2035'te her 2 araçtan biri elektrikli olacak

Asayiş (İGF) - İGF | 22.11.2023 - 13:25, Güncelleme: 22.11.2023 - 17:26 5367+ kez okundu.
 

2035'te her 2 araçtan biri elektrikli olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2035'te her 2 araçtan birinin elektrikli olacağını ve internet erişim bağlantılı araçların oranının yüzde 68 olacağını öngörüyoruz." dedi.
Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Karayolu 5'inci Ulusal Kongresi ve Sergi Açılış Töreni'nde konuşan Uraloğlu, güçlü bir ulaşım altyapısının, ekonomik büyümenin birincil şartı olduğunu söyledi. Ülkeyi baştanbaşa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını dile getiren Uraloğlu, artık akıllı elektrikli araçların kullanılmaya başladığını belirtti. Uraloğlu, "Tüm yatırımlarımızın odağına mobilite, dijitalleşme ve çevreye duyarlılığı yerleştiriyoruz. Tüm ulaşım modlarında seyahat sürelerini azaltmak, trafik güvenliğini artırmak, mevcut yol kapasitelerini etkin kullanmak ve enerji verimliliği sağlayarak ülke ekonomisine katkı sağlamak için akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırıyoruz. Elbette kara yolu altyapımızı inşa ederken de teknolojideki gelişme ve küresel trendleri dikkate alıyoruz. Yollarımızı akıllı ve otonom teknolojilerle donatarak, hızlı ve emniyetli yol altyapısı tesis ediyoruz. Araçların birbirleri ve çevreleriyle veri transferi sağladığı otonom sürüş sistemleri için yeni gelişen mevzuatları oluşturmaya ve altyapımızı hazır hale getirmeye devam ediyoruz. Meteorolojik bilgi istasyonları, kameralar ve olay algılama uygulamalarımız sayesinde hava olayları, çevre şartları ve olası kazalar gibi değişkenlerin etkenlerini anında tespit ediyoruz. Sinyalizasyon sistemleri, değişken mesaj işaretleri, radyo yayınları ve mobil bilgi uygulamaları ile tüm sürücülerimizi yol durumlarına dair anlık bilgilendirebiliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2035'te her 2 araçtan birinin elektrikli olacağını ve internet erişim bağlantılı araçların oranının yüzde 68 olacağını öngörüyoruz." dedi.

Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Karayolu 5'inci Ulusal Kongresi ve Sergi Açılış Töreni'nde konuşan Uraloğlu, güçlü bir ulaşım altyapısının, ekonomik büyümenin birincil şartı olduğunu söyledi.

Ülkeyi baştanbaşa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını dile getiren Uraloğlu, artık akıllı elektrikli araçların kullanılmaya başladığını belirtti.

Uraloğlu, "Tüm yatırımlarımızın odağına mobilite, dijitalleşme ve çevreye duyarlılığı yerleştiriyoruz. Tüm ulaşım modlarında seyahat sürelerini azaltmak, trafik güvenliğini artırmak, mevcut yol kapasitelerini etkin kullanmak ve enerji verimliliği sağlayarak ülke ekonomisine katkı sağlamak için akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırıyoruz. Elbette kara yolu altyapımızı inşa ederken de teknolojideki gelişme ve küresel trendleri dikkate alıyoruz. Yollarımızı akıllı ve otonom teknolojilerle donatarak, hızlı ve emniyetli yol altyapısı tesis ediyoruz. Araçların birbirleri ve çevreleriyle veri transferi sağladığı otonom sürüş sistemleri için yeni gelişen mevzuatları oluşturmaya ve altyapımızı hazır hale getirmeye devam ediyoruz. Meteorolojik bilgi istasyonları, kameralar ve olay algılama uygulamalarımız sayesinde hava olayları, çevre şartları ve olası kazalar gibi değişkenlerin etkenlerini anında tespit ediyoruz. Sinyalizasyon sistemleri, değişken mesaj işaretleri, radyo yayınları ve mobil bilgi uygulamaları ile tüm sürücülerimizi yol durumlarına dair anlık bilgilendirebiliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.