çalıştık, projeler ürettik, yönetmelikler yazdık. “Gönlüm Devlet Konservatuvarının Olması” Gönlüm istiyordu ki Devlet Konservatuvarı olsun; yani YÖK bünyesinde, devlet üniversiteleri bünyesinde olsun, Konservatuar, müzik eğitim bölümleri Kütahya’da olmamış, ama inşallah bundan sonra olur. Madem yok Kütahya'da ciddi bir ihtiyaç bu. Bunu biz yapalım dedik ve 3 ay önce meclisimizden geçirdiğimiz kararla Kütahya Belediyesi bünyesinde bir konservatuvar kurduk. Bugün oradaydık. Sınavlarımızı yaptık, kayıtlarımız bitmek üzere ve önümüzdeki Pazartesi günü kısmet olursa eğitim öğretime başlayacak. Bunun da hem müjdesini vermek istiyorum hem de bunun gururunu da buradan dile getirmek istiyorum” dedi. – DORUK Fatma
Kütahya Belediyesi konservatuvarı kurularak, sınavları yapıldı, eğitim öğretime başlayacak.

Kütahya Belediyesi konservatuvarı kurularak, sınavları yapıldı, eğitim öğretime başlayacak.

Kütahya Belediyesi Kültür Sosyal Müdürü Yıldırım Akgül: “Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık bizler için büyük şans, teşekkür ediyorum kendisine. Çünkü bu manada götürdüğümüz hiçbir projeyi geri çevirmedi, maddi manevi hep destekledi. Kütahya'da artık bir konservatuarımız var. Bir buçuk yıldır çalıştık, projeler ürettik, yönetmelikler yazdık.

“Gönlüm Devlet Konservatuvarının Olması”

Gönlüm istiyordu ki Devlet Konservatuvarı olsun; yani YÖK bünyesinde, devlet üniversiteleri bünyesinde olsun, Konservatuar, müzik eğitim bölümleri Kütahya’da olmamış, ama inşallah bundan sonra olur. Madem yok Kütahya'da ciddi bir ihtiyaç bu. Bunu biz yapalım dedik ve 3 ay önce meclisimizden geçirdiğimiz kararla Kütahya Belediyesi bünyesinde bir konservatuvar kurduk. Bugün oradaydık. Sınavlarımızı yaptık, kayıtlarımız bitmek üzere ve önümüzdeki Pazartesi günü kısmet olursa eğitim öğretime başlayacak. Bunun da hem müjdesini vermek istiyorum hem de bunun gururunu da buradan dile getirmek istiyorum” dedi. – DORUK Fatma

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.