İşyeri Tehlike Sınıflarına, İtiraz Süresi Doluyor

Güncel 29.11.2019 - 11:47, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2870+ kez okundu.
 

İşyeri Tehlike Sınıflarına, İtiraz Süresi Doluyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’na (KUTSO) gönderilen yazıda; İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılacak İtirazlar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl Ocak ayı içinde toplanarak çalışmaların yapıldığı belirtilerek, tehlike sınıfı değişikliğine ilişkin başvuruların TOBB’a iletilmesi için en geç 2 Aralık 2019 Pazartesi saat 17:00’e kadar KUTSO (kutso@kutso.org.tr) adresine iletilmesi gerektiği bildirildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’na (KUTSO) gönderilen yazıda; İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılacak İtirazlar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl Ocak ayı içinde toplanarak çalışmaların yapıldığı belirtilerek, tehlike sınıfı değişikliğine ilişkin başvuruların TOBB’a iletilmesi için en geç 2 Aralık 2019 Pazartesi saat 17:00’e kadar KUTSO (kutso@kutso.org.tr) adresine iletilmesi gerektiği bildirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’na (KUTSO) gönderilen yazı ile; 26/12/2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği gereğince TOBB’un da üyesi bulunduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonunun, “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl Ocak ayı içinde toplanarak çalışmalarını yürütmekte olduğu belirtilerek, “Anılan prosedür gereğince, işyeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz talepleri en geç Komisyon toplanmadan 30 gün öncesine kadar bağlı oldukları üst işveren kuruluşları aracılığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne gönderileceği bilgisi verilmektedir. http://www.mevzuat.gov.tr internet sitesinde yer alan “İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği” ekindeki İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi’ne ilişkin değişiklik taleplerinin İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürüne uygun doldurulmuş Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formları ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası vasıtasıyla TOBB’a iletilmesi gerekmektedir. Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formuna www.tobb.org.tr/MaliveSosyalPolitikalar adresinden ulaşılabilmektedir.” Denildi.  Tehlike sınıfı değişikliğine ilişkin varsa başvuruların TOBB’a iletilmesi için en geç 2 Aralık 2019 Pazartesi saat 17:00’e kadar KUTSO (kutso@kutso.org.tr) adresine iletilmesi gerektiği belirtili. - DORUK
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’na (KUTSO) gönderilen yazıda; İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılacak İtirazlar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl Ocak ayı içinde toplanarak çalışmaların yapıldığı belirtilerek, tehlike sınıfı değişikliğine ilişkin başvuruların TOBB’a iletilmesi için en geç 2 Aralık 2019 Pazartesi saat 17:00’e kadar KUTSO (kutso@kutso.org.tr) adresine iletilmesi gerektiği bildirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’na (KUTSO) gönderilen yazıda; İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılacak İtirazlar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl Ocak ayı içinde toplanarak çalışmaların yapıldığı belirtilerek, tehlike sınıfı değişikliğine ilişkin başvuruların TOBB’a iletilmesi için en geç 2 Aralık 2019 Pazartesi saat 17:00’e kadar KUTSO (kutso@kutso.org.tr) adresine iletilmesi gerektiği bildirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’na (KUTSO) gönderilen yazı ile; 26/12/2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği gereğince TOBB’un da üyesi bulunduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonunun, “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl Ocak ayı içinde toplanarak çalışmalarını yürütmekte olduğu belirtilerek, “Anılan prosedür gereğince, işyeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz talepleri en geç Komisyon toplanmadan 30 gün öncesine kadar bağlı oldukları üst işveren kuruluşları aracılığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne gönderileceği bilgisi verilmektedir. http://www.mevzuat.gov.tr internet sitesinde yer alan “İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği” ekindeki İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi’ne ilişkin değişiklik taleplerinin İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürüne uygun doldurulmuş Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formları ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası vasıtasıyla TOBB’a iletilmesi gerekmektedir. Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formuna www.tobb.org.tr/MaliveSosyalPolitikalar adresinden ulaşılabilmektedir.” Denildi.

 Tehlike sınıfı değişikliğine ilişkin varsa başvuruların TOBB’a iletilmesi için en geç 2 Aralık 2019 Pazartesi saat 17:00’e kadar KUTSO (kutso@kutso.org.tr) adresine iletilmesi gerektiği belirtili. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.